Η Norad παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη σε όλον τον κόσμο

   Υπό τη στενή επίβλεψη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που εδώ και δεκαετίες παρακολουθούν την πορεία του Άγιου Βασίλη, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Παπούα-Νέα Γουινέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, ο αγαπημένος άγιος των παιδιών ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου, το ταξίδι του και το μοίρασμα των δώρων.Ακριβώς στις 13.01 (ώρα Ελλάδας) η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (Norad) εντόπισε στις οθόνες των ραντάρ της ενδείξεις «δραστηριότητας στον Βόρειο Πόλο».

Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας- FOTO-VIDEO.

Το ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα, εξερράγη σήμερα, με αποτέλεσμα να υψωθεί μια τεράστια στήλη τέφρας στον ουρανό και οι αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο της Κατάνιας στις ανατολικές ακτές της Σικελίας.


Περί τις 130 μικρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο ηφαίστειο πριν και μετά την έκρηξη, από τις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών.

Ο πικρός καφές του Μιχάλη Σάλλα

Την περασμένη Κυριακή το πρωί στο ιστορικό καφέ Μελίνα στην Πλάκα μια παρέα αντρών καθόταν στα μέσα τραπέζια του μαγαζιού.

Στην παρέα βρισκόταν και ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Οπως μας μετέφεραν άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί ο κ. Σάλλας έδειχνε ιδιαίτερα σοβαρός και λιγομίλητος. Δεν ξέρουμε αν η συζήτηση είχε να κάνει με τις δικαστικές του περιπέτειες, πάντως ο ίδιος δεν έδειχνε να βρίσκεται και στα καλύτερά του.

Ανεβαίνει ο μακάβριος κατάλογος - Πάνω από 1000 νεκροί (Photos+Videos)

Σε τουλάχιστον 281 ανερχόταν μέχρι το πρωί της Δευτέρας ο αριθμός των νεκρών, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους χίλιους, στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα της Ινδονησίας εξαιτίας του τσουνάμι που έπληξε το Σάββατο τις ακτές τους, κατά τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

«Ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών», προειδοποίησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πως 57 άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Oι Γιαπωνέζοι αποχαιρέτησαν τον πρώτο αυτοκράτορα που παραιτείται εν ζωή

Ο 85χρονος Akihito, γίνεται ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας που παραχωρεί το αξίωμά του στον διάδοχό του όσο βρίσκεται ακόμη στη ζωή. Η προγραμματισμένη αποχώρησή του από τον θρόνο τον ερχόμενο Απρίλιο ήταν αρκετή για να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 80.000 Γιαπωνέζοι και να τον αποθεώσουν στη δημόσια ομιλία που έδωσε με αφορμή τα γενέθλιά του.

Ο Akihito βρίσκεται στο θρόνο τα τελευταία 30 χρόνια.

Ένας κατασκευαστής ειδήσεων - Ο Γερμανός ρεπόρτερ που εξέθεσε το «Spiegel»

O Γερμανός δημοσιογράφος Κλάας Ρελότιους τιμήθηκε με το βραβείο του CNN το 2014. Τα ρεπορτάζ του ελάχιστη σχέση είχαν με την πραγματικότητα

Ιστορία πρώτη. Τίτλος «Ο τελευταίος μάρτυρας». Ενας Αμερικανός έχει ένα μακάβριο χόμπι: ταξιδεύει από πολιτεία σε πολιτεία και παρίσταται ως μάρτυρας σε εκτελέσεις θανατοποινιτών – συνέντευξη για το «Spiegel» και ανατριχιαστικό ρεπορτάζ.

Αντώνης Σαμαράς: Γοργόνες και μάγκας

Αν και καλής οικογενείας, με σπουδές τύπου Κολάμπια και βάλε, έναν κουτσαβακισμό (ίσως και δύο) ο Αντώνης Σαμαράς τον έχει.

Μπορεί ο λόγος του να είναι στεγνός ή και στυγνός, χωρίς φαντασία, απελέκητα ξύλινος και ανελέητα ξινός. Οι πολιτικές του απόψεις να είναι ελαφρώς αφρώδεις –εκ του αφρίζω– ή και βαρέως μουχλιασμένες. Αλλά κατά περιόδους φροντίζει, με μια επιμονή εγγεγραμμένη προφανώς στο πολιτικό του DNA, ό,τι του λείπει από φαντασία, έμπνευση και ταλέντο να το αναπληρώνει με ηχηρές και δύσοσμες μαγκιές.