Η ρωσική αστυνομία κυνηγά κλέφτες που λεηλάτησαν τεχνικό εξοπλισμό από ένα απόρρητο στρατιωτικό αεροσκάφος γνωστό ως Doomsday Plane

 Μόσχα (Reuters) - Η αστυνομία στη Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη ότι έψαχνε κλέφτες που λεηλάτησαν τεχνικό εξοπλισμό από ένα απόρρητο στρατιωτικό αεροσκάφος γνωστό ως Doomsday Plane που έχει σχεδιαστεί για χρήση κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου.

Η ληστεία, η οποία εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια ευαίσθητων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε καθώς διεξήχθησαν εργασίες συντήρησης στο αεροπλάνο Ilyushin Il-80.

Το αεροσκάφος τροποποιήθηκε από ένα σοβιετικό αεροσκάφος κατά τα τέλη του Ψυχρού Πολέμου για να χρησιμεύσει ως εναέρια θέση διοίκησης για τους ανώτερους αξιωματούχους να ελέγχουν τα στρατεύματά τους σε μια κρίση.

Η κλοπή ήρθε στο φως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε αναφορές από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού καναλιού REN, το οποίο ανέφερε ότι την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκαν σημάδια διάρρηξης μέσω της πόρτας φορτίου και ότι 39 ηλεκτρονικές μονάδες είχαν αφαιρεθεί.

Η αστυνομία στη νότια περιοχή του Ροστόφ δήλωσε σε δήλωση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τους ενόχους. Δεν έχουν αναφέρει συλλήψεις μέχρι στιγμής.

Η αστυνομία είπε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε αεροδρόμιο στην πόλη Ταγκανρόγκ, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του κλεμμένου εξοπλισμού εκτός από την εκτιμώμενη αξία του - περισσότερα από 1 εκατομμύριο ρούβλια (13.600 δολάρια)

Οι ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εικάζουν ότι τα αντικείμενα είχαν κλαπεί επειδή ορισμένες από τις μονάδες είχαν συναρμολογηθεί χρησιμοποιώντας πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και η πλατίνα.

Το περιστατικό συμβαίνει όταν ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύτηκε τεράστια κεφάλαια για την αναθεώρηση του ρωσικού στρατού εν μέσω εντάσεων με τη Δύση που είναι στο υψηλότερο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Το Κρεμλίνο είπε ότι θα ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ξανά μια τέτοια κλοπή.

(1 $ = 73,6250 ρούβλια)

Αναφορά από τον Tom Balmforth; επεξεργασία από τον Andrew Osborn

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...