Spiegel:«Το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: Ο ανηλεής υπουργός»

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του με τίτλο «Το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: Ο ανηλεής υπουργός», αναφέρει ότι «ο Σόιμπλε δεν το κρύβει πλέον: Τάσσεται ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά την υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης».

Όχι σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λέει ο Γερμανός Πρόεδρος

«Αρνούμαι να φανταστώ μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», δηλώνει ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF, και η οποία θα προβληθεί αργότερα το βράδυ της Κυριακής.

Ρέντσι: Θα κάνουμε το παν για λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη

Την πρόθεση της Ιταλίας να τείνει χείρα βοηθείας προκειμένου να βρεθεί άμεσα μία λύση για το ελληνικό ζήτημα, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της χώρας προσερχόμενος στη Σύνοδοο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

Μαλτέζος πρωθυπουργός: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη, αλλά όχι πάση θυσία [ΒΙΝΤΕΟ]

Στη σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα εμμένει ο Τζόζεφ Μουσκάτ, πρωθυπουργός της Μάλτας που έχει αποτελέσει «δορυφόρο» της Γερμανίας καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. « Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην ευρωζώνη, αλλά όχι πάση θυσία», δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ολλανδός πρωθυπουργός: Συμφωνία μέσω ESM ή αλλιώς Grexit

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε επισήμανε πως «ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε είναι εάν οι Έλληνες είναι έτοιμοι να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Με εντολή Ομπάμα έτοιμη ομάδα «κρούσης» να την «πέσει» στη Γερμανία! Σε 48ωρη επιφυλακή οι ΗΠΑ - Ποιοι είναι απέναντι στον Σόιμπλε και μιλούν για ΣόιμπλΕΧΙΤ!

Έτοιμη να επέμβει στις εξελίξεις στην Ευρώπη βρίσκεται η Ουάσιγκτον, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος έχει ενεργοποιήσει μία ομάδα διαχείρισης κρίσης, η οποία στελεχώνεται από άτομα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και από στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Δηλώσεις M.Σουλτς: "Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή" - Ήττα για Σόιμπλε

Απάντηση στο σχέδιο Σόιμπλε για πενταετές Grexit έδωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης και έκανε δηλώσεις ενώ η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ξέσπασε ο Αυστριακός καγκελάριος κατά του Σόιμπλε και του Grexit: "Ανεύθυνη η στάση του"

Άστραψε και… βρόντηξε κατά του Β. Σόιμπλε, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, ο Αυστριακός Καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν.

Αδιέξοδο στο Eurogroup – Αποχώρησε χωρίς δηλώσεις ο Ε.Τσακαλώτος (upd)

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το Eurogroup του Σαββάτου και χωρίς δηλώσεις αποχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να δίνουν νέο ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Την εκβιαστική ψήφιση 6 νομοσχεδίων μέχρι την Τετάρτη ζητούν οι δανειστές - Συνέχεια ζητούν παραπάνω μέτρα...

Οι δανειστές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα, να νομοθετήσει τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις της νέας συμφωνίας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία
Αυτό αναφέρει και ο δημοσιογράφος του SkyNews Εντ Κόνγουεϊ και μάλλον αποτυπώνει την πραγματικότητα

Τζ.Στίγκλιτς: "Η Γερμανία για δεύτερη φορά σε 100 χρόνια προσπαθεί να συντρίψει την Ελλάδα"

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία εντός του ευρώ, βαίνει συνεχώς και δυσμενέστερη για την ελληνική οικονομία καθώς ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία και δεν έχουμε σενάριο Grexit, η ελληνική κοινωνία θα υποφέρει τρομακτικά κάτω από το φάσμα μιας νέα εποχής λιτότητας.

Γκάμπριελ: Το SPD γνώριζε την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit

Γνωστή στο SPD ήταν η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισημαίνει ο Αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ανάρτησή του στο Facebook.