Ερντογάν οικονομία: «Πιες τσάι» απάντησε σε πολίτη που δεν έχει να φάει

 

Αίσθηση προκαλεί ο τρόπος που απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος σε έναν πολίτη στη Μαλάτια, ο οποίος τον πλησίασε για να του εξηγήσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Ταγίπ Ερντογάν περιόδευσε στην περιοχή, όταν ένας πολίτης του είπε ότι «δεν έχουμε ψωμί να φάμε στο σπίτι, είμαστε άνεργοι». Με τον Ερντογάν να του απαντά με κυνισμό ότι βρίσκει υπερβολικό αυτό που άκουσε.

Μάλιστα, του έδωσε ένα πακετάκι τσάι, λέγοντάς του: «Πάρε, είναι τσάι του… κεφιού αυτό. Πιες αυτό το τσάι».

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. 'Evimize ekmek götüremiyoruz' diyen yurttaşa, Erdoğan, 'Al bu keyif çayını iç' diye cevap verdi.

Σε νέο χαμηλό η τουρκική λίρα

Το όριο των οκτώ λιρών ανά δολάριο έσπασε το τουρκικό νόμισμα το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2020, καθώς συνεχίζει να κατρακυλά. Με ημερήσια άνοδο της τάξης του 1,12%, το δολάριο αντιστοιχεί πλέον σε 8,05 λίρες Τουρκίας, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών αφότου δημιουργήθηκε η Νέα Τουρκική Λίρα, αλλά και κόλαφο για την οικονομική πολιτική της Άγκυρας.

Σε στενά νομισματικά πλαίσια η εξέλιξη τη Δευτέρας ακολούθησε την απροσδόκητη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια στην Τουρκία και να προσπαθήσει με μέτρα ρευστότητας να περιορίσει την προσφορά χρήματος για να σταματήσει να κατρακυλά η τουρκική λίρα.

Ξένοι παρατηρητές εκφράζουν την αμφιβολία τους κατά πόσον η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει ειλικρινή πρόθεση να ελέγξει τον καλπάζοντα πληθωρισμό στην Τουρκία.

Ωστόσο η εξωτερική πολιτική της χώρας, με ανοικτά μέτωπα σε τρεις ηπείρους αλλά και η νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, έχουν συμβάλει επίσης στη νέα πτώση του τουρκικού νομίσματος.

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 2.017 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 361.801.

Το ίδιο διάστημα, 72 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 9.799 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 1.744 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πάντως, ακόμη 1.297 ασθενείς κρίθηκε πως ανέρρωσαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύθηκαν να φθάνει τους 314.390.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...