Reuters: Το Ιράν προμήθευσε τη Ρωσία με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους - εδάφους

 Το Ιράν έχει παραδώσει στη Ρωσία περίπου 400 βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους, εμβαθύνοντας τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται έξι καλά πληροφορημένες πηγές.

Πολλοί εκ των πυραύλων αυτών είναι τύπου Fateh-110 μικρού βεληνεκούς και Zolfaghar που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 700 χιλιομέτρων, ανέφεραν τρεις ιρανικές πηγές.

Η Ρωσία σάρωσε την Ουκρανία με 24 βαλλιστικούς πυραύλους που πήρε από τη Βόρεια Κορέα - Χτυπήθηκε και το Κίεβο

 Ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 24 βαλλιστικούς πυραύλους που της προμήθευσε η Βόρεια Κορέα σε πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα μεταξύ 30 Δεκεμβρίου και 7 Φεβρουαρίου 2024.

Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν είναι η Zaporizhia, το Κίεβο, το Kharkiv και πολλαπλά σημεία στο Kirovohrad, την Poltava, το Donetsk , και τις περιοχές του Dnipropetrovsk.

Ρωσικός Αρμαγεδδώνας στη Zaporizhia, έρχεται κολασμένη καταιγίδα πυρός – Διαλυμένοι οι Ουκρανοί, τελειώνουν όλα

 Μετά τη νίκη στην Avdiivka, ο ρωσικός στρατός στρέφει το ενδιαφέρον του στην κατεύθυνση Zaporizhia και ειδικότερα στον οικισμό Rabotino όπου και επιτίθεται ενώ την ίδια ώρα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δείχνουν να μην μπορούν να κρατήσουν καμία θέση.

Οι Ρώσοι μάλιστα έφτασαν στα νότια και νοτιοανατολικά προάστια του οικισμού.
Τα συντάγματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και άλλες ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πάνω από 2 χιλιόμετρα σε λιγότερες από δύο μέρες, σύμφωνα με στρατιωτικούς ανταποκριτές.

Η Ρωσία έβγαλε το… «Τέρας από το Μουσείο» - Χτύπησε την Ουκρανία με τον θηριώδη πύραυλο P 35

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει προς τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ημέρα έναρξής του οι ρωσικές δυνάμεις εξέπληξαν τους πάντες αφού χρησιμοποίησαν στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης τον τεράστιο αντιπλοϊκό πύραυλο P – 35 της σοβιετικής εποχής για πρώτη φορά προκειμένου να επιτεθούν σε επίγειους στόχους.
Στις 18 Ιανουαρίου 2024, φωτογραφίες από τα συντρίμμια του πυραύλου δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ενημερωτικούς λογαριασμούς που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ευρωκοινοβούλιο: Εντοπίστηκε κατασκοπευτικό λογισμικό στα τηλέφωνα των μελών της Επιτροπής Άμυνας

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, εντόπισε ίχνη spyware στα τηλέφωνα ευρωβουλευτών και προσωπικού της επιτροπής για την Ασφάλεια και την Άμυνα (SEDE).

Κινητά μελών και προσωπικού της συγκεκριμένης επιτροπής βρέθηκαν στο «στόχαστρο» κάποιων με εργαλεία λογισμικού παρακολούθησης, ανέφερε χαρακτηριστικά εσωτερικό email του Ευρωκοινοβουλίου.

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση: Οι Ευρωπαΐοι πολίτες δεν πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο

 Οι ευρωπαίοι πολίτες είναι απαισιόδοξοι για τις πιθανότητες που έχει η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας και βλέπουν μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών ως το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ 12 χωρών της ΕΕ, που δημοσιεύεται σήμερα.

Η αεροπορική τραγωδία στις Άνδεις το 1972 που οδήγησε σε κανιβαλισμό

 Στις 13 Οκτωβρίου 1972, 16 από τους 40 επιβάτες μιας πτήσης παρέμειναν 72 μέρες καθηλωμένοι σε συνθήκες πολικού ψύχους στις Άνδεις

Ύστερα από αεροπορικό δυστύχημα στις Άνδεις, 16 επιβάτες μιας πτήσης τσάρτερ έμειναν 72 μέρες καθηλωμένοι σε συνθήκες πολικού ψύχους, χωρίς να σταματήσουν να ελπίζουν κι επιδιδόμενοι σε κανιβαλισμό για να επιβιώσουν.

Για τους επιζήσαντες ήταν ένας εφιάλτης, παρότι ο κόσμος αποκάλεσε αργότερα την περιπέτειά τους «Το Θαύμα των Άνδεων».

Κίνα: Ακραίο ψύχος πλήττει την χώρα Πτώση της θερμοκρασίας κατά περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου

 Σε πορτοκαλί ανανέωσαν τον συναγερμό για κύμα ψύχους, οι κινεζικές Αρχές, ο οποίος είναι το υψηλότερο επίπεδο της προειδοποίησης τριών σταδίων για ακραία καιρικά φαινόμενα που χρησιμοποιείται στη χώρα, καθώς προβλέπουν μεγάλες πτώσεις της θερμοκρασίας σε νότιες περιφέρειες της Κίνας.

Από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, Παρασκευή, οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες ή οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα περισσότερα τμήματα της νότιας Κίνας μειώνονται κατά 6 ως 12 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Μετά την απώλεια της Αβντίιβκα τα γαλλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν: «Για κάθε Ρώσο στρατιώτη που χάνεται οι Ουκρανοί χάνουν 4 ή 5»

 Η απώλεια της Αβντίιβκα από τους Ουκρανούς ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια του Κιέβου μετα την αποτυχημένη αντεπίθεση και πλέον οι δυτικού αναλυτές “ξεσπαθώνουν” ουσιαστικά αναφερόμενοι στο τι κρύβει ο ουκρανικός στρατός.

Έτσι στην γαλλική τηλεόραση αποκαλύφθηκε ότι για κάθε Ρώσο στρατιώτη που χάνεται στο μέτωπο οι Ουκρανοί χάνουν 4 ή 5.

«Τάπα» στον Ν.Ευαγγελάτο από τον παλαιοχριστιανό Μ.Καλαϊτζιδάκη για το DNA: «Ούτε ο Μητσοτάκης δέχεται να του κάνουν έλεγχο για να μάθουμε τους γονείς του»!

 Στην εκπομπή του Ν.Ευαγγελάτου όπου εμφανίστηκε και μίλησε ο Μ.Καλαϊτζιδάκης, ο παρουσιαστής τον ρώτησε το εξής: «Σας κατηγορούν για αιμομιξία, θα δώσετε DNA για να διαπιστωθεί αυτό»;

Από την μεριά του ο παλαιοχριστιανός του έδωσε μία αποστομωτική απάντηση, λέγοντας: «Καλά, και για τον Μητσοτάκης λένε ότι πρέπει να δώσει DNA για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι γονείς του, αλλά δεν δίνει».

e-ΕΦΚΑ: Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου

 Την ερχόμενη Δευτέρα (26/2) θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Μαρτίου από τον e-ΕΦΚΑ με τους μη μισθωτούς, ενώ την Τετάρτη (28/2) θα ακολουθήσουν οι μισθωτοί.

Μη μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Μαρτίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Η Γερμανία έχασε πάνω από 200 δισ. ευρώ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 Ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Marcel Fratzscher δήλωσε ότι η Γερμανία πιθανότατα έχει χάσει περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με τις μεγάλες απώλειες να επικεντρώνονται στην εκρηκτική άνοδο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Και ξαφνικά η Σομαλία εκχώρησε στην Τουρκία τον έλεγχο της Ερυθράς Θάλασσας!

 Μια απίστευτη συμφωνία για τον έλεγχο και την επιτήρηση των χωρικών υδάτων της Σομαλίας στην Τουρκία: Το Κέρας της Αφρικής στα χέρια της Άγκυρας

Στην Τουρκία αναθέτει η Σομαλία να υπερασπιστεί τα θαλάσσια ύδατά και την ΑΟΖ της με μια «ιστορική» αλλά και πρωτοφανή συμφωνία, υποστηρίζει η έγκυρη ιστοσελίδα Middle East Eye.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά δίνει τον έλεγχο της Ερυθράς Θάλασσας και της Διώρυγας του Σουέζ άρα και της Μεσογείου στην Τουρκία μέσω της κατοχής ουσιαστικά του Κέρατος της Αφρικής απέναντι από το Άντεν όπου διακινείται ο κύριος όγκος του παγκόσμιου εμπορίου με την Ευρώπη. 

Σ.Φάμελλος για Γ.Φλωρίδη: «Γιατί δεν εφαρμόζετε άμεσα την άρση ασυλίας τραπεζικών; Ποιο πλυντήριο θέλετε να εξυπηρετήσετε;»

 Ο Σωκράτης Φάμελλος έριξε τα «πυρά» του στον Γιώργο Φλωρίδη με αφορμή την άρση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών.

«Γιατί βρήκαμε στα τελευταία άρθρα του νομοσχεδίου το άρθρο 60 που αφορά στην ασυλία τραπεζιτών, δεν εφαρμόζεται άμεσα; Ξέρετε ότι τάχα ψηφίζει άρθρο για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών η κυβέρνηση, αλλά με άρθρο στο τέλος του νομοσχεδίου λέει ότι δεν εφαρμόζεται; Και το πάει 4,5 μήνες μετά;

Μαδρίτη: Αγρότες με τρακτέρ μπήκαν στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

 Στην Ισπανία το κίνημα των διαμαρτυρόμενων αγροτών έφθασε σήμερα στο κέντρο της Μαδρίτης.

Τεράστιες αυτοκινητοπομπές τρακτέρ με τους οδηγούς τους διαδήλωσαν κατά της αβεβαιότητας στον τομέα όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 Χιλιάδες αγρότες από όλη την Ισπανία κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης σε μια συναυλία από κόρνες, κουδούνια αγελάδων και τύμπανα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Συνδικάτων (Union de Uniones) αλλά και ομάδων αγροτών που κινητοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

O Α.Γεωργιάδης υπέδειξε στους δικαστές πως… να δικάσουν για τις παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ – «Τι διαδικασία είναι αυτή;»

 Αστυνομικός της φρουράς του Α.Γεωργιάδη απώθησε βίαια τον δικηγόρο Γ.Απατσίδη

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της δίκης για τις παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του, προχώρησε σε μία πρωτοφανή παρέμβαση υποδεικνύοντας στους δικαστές πως να κάνουν την δουλειά τους.

Μαζί με το νέο «χαράτσι» στις εξετάσεις έφερε και αυξήσεις στα φάρμακα ο Α.Γεωργιάδης

 Μετά τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι πολίτες για να χειρουργηθούν έγκαιρα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τις αδιανόητες αυξήσεις στα φάρμακα, τώρα επιβάλλει χαράτσι και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει, ο υπουργός Υγείας σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό των ασθενών, αναγκάζοντας τους να πληρώσουν αυξήσεις, την ώρα μάλιστα που η σαρωτική ακρίβεια δεν τους επιτρέπει να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα επιβίωσης.

Με τέσσερα F-16 Block 50 η ΠΑ σε άσκηση στη Σαουδική Αραβία (βίντεο)

 Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση «Spears of Victory 24», από τις 4 έως και τις 15 Φεβρουαρίου, με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό της 347 Μοίρας από την 111 Πτέρυγα Μάχης, το οποίο μεταστάθμευσε στην αεροπορική βάση King Abdulaziz, στο Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας.

Αγρότης καταγγέλει το «στημένο» της κινητοποίησης στο Σύνταγμα: «Ήρθαμε εδώ για βόλτες και χαχαχούχα» (βίντεο)

 Αγρότης καταγγέλλει την χθεσινή αγροτική κινητοποίηση στην Αθήνα, ως «στημένη», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθαμε εδώ για βόλτες και χαχαχούχα» επιβεβαιώνοντας το pronews.gr. που ανέφερε πως επρόκειτο για μία «προσυνεννοημένη» διαδικασία.

ο Ρώσος πιλότος, που χτυπήθηκε από την ουκρανική αεράμυνα, μπόρεσε να προσγειώσει ηρωικά το αεροπλάνο,

 Στην περιοχή του Ροστόφ στο αεροδρόμιο του Μοροζόφσκ, ο Ρώσος πιλότος, που χτυπήθηκε από την ουκρανική αεράμυνα, μπόρεσε να προσγειώσει ηρωικά το αεροπλάνο, παρά την ευκαιρία να εκτιναχθεί.

Η στιγμή της προσγείωσης καταγράφηκε από την κάμερα.

Στα παγωμένα νερά του Δνείπερου πνίγηκε η τελευταία προσπάθεια της ουκρανικής αντεπίθεσης: Τους έριξαν στο ποτάμι οι Ρώσοι

 Οι Ουκρανοί μετά από πέντε μήνες σφοδρών μαχών και ενώ υπέστησαν σοβαρές απώλειες για να κρατήσουν το μικρό προγεφύρωμά τους στο Κρίνκι στη νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου, πήραν την απόφαση να το παραδώσουν στους Ρώσους και να αποστείλουν 4 ταξιαρχίες Πεζοναυτών στο μέτωπο της Ζαπορίζια το οποίο παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης.

Εκτελέστηκε στην Ισπανία ο Ρώσος προδότης που είχε παραδώσει ελικόπτερο Mil Mi-8 στους Ουκρανούς σκοτώνοντας τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος

 Στην Ισπανία εκτελέστηκε ο Μαξίμ Κουζμίνοφ, ο άνθρωπος που πρόδωσε τη Ρωσία καθώς είχε παραδώσει ελικόπτερο Mil Mi-8 στους Ουκρανούς σκοτώνοντας τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος.

Τραυματίστηκε από πυροβολισμό, ενώ στο σώμα του βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε σφαίρες. Το πτώμα του βρέθηκε σε υπόγειο πάρκινγκ στην κοινότητα Villajoyosa της Ισπανίας. 

Ρωσία: «Παραδώσαμε δωρεάν 200.000 τόνους σιτηρών σε έξι χώρες της Αφρικής»

 Ο Β.Πούτιν υποσχέθηκε να στείλει δωρεάν σιτηρά σε αυτές τις χώρες σε σύνοδο με ηγέτες αφρικανικών κρατών τον Ιούλιο.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Ντμίτρι Πατρουσέφ, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (20/2), ότι η Μόσχα, παρέδωσε δωρεάν 200.000 τόνους σιτηρών σε έξι χώρες της Αφρικής, όπως είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούλιο.

Η Ρωσία διένειμε από 50.000 τόνους στη

Υπάλληλοι της ΕΥΠ προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί η υπηρεσία τους υπέκλεπτε με… Predator

 Υπάλληλοι της ΕΥΠ αναγκάστηκαν να πρσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί η ίδια η υπηρεσία τους υπέκλεπτε με το γνωστό λογισμικό παρακολούθησης, το Predator!

Συγκεκριμένα, δύο στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ),