Δίκη Ζακ Κωστόπουλος: Το πρόσωπό του στη Στέγη ιδρύματος Ωνάση [pics] Δίκη Ζακ Κωστόπουλος: Το πρόσωπό του στη Στέγη ιδρύματος Ωνάση [pic]

 

To κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, φωτίζεται από το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου, ενόψει της δίκης για τον θάνατό του. Σημειώνεται πως, η δίκη τελικά αναβλήθηκε.

Η πρόσοψη του κτιρίου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, το βράδυ 21/10, υπενθυμίζοντας το σύνθημα ”Σιγά μη φοβηθώ”, που είχε φωτίσει το ίδιο σημείο λίγες ημέρες πριν, ενόψει της απόφασης στη Δίκη για τη Χρυσή Αυγή.



Η πρόσοψη του κτιρίου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, το βράδυ 21/10, υπενθυμίζοντας το σύνθημα ”Σιγά μη φοβηθώ”, που είχε φωτίσει το ίδιο σημείο λίγες ημέρες πριν, ενόψει της απόφασης στη Δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

Aναβολή της δίκης

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης, 21/10, ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου. Ωστόσο, μετά την κλήρωση για τους ενόρκους το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του, καθώς ένας εκ των δικηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη επικαλέστηκε συμπτώματα κορονοϊού. Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 11 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το ακροατήριο θα είναι περιορισμένο λόγω covid και ότι μόλις 5 δημοσιογράφοι θα βρίσκονται στην έδρα.

Κατηγορούμενοι για τον άδικο θάνατο του Ζακ είναι τέσσερις αστυνομικοί, ένας κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης. Και οι έξι βαρύνονται με το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «με πρόθεση επέφεραν στο θύμα σωματικές κακώσεις που μπορούσαν να του προκαλέσουν (όπως και πράγματι συνέβη) κίνδυνο για τη ζωή του».

Σημειώνεται, ακόμα, πως η οικογένεια του Ζακ επιμένει από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο «για βίαια θανάτωσή του» μιλώντας για τον απαράδεκτο τρόπο που η αστυνομία χειρίστηκε εκείνη την ημέρα την υπόθεση και τον ίδιο τον Ζακ. Βίντεο που είχαν διαρρεύσει με τον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ, δείχνουν το θύμα να δέχεται βροχή από κλωτσιές και μπουνιές, ενώ η οικογένειά του είχε ζητήσει την παραπομπή των κατηγορουμένων για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...