Ο δικηγόρος του Τραμπ Giuliani θα εγκαταλείψει το νοσοκομείο την Τετάρτη μετά τη θεραπεία COVID-19

 

Ο δικηγόρος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Ρούντι Τζιουλιάνι δήλωσε ότι θα φύγει από το νοσοκομείο σήμερα Τετάρτη μετά από μια σύντομη παραμονή μετά τη διάγνωση του COVID-19 το σαββατοκύριακο.

Ο Giuliani - ένας 76χρονος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ηγείται της νομικής προσπάθειας του Τραμπ να ανατρέψει την εκλογική του ήττα από τον εκλεγμένο Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν - είπε ότι ένιωσε 10 χρόνια νεότερος αφού έλαβε μερικά από τα ίδια ναρκωτικά που πήρε ο Τραμπ ο πρόεδρος υπέγραψε COVID-19 τον Οκτώβριο.

«Αισθάνομαι σχεδόν 100% αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Giuliani στο ραδιόφωνο WABC-AM της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι θα καραντίνα για άλλες τρεις ή τέσσερις ημέρες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συμβουλεύουν άτομα που είχαν COVID-19 να απομονωθούν από άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων μελών του νοικοκυριού τους, εάν είναι δυνατόν, για τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους.

Ο Giuliani ήταν ο τελευταίος σε μια μακρά σειρά ανθρώπων κοντά στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Τραμπ, άρρωστος σε μια πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 286.000 Αμερικανούς.

Σκοπεύει να παρευρεθεί σε μια εικονική ακρόαση αυτήν την εβδομάδα με νομοθέτες της Γεωργίας για να συζητήσει εκλογικά θέματα, σύμφωνα με πηγή στο Reuters την Τρίτη.

Η ακρόαση ακολουθεί την προσωπική εμφάνιση του Giuliani στην πολιτεία της Γεωργίας την περασμένη εβδομάδα, όπου προέτρεψε τους νομοθέτες του κράτους να παρέμβουν και να υποστηρίξουν τη νίκη του Μπάιντεν στην πολιτεία. Ο Giuliani έκανε επίσης παρόμοιες εκκλήσεις την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν και την Αριζόνα.

Οι συναντήσεις του Giuliani με κρατικούς αξιωματούχους είναι μια τελευταία προσπάθεια να τους πείσει να αντιστρέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς οι νομικές του προσπάθειες μέχρι στιγμής δεν κατάφεραν να πείσουν οποιοδήποτε δικαστήριο ότι η εκτεταμένη απάτη κόστισε τον Trump, έναν Ρεπουμπλικανό, τις εκλογές.

Οι πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν πει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις απάτης σε οποιαδήποτε σημαντική κλίμακα. Δικαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα έχουν απορρίψει υποθέσεις που επιδιώκουν να πετάξουν ψήφους, συμπεριλαμβανομένου του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο την Τρίτη αρνήθηκε να εμποδίσει την Πενσυλβάνια να επισημοποιήσει τη νίκη του Μπάιντεν εκεί.

Αναφορά από τους Steve Holland και Julia Harte. Επιμέλεια από τους Scott Malone και Jonathan Oatis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...