Δεκάδες χώρες θα εξαιρούνται από μια καραντίνα ταξιδιού από τη Δευτέρα, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Επί του παρόντος, οι περισσότεροι άνθρωποι που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από οπουδήποτε εκτός από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες.

Οι υπουργοί είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι εργάζονται για τη δημιουργία ενός σχετικά μικρού αριθμού ταξιδιωτικών διαδρόμων.

Οι εταιρείες τουρισμού και τουρισμού ζητούν επείγουσα σαφήνεια στους διαδρόμους εν μέσω αυξανόμενων κρατήσεων.

.
Λεζάντα μέσωνCoronavirus: Πώς να πετάξετε κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα χαλαρώσει τις συμβουλές της για ταξίδια στο εξωτερικό και θα αξιολογεί τις χώρες ως πράσινες, πορτοκαλί ή κόκκινες, ανάλογα με τον επιπολασμό του ιού.
Τώρα κυβερνητικές πηγές έχουν δείξει ότι ένας πολύ μεγάλος κατάλογος χωρών είναι πιθανό να δημοσιευτεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Είναι πιθανό έως και 75 χώρες που θεωρούνται χαμηλού ή πολύ χαμηλού κινδύνου να εξαιρούνται από την καραντίνα του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.
Ορισμένες από τις χώρες αυτής της νέας λίστας εξακολουθούν να έχουν περιορισμούς σε άτομα που ταξιδεύουν προς την άλλη κατεύθυνση, από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Άλλες χώρες υψηλότερου κινδύνου, όπως οι ΗΠΑ, θα κατηγοριοποιηθούν ως κόκκινες.
Παρουσίαση γκρι γραμμή
Πλαίσιο ανάλυσης από τον Tom Burridge, ανταποκριτή μεταφορών
Έτσι, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει κάτι που τα αφεντικά των αερομεταφορών, πολλοί βουλευτές και ορισμένοι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει από την αρχή - μια στοχευμένη καραντίνα που επηρεάζει μόνο άτομα που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες «υψηλού κινδύνου».
Είναι το αντίθετο από την κυβέρνησις προσέγγιση που εφαρμόστηκε για λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες.
Θα μπορούσατε να το ονομάσετε «στροφή».
Για μέρες, αν όχι εβδομάδες, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι ήθελε έναν σχετικά μικρό αριθμό «διαδρόμων ταξιδιού» διμερούς στιλ, συγκεκριμένα με τα ευρωπαϊκά έθνη, όπου ο ιός είναι υπό έλεγχο.
Φαίνεται ότι αυτή η προσέγγιση έπληξε ορισμένα εμπόδια.
Ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν ήταν πρόθυμες να ανταποδώσουν βραχυπρόθεσμα.
Ενώ δεν υπήρχε τίποτα για να σταματήσουν τα άτομα που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από μια χώρα υψηλότερου κινδύνου, μέσω χαμηλότερου κινδύνου για να αποφύγουν την καραντίνα.
Τα οπτικά που αφορούν την Πορτογαλία είναι φωτιστικά. Πρώτα φαινόταν να είναι στην κορυφή της λίστας εξαιρέσεων. Στη συνέχεια, οι πηγές της προηγούμενης εβδομάδας ανέφεραν ότι ήταν εκτός λίστας. Η κατάσταση όσον αφορά την Πορτογαλία τώρα είναι ασαφής.
Η διαδικασία περιπλέχθηκε περαιτέρω τόσο από την ουαλική όσο και από τη σκωτσέζικη κυβέρνηση λέγοντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν μια ξεχωριστή προσέγγιση.
Οι ταξιδιωτικές εταιρείες θα χαρούν για έναν πολύ μεγαλύτερο κατάλογο εξαιρέσεων, αλλά έχουν τραβήξει τα μαλλιά τους λόγω της σύγχυσης και της καθυστέρησης στην τελική ανακοίνωση, η οποία αναμένεται τώρα έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Και οι επικριτές θα αμφισβητήσουν γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια πιο λεπτή προσέγγιση.
Παρουσίαση γκρι γραμμή
Φαίνεται ότι η συμφωνία μικρού αριθμού ταξιδιωτικών διαδρόμων με συγκεκριμένες χώρες ήταν επικίνδυνη. Η σκωτσέζικη κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για σχέδια χαλάρωσης της καραντίνας και βρίσκεται ακόμη σε συζήτηση με αξιωματούχους και πολιτικούς στο Westminster.
Οι ταξιδιωτικές εταιρείες κάλεσαν την κυβέρνηση να δημοσιεύσει τον κατάλογό της το συντομότερο δυνατό, για να τερματίσει τη σύγχυση.
Παραλία Cala Aiguablava κοντά Girona στην ΙσπανίαΠνευματικά δικαιώματα εικόναςΡΟΪΤΕΡΣ
Ο Τζορτζ Μόργκαν-Γκρενβίλ, διευθύνων σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Red Savannah και επί μακρόν κριτικός των κανόνων καραντίνας, δήλωσε στο BBC ότι "ενθαρρύνεται" από ειδήσεις ότι επικείμενη διευκρίνιση.
Είπε ότι οι περιορισμοί ήταν «μια καταστροφή για τη βιομηχανία, η οποία δεν μπορούσε να ξαναγυρίσει»
Παρουσίαση γκρι γραμμή

Τα δικαιώματα ταξιδιού σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό όταν αρθούν οι περιορισμοί μπορεί να θεωρήσουν ότι η ταξιδιωτική τους ασφάλιση δεν καλύπτει κάθε κίνδυνο που δημιουργεί ο κοροναϊός.
Ορισμένες νέες πολιτικές θα καλύπτουν τώρα την ιατρική περίθαλψη για το Covid-19, η οποία έχει συλληφθεί ενώ βρίσκεται σε ένα θέρετρο.
Ωστόσο, τα άτομα που πρέπει να ακυρώσουν τις διακοπές τους επειδή εμφανίζουν συμπτώματα πριν φύγουν, ή τους λένε να απομονωθούν στο σπίτι, ενδέχεται να μην καλύπτονται.
Τα άτομα που αγόρασαν μια ετήσια πολιτική πριν από το ξέσπασμα θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη προστασία, ανάλογα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κάλυψης.
Όσοι ταξιδεύουν σε πακέτο διακοπών θα λάβουν επιστροφή χρημάτων ή μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση εάν επιβληθούν εκ νέου ταξιδιωτικοί περιορισμοί, αλλά, όπως συμβαίνει με τη νέα ταξιδιωτική ασφάλιση, οι περισσότεροι δεν θα λάβουν τα χρήματά τους πίσω εάν εμφανίσουν συμπτώματα ή τους ζητηθεί να απομονωθούν λίγο πριν λήξουν. ταξιδεύω.

Σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό σύντομα; ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗhasyoursay@bbc.co.uk .
Συμπεριλάβετε έναν αριθμό επικοινωνίας εάν θέλετε να μιλήσετε σε δημοσιογράφο του BBC. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους:
Ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα
Τα στοιχεία επικοινωνίας σας
Εάν είστε ευτυχείς να επικοινωνήσετε με δημοσιογράφο του BBC, αφήστε έναν αριθμό τηλεφώνου στον οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα δημοσιευτεί μια επιλογή από τα σχόλιά σας, εμφανίζοντας το όνομά σας καθώς το παρέχετε και την τοποθεσία, εκτός εάν δηλώνετε διαφορετικά. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας δεν θα δημοσιευθούν ποτέ. Όταν μας στέλνετε εικόνες, βίντεο ή λογαριασμούς μαρτύρων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας ή τους άλλους, να αναλάβετε τυχόν περιττούς κινδύνους ή να παραβιάσετε νόμους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...