Ποινικές διώξεις κατά της Shell για πετρελαϊκή συμφωνία στη Νιγηρία

Ποινικές διώξεις σε βάρος της Royal Dutch Shell ετοιμάζουν Ολλανδοί εισαγγελείς για την απόκτηση του νιγηριανού πετρελαιοφόρου οικοπέδου OPL 245 έναντι 1,3 δισεκ. δολαρίων το 2011.
Η Shell ανέφερε σε δήλωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της πως ενημερώθηκε από το Γραφείο του Ολλανδού Δημόσιου Εισαγγελέα (DPP) ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνά του και ετοιμάζεται να ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος της Shell που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη διευθέτηση διαφορών για το OPL 245 το 2011.

Η στιγμή που το γεωτρύπανο της ExxonMobil εντοπίζει το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στον πλανήτη βρέθηκε η γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil και Qatar Petroleum στον στόχο «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τρίσταν Άσπρεΐ.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης θα χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης για να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου.

Χριστοδουλίδης: Ήταν μια μεγάλη μέρα για την Κύπρο αλλά παραμένουμε προσγειωμένοι

Απολογισμό της ανακάλυψης του κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ κάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας πως η ανακοίνωση «κλειδώνει την παρουσία της ExxonMobil στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα και για εμάς αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη γεωπολιτικής διάστασης».
Μιλώντας ωστόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» επισήμανε πως αυτή τη στιγμή το μήνυμα που εκπέμπεται είναι «η ανάγκη να μείνουμε προσγειωμένοι και να μην προχωρούμε σε μεγάλες δηλώσεις, ειδικότερα σε σχέση με την οικονομική πτυχή αυτού του αποτελέσματος».

Ποιος είναι ο Μπόγιαν Σαράνοφ που «κατέβασε τα ρολά» κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο γκολκίπερ της Λαμίας, Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος κατέβασε χθες (28/2) τα ρολά στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου, χαρίζοντας μια ιστορική πρόκριση στη Λαμία επί του Ολυμπιακού, μόνο τυχαίος δεν θεωρείται.
Ο 31χρονος Σέρβος πορτιέρο, αγωνίστηκε για ένα φεγγάρι στον Εργοτέλη αποκρούοντας πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ λόγω του υποβιβασμού της ομάδας του Ηρακλείου αποχώρησε για να φτάσει στο σημείο να υπερασπιστεί τα καρέ της Παρτιζάν. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Αζερμπαϊτζάν για λογαριασμό της Καραμπάχ, ωστόσο εάν ανατρέξει κανείς στην καριέρα του Σαράνοφ θα διαπιστώσει πως στην τριετία που αγωνίστηκε στη Μακάμπι Χάιφα έφτασε στο σημείο να θεωρείται ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος Ισραήλ.

Κοζάνη: Καταδικάστηκαν τρία στελέχη της ΔΕΗ για το εξασθενές χρώμιο στις πηγές νερών τεσσάρων χωριών

Την καταδίκη των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, στελεχών της ΔΕΗ στα ορυχεία της περιοχής επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, αναφορικά με την υπόθεση της μόλυνσης των νερών τεσσάρων χωριών του νομού με εξασθενές χρώμιο.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο πρώην διευθυντές του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, σε φυλάκιση 18 μηνών τον καθένα, τον τρίτο κατηγορούμενο (διετέλεσε για ελάχιστο χρονικό διάστημα διευθυντής στο ίδιο ορυχείο) σε 8 μήνες και για τον τέταρτο κατηγορούμενο, που η θητεία του δεν συνέπεσε με την επίμαχη περίοδο δημιουργίας

Δελφοί: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα η «ασημένια οικονομία» και ο τουρισμός της τρίτης ηλικίας

Την εκτίμηση ότι στα επόμενα 20 χρόνια θα υπάρχει στη νότια Ευρώπη ζήτηση για 2,7 εκατ. παραθεριστικές κατοικίες, καθώς το 7,3% των ενήλικων Ευρωπαίων δηλώνει ότι μετά τη σύνταξη θα ήθελε να ζήσει κάπου στον νότο της Γηραιάς Ηπείρου, διατύπωσε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της diaNEOsis στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Χάρη στην αύξηση της μακροβιότητας, το μέγεθος της

Deutsche Welle: Θα αποκλιμακωθεί η ένταση Ινδίας-Πακιστάν;

Η διένεξη ανάμεσα στο Πακιστάν και την Ινδία πήρε δραματικές διαστάσεις. Αφορμή στάθηκε μια επίθεση αυτοκτονίας στο Κασμίρ. Η απελευθέρωση ενός Ινδού πιλότου ίσως βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης.
Αφορμή της νέας κλιμάκωσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν στάθηκε μια επίθεση αυτοκτονίας στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ πριν από δυο εβδομάδες που είχε σαν αποτέλεσμα 40 Ινδοί στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.
Την ευθύνη ανέλαβε μια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Πακιστάν. Έτσι η ινδική αεροπορία επιτέθηκε την Τρίτη

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Ανατολική Μεσόγειος αναδύεται σε έναν σημαντικό «παίκτη» της γεωπολιτικής στρατηγικής

Την ενότητα «Γεωπολιτικές σχέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, «άνοιξε» με την τοποθέτησή του ο κ. Damon M. Wilson, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Προγραμμάτων και Στρατηγικής του Ατλαντικού Συμβουλίου, των ΗΠΑ. Ο κ. Wilson είπε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα «άνοιγμα» των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, ενώ στο γενικό ανακάτεμα της τράπουλας, οι ΗΠΑ άργησαν να «μπουν στο παιχνίδι» και δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα ότι η Ανατολική Μεσόγειος αναδύεται σε έναν σημαντικό «παίκτη» της γεωπολιτικής στρατηγικής.

Ρωσική μεσολάβηση στην διαμάχη Ινδίας-Πακιστάν

Η Μόσχα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στην έντονη ένταση στην διεκδικούμενη περιοχή του Κασμίρ.
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης κατέστησε σαφές ότι το Κρεμλίνο δεν θα διστάσει να βοηθήσει να περιορισθούν οι εχθροπραξίες μεταξύ των αντιπάλων εδώ και πολλά χρόνια αντιπάλων χωρών,  για να μετριασθεί η πρόσφατη κλιμάκωση.

Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών - Στο Μπαλί και τα Ανώγεια αύριο η Φώφη Γεννηματά

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της πληγές, που μέρα με την ημέρα και σύμφωνα με τα κλιμάκια που διενεργούν συνεχείς ελέγχους και αυτοψίες, διαπιστώνεται ότι εκτείνονται σε όλο τον νομό Ρεθύμνου. Δρόμοι με καθιζήσεις ή κατεστραμμένοι, πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις με ζημιές σε υλικές υποδομές και εξοπλισμό είναι μερικά από όσα καταγράφουν τα αρμόδια κλιμάκια. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης τονίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα σε πολλά σημεία των επαρχιακών οδών και πρέπει οι οδηγοί να δείχνουν την απαραίτητη προσοχή.

Ποινική δίωξη κατά του Α. Φλώρου και 16 ακόμα προσώπων για την υπόθεση αναπηρίας

Ποινική δίωξη σε βάρος του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa-Hellas Power Αριστείδη Φλώρου, του ισοβίτη Δημ. Ναστούλη αλλά και ακόμη 15 προσώπων μεταξύ των οποίων,  γιατρών, δικηγόρων και υπαλλήλων ΚΕΠΑ άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση των  πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας.
Με αφορμή την αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου, έστω και για λίγες ημέρες, τον περασμένο Αύγουστο,

Υπόλογος ο Μαρινάκης για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου

Ήταν το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου του 2018 στη Λάρισα, όταν τρεις κουκουλοφόροι πλησίασαν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια του οχήματος, έσυραν τον διαιτητή έξω από αυτό και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Με τραύματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα ο Θ. Τζήλος διακομίστηκε εσπευσμένως με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης. Έτσι άρχισε άλλη μία βάρβαρη σελίδα στη μακρά ιστορία βίας, νοθείας και σκότους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απορρίφθηκαν οι αγωγές Κουρτάκη, Μαρινάκη και Τζένου κατά Καμμένου για το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Ο Πάνος Καμμένος δικαιώθηκε για ακόμη μια φορά. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με τρεις αποφάσεις του απέρριψε ως αβάσιμες τις αγωγές του εκδότη των "Παραπολιτικών" Γιάννη Κουρτάκη (απόφαση 3344/2018), του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου (απόφαση 3345/ 2018) και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη (απόφαση 3821/ 2017) σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ του "αμαρτωλού" ΚΕΕΛΠΝΟ» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Τελικός πρόκρισης για τον Ολυμπιακό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο  Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21.30, Novasports 2HD) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τους Ρώσους με σημαντικές απουσίες, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Βασίλης Σπανούλης και Γιάνις Στρέλνιεκς.
Από τις 17 Ιανουαρίου έχει να δοκιμάσει τη γεύση της νίκης στην Euroleague η ομάδα του Πειραιά, όταν επικράτησε με 71-57 της Χίμκι στο ΣΕΦ. Έκτοτε ηττήθηκε κατά σειρά από Φενερμπαχτσέ, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές.

Η Λαμία έκανε το θαύμα!!!

Αποκλεισμό-σοκ από τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας υπέστη την Πέμπτη ο Ολυμπιακός με... θύτη τη Λαμία, η οποία μετά τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να αφήσει εκτός διοργάνωσης και τους «ερυθρόλευκους», παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση.
Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 1-0 στο «Καραϊσκάκη» από το συγκρότημα του Χάβου, στον Mεγάλος πρωταγωνιστής της Λαμίας ήταν ο τερματοφύλακάς της Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά, καταφέρνοντας μάλιστα να αποκρούσει και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φορτούνης στο 86'..