Διαψεύδει το Λιμενικό, επιμένουν οι αυτόπτες μάρτυρες

 

Η αναφορά στο 511 ναυαγοσωστικό ήταν σαφής στις μαρτυρίες των θυμάτων, όπως σαφέστατες είναι και οι αναφορές των ντόπιων κατοίκων ότι το 511 κυκλοφορούσε το προηγούμενο διάστημα στα νερά της Λέσβου.

Πρώτα από όλα, να σημειώσουμε την ικανοποίησή μας για τον κόπο που έκανε το Λιμενικό να απαντήσει, αφού μέχρι τώρα αρνούνταν επίμονα να τοποθετηθεί, έστω και διαψεύδοντας τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις παράνομες πρακτικές του.

Επί του προκειμένου, να πούμε ότι όντως στα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό δεν απεικονίζεται το ναυαγοσωστικό 511, αλλά ένα άλλο περιπολικό σκάφος που φαίνεται σε βίντεο να τους εγκαταλείπει τα ξημερώματα ανοιχτά των ακτών, προφανώς της Τουρκίας.

Η αναφορά στο 511 ναυαγοσωστικό ωστόσο ήταν σαφής στις μαρτυρίες των θυμάτων, όπως σαφέστατες είναι και οι αναφορές των ντόπιων κατοίκων ότι το 511 κυκλοφορούσε το προηγούμενο διάστημα στα νερά της Λέσβου. Μάλιστα μία ακόμα μαρτυρία θέλει το 511 να εμφανίζεται   και στη Χίο την Κυριακή.
Αλλά για την οικονομία της συζήτησης να δεχθούμε ως ακριβής την πληροφορία που δίνει σήμερα το λιμενικό σώμα και ότι οι αναφορές των προσφύγων και ντόπιων είναι ανακριβείς μιας και είναι εύκολο να μπερδευτεί κανείς.

Θα μπορούσε λοιπόν να τοποθετείται με την ίδια ακρίβεια για τα υπόλοιπα περιστατικά που έρχονται καθημερινά στο φως ή θα πρέπει οι ρεπόρτερ να συνεχίσουμε να έχουμε το ρόλο του ντετέκτιβ προκειμένου να βρούμε την αλήθεια;

Και βέβαια  και ο   κ Πλακιωτάκης που  διέψευσε το πλήθος αυτών των περιστατικών που όμως  έχουν τεκμηριωθεί απόλυτα εδω και ένα χρόνο ακριβώς,  από όταν η «Εφ.Συν.» αποκάλυπτε πρώτη την άθλια αυτή τακτική. Ναι. Είναι ο ίδιος υπουργός που πριν κάποιους μήνες περηφανευόταν για την αποτροπή 10.000 ανθρώπων χωρίς να προσδιορίζει τον τρόπο που επετεύχθη αυτή. Τώρα διαψεύδει το σύνολό τους, πιστός στη γραμμή της κυβέρνησης. Που σύντομα όμως θα βρεθεί υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Και κάτι τελευταίο. Ο αριθμός των περιστατικών που έχουν καταγγελθεί το τριήμερο της επίσκεψης Γιοχανσον φτάνει τα εννέα με τον αναφερόμενο αριθμό προσφύγων να ξεπερνά τους 200...

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» [30/3/2021]

Παλιά τους τέχνη

Τα θαύματα στην Ελλάδα ως γνωστόν διαρκούν τρεις ημέρες. Στη Λέσβο, μετά το τριήμερο χωρίς παράνομες επαναπροωθήσεις, το Λιμενικό επέστρεψε στις καθιερωμένες πρακτικές.

Την Κυριακή το πρωί, βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν το ναυαγοσωστικο 511 που βρίσκεται στον Μόλυβο να σταματά μια βάρκα με 57 πρόσφυγες και αφού τους ρυμουλκεί δείχνει να τους παραδίδει σε περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης.

Στη συνέχεια, το δεύτερο σκάφος επιβιβάζει τους πρόσφυγες στην πλώρη, άνδρες μασκοφόροι αφαιρούν τη μηχανή από την προσφυγική βάρκα και τα ξημερώματα τους επιβιβάζουν σε αυτήν και τους παρατάνε μεσοπέλαγα, για να τους βρει ώρες αργότερα το τουρκικό λιμενικό...

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Διάψευση δημοσιευμάτων σε βάρος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής»

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαψεύδει κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που αναφέρονται σε φερόμενη εμπλοκή του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 511, σε περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου την 28-03-2021.

Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι και αναληθείς. Είναι fake news που στόχο έχουν να αλλοιώσουν το κύρος και την αξιοπιστία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, το αναφερόμενο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, βρίσκεται και επιχειρεί στη ν. Λέσβο, έχει ανελκυστεί από την 03-01-2021 σε χερσαίο χώρο της Επισκευαστικής Βάσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα, προς εκτέλεση εργασιών συντήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...