Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί άτομα με σοβαρές αλλεργίες να αποφύγουν το εμβόλιο Pfizer μετά από δύο ανεπιθύμητες ενέργειες

 

Ο George Dyer, 90 ετών, λαμβάνει το πρώτο εμβόλιο Pfizer / BioNTech COVID-19, το οποίο χορηγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Covid Recovery Becky Board, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Croydon, την πρώτη ημέρα του μεγαλύτερου προγράμματος ανοσοποίησης στη βρετανική ιστορία, στο Λονδίνο, Βρετανία Δεκέμβριος 8, 2020. Dan Charity / Pool μέσω REUTERS..

Ξεκινώντας με τους ηλικιωμένους και τους πρώτους εργαζομένους, η Βρετανία άρχισε να εμβολιάζει μαζικά τον πληθυσμό της την Τρίτη, μέρος μιας παγκόσμιας κίνησης που θέτει μία από τις μεγαλύτερες διοικητικές προκλήσεις στην ιστορία της ειρήνης.


Ο ιατρικός διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας Stephen Powis είπε ότι οι συμβουλές είχαν αλλάξει μετά από δύο εργαζόμενους στο NHS ανέφεραν αναφυλακτοειδή αντιδράσεις που σχετίζονται με τη λήψη του εμβολίου. Ήταν μεταξύ των χιλιάδων που έλαβαν το πλάνο την Τρίτη.


«Όπως είναι συνηθισμένο με τα νέα εμβόλια, ο MHRA (ρυθμιστής) έχει συμβουλεύσει προληπτικά ότι τα άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν λαμβάνουν αυτόν τον εμβολιασμό, αφού δύο άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων ανταποκρίθηκαν χθες χθες», δήλωσε ο Πάουις. .


"Και οι δύο αναρρώνουν καλά."


Η MHRA είπε ότι θα ζητήσει περισσότερες πληροφορίες και ερευνά κατά προτεραιότητα και η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την έρευνα του MHRA.


Την περασμένη εβδομάδα, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης της Βρετανίας (MHRA) έγινε η πρώτη στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από τη Γερμανία BioNTech και Pfizer, ενώ η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) τα δεδομένα.

«Χθες το βράδυ, εξετάσαμε δύο αναφορές περιπτώσεων αλλεργικών αντιδράσεων. Γνωρίζουμε από τις πολύ εκτεταμένες κλινικές δοκιμές ότι αυτό δεν ήταν χαρακτηριστικό ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MHRA June Raine στους νομοθέτες.


ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Η Pfizer είπε ότι άτομα με ιστορικό σοβαρών ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα εμβόλια ή τα συστατικά του υποψηφίου αποκλείστηκαν από τις δοκιμές τους στα τέλη του σταδίου, η οποία αντικατοπτρίζεται στο πρωτόκολλο έγκρισης έκτακτης ανάγκης του MHRA.


Η νέα καθοδήγηση MHRA, που στάλθηκε σε επαγγελματίες υγείας, δήλωσε ότι ένα πολύ ευρύτερο τμήμα δεν πρέπει να παίρνει το εμβόλιο.


«Κάθε άτομο με ιστορικό σημαντικής αλλεργικής αντίδρασης σε ένα εμβόλιο, φάρμακο ή τροφή (όπως το προηγούμενο ιστορικό της αντίδρασης αναφυλακτοειδών ή εκείνων που έχουν συμβουλευτεί να φέρει αυτοεγχυτήρα αδρεναλίνης) δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο Pfizer BioNtech», ανέφερε.


Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να είναι διαθέσιμες εγκαταστάσεις ανάνηψης για όλους τους εμβολιασμούς.



Η Βρετανία κυκλοφορεί για πρώτη φορά το εμβόλιο στους άνω των 80, σε εκείνους που βρίσκονται σε κέντρα φροντίδας, φροντιστές και προσωπικό υγείας. Οι τροφικές αλλεργίες είναι λιγότερο συχνές σε ηλικιωμένους και και οι δύο αντιδράσεις συνέβησαν σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας παρά στους ηλικιωμένους.


«Οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια είναι ασυνήθιστες, αλλά το προσωπικό που χορηγεί εμβόλια είναι πάντα εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο για να τα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που εμφανιστούν», δήλωσε ο Adam Finn, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, προσθέτοντας ότι η συμβουλή ήταν «λογική» προφύλαξη μέχρι να συγκεντρωθεί περισσότερη εμπειρία με το εμβόλιο.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η FDA δημοσίευσε έγγραφα την Τρίτη για την προετοιμασία μιας συνεδρίασης συμβουλευτικής επιτροπής την Πέμπτη, αναφέροντας ότι τα δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του εμβολίου Pfizer ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες για έγκριση.


Τα ενημερωτικά έγγραφα ανέφεραν ότι 0,63% των ατόμων στην ομάδα εμβολίων και 0,51% στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου ανέφεραν πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις σε δοκιμές, τις οποίες είπε ο Peter Openshaw, καθηγητής Πειραματικής Ιατρικής στο Imperial College London.


«Το γεγονός ότι γνωρίζουμε τόσο σύντομα για αυτές τις δύο αλλεργικές αντιδράσεις και ότι ο ρυθμιστής έχει ενεργήσει για να εκδώσει προληπτικές συμβουλές δείχνει ότι αυτό το σύστημα παρακολούθησης λειτουργεί καλά», είπε.


Αναφορά από τον Alistair Smout; πρόσθετες αναφορές από τους Josephine Mason, Ludwig Burger, Kate Kelland και Patricia Weiss · Επιμέλεια από τους Paul Sandle, Alexandra Hudson και Gareth Jones


Τα πρότυπα μας: Οι αρχές εμπιστοσύνης του Thomson Reuters.Thomson Reuters.Πηγη αθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...