«Μπαλώματα» και εκκλήσεις από Κικίλια για την αναχαίτιση της πανδημίας

 

Τη μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου αποκλειστικά σε νοσοκομείο για περίθαλψη περιστατικών Covid-19 και τη δημιουργία 51 νέων κλινών ΜΕΘ στην 1η και στην 2η ΥΠΕ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που ζήτησε προσοχή από τους πολίτες προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον Νίκο Χαρδαλιά για τις ανακοινώσεις σχετικά με κάποια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ειδικά για το Θριάσιο νοσοκομείο είπε ότι στόχος είναι οι 130 απλές κλίνες  και 33 κλίνες ΜΕΘ, εξηγώντας ότι τα μη Covid περιστατικά θα διοχετευθούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Ο υπουργός Υγείας. αφού εξήρε  το έργο των υγειονομικών και των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας, πέταξε για άλλη μια φορά το μπαλάκι στους πολίτες. «Χρειάζεται να προσεξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ που δοκιμάζεται από το τρίτο σφοδρότερο κύμα και οι ευάλωτες ομάδες που περιμένουν να εμβολιαστούν», είπε μεταξύ άλλων για να προσθέσει: «Σας ζητώ κάτι πολύ απλό όσο και δύσκολο: προσοχή όπου πάτε, ό,τι κάνετε, όπου κινηθείτε, με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό».

«Τις επόμενες λίγες εβδομάδες πρέπει να παρεμερίσουμε όλοι την κούρασή μας» είπε και συμπλήρωσε: «σας ζητώ για μια ακόμα φορά να προστατευθείτε και να προστατεύσετε τους ανθρώπους γύρω σας».

Αν συνεχιστούν οι μαζώξεις σε σπίτια αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που αγαπάμε, είπε επίσης και προειδοποίησε ότι οι μεταλλάξεις είναι πολύ πιο μεταδοτικές.

Κατά την αναφορά του στα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «πλέον μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη». Γι' αυτόν τον λόγο ανέφερε ότι θα μεταβεί στην περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών ο κ. Κικίλιας είπε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 1,691.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 802.000 αφορούν τη δεύτερη δόση. Είπε ακόμα ότι οι πολίτες προσέρχονται στα ραντεβού για τον εμβολιασμό σε ποσοστό 97% και υπενθύμισε ότι την Παρασκευή ανοίγει και η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...