Απόβαση αμερικάνικης κινηματογραφικής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη!

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, στην έδρα των Nu Boyana Film Studios στη Βουλγάρια με τους επικεφαλής και ιδρυτές του Ομίλου Nu Image, Yariv (αριστερά στη φωτογραφία) και Avi Lerner (δεξιά).

Ένα νέο κινηματογραφικό στούντιο κατασκευάζεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης από την αμερικάνικη εταιρεία Nu Image του αμερικανοϊσραηλινού Avi Lerner. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει και την κινηματογραφική ταινία που θα κάνει γυρίσματα στη χώρα μας. Πρόκειται για την ταινία «Ο μύθος του Σεβάχ του Θαλασσινού», συνεργασία της Millennium,
θυγατρικής εταιρείας της Nu Image, με την Eagle Films. Στην κατασκευή και λειτουργία του νέου στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα συνεργαστεί και ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιάννης Καλαφάτης, ιδιοκτήτης των κινηματογραφικών στούντιο York Films στη Νέα Υόρκη.

Η Nu Image διαθέτει εδώ και χρόνια στούντιο στη Βουλγαρία, όπου γυρίζονται οι περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες της. Το στούντιο της Θεσσαλονίκης θα διαθέτει όλες τις ψηφιακές υποδομές παραγωγής με στόχο να φιλοξενεί και άλλες διεθνείς παραγωγές. Η ίδρυση του στούντιο ανακοινώθηκε στη Βουλγαρία στη διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου, στην έδρα της Nu Boyana Studios, θυγατρικής της αμερικάνικης εταιρείας. Στόχος είναι να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ένα σημείο σημαντικών παραγωγών από όλες τις χώρες, δίνοντας τη δυνατότητα στους σταρ που θα κάνουν γυρίσματα να μπορούν να απολαύσουν και το ελληνικό τοπίο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...