Τα ρομπότ Yandex αρχίζουν να παραδίδουν γεύματα εστιατορίου στο κέντρο της Μόσχας

 

Μόσχα ρομπότ χωρίς οδηγό άρχισαν την παράδοση ζεστών γευμάτων εστιατορίων σε πελάτες που πληρώνουν σε μια κεντρική περιοχή της Μόσχας την Τετάρτη, δήλωσε ο χειριστής τους, ο ρωσικός γίγαντας Διαδικτύου Yandex.


Η εφαρμογή Yandex.Eats, μία από τις πολλές υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων και παντοπωλείων στη Μόσχα, προσφέρει στους πελάτες γύρω από την επιχειρηματική περιοχή της Λευκής Πλατείας την επιλογή να παραδίδουν γεύματα από ένα ρομπότ παράδοσης τύπου buggy αντί για έναν άνθρωπο.


Το ρομπότ, που ονομάζεται Yandex.Rover, παραδίδει είδη παντοπωλείου σε ορισμένες περιοχές της Μόσχας στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος από το φθινόπωρο. Τώρα επεκτείνει σταδιακά την περιοχή της λεκάνης απορροής, δήλωσε εκπρόσωπος της Yandex.


Το ρομπότ παραλαμβάνει παραγγελίες από εστιατόρια και τις φέρνει στον πελάτη, ο οποίος στη συνέχεια ξεκλειδώνει το ρομπότ χρησιμοποιώντας το smartphone του και σηκώνει το φαγητό, είπε ο Yandex.


Τρία από αυτά λειτουργούν τώρα στην περιοχή της Λευκής Πλατείας, μέρος ενός στόλου 20 ρομπότ σε ολόκληρη την πόλη, ανέφερε.


Η υπηρεσία παράδοσης Yandex και ο αντίπαλός της, Delivery Club, σημαίνουν ότι το θέαμα των ταχυμεταφορέων παράδοσης που φορούν φωτεινές κίτρινες ή πράσινες φόρμες με θερμικές τσάντες στην πλάτη τους έχει γίνει πανταχού παρούσα στη Μόσχα τα τελευταία χρόνια.


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πέντε Ρώσοι λιανοπωλητές ανέθεσαν ένα μνημείο στη Μόσχα για να τιμήσουν δεκάδες χιλιάδες ταχυμεταφορείς, οι οποίοι δήλωσαν ότι κράτησαν το κεφάλαιο κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας κλειδώματος για να περιορίσουν το πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19.


Ο Ντμίτρι Πολωντσούκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Yandex Self-Driving Group, δήλωσε ότι η ζήτηση για υπηρεσίες παράδοσης αυξάνεται συνεχώς και ότι η πανδημία είχε επιταχύνει την τάση.


Η Yandex, που μερικές φορές περιγράφεται ως Google της Ρωσίας, δήλωσε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους ότι είχε ξεκινήσει τη δοκιμή αυτόνομων ρομπότ παράδοσης. Έχει επίσης αρχίσει να τα χρησιμοποιεί στο εμπόριο στην Innopolis, μια τεχνολογική περιοχή στην περιοχή του Ταταρστάν, ανέφερε.


Αναφορά από τον Gleb Stolyarov; γράφοντας από τον Tom Balmforth; επεξεργασία από τον Andrew Osborn


Τα πρότυπα μας: Οι αρχές εμπιστοσύνης του Thomson Reuters.

πηγη αθρου https://www.reuters.com/article/us-russia-yandex-robots/yandex-robots-start-to-deliver-restaurant-meals-in-central-moscow-idUSKBN28J179

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...