Νίκη τίτλου ο Παναθηναϊκός, 77-67 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 77-67 του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη με έπαθλο το τρόπαιο. Για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που νίκησε για πρώτη φορά σε ντέρμπι «αιωνίων», ο Κέι Σι Ρίβερς σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ ο Κένι Γκάμπριελ, που πήρε την τελευταία στιγμή τη θέση του Νίκολς στη δωδεκάδα,

Η απάντηση Μέρκελ στον Τραμπ: Η Ευρώπη κρατά την τύχη της στα χέρια της

Η Ευρώπη κρατάει στα χέρια της την τύχη της. Αυτή την απάντηση έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ στον Ντόναλντ Τραμπ. 
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε ότι η ΕΕ στην ουσία είναι η Γερμανία και προέβλεψε ότι μετά το Brexit κι άλλες χώρες θα αποχωρήσουν. 

Η μις Ουγγαρία «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ

Μια ακόμη «ροζ» καταγγελία για τον Ντόναλντ Τραμπ έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή η «πηγή» είναι από την Ουγγαρία.

Η πρώην Μις Ουγγαρία, Κάτα Σάρκα, μιλώντας σε εκπομπή της χώρας της, αποκάλυψε πως ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε καλέσει στο ξενοδοχείο του στη Μόσχα το 2013, μετά τα καλλιστεία.

Παρουσιάζουμε δυο πορίσματα - φωτιά για την υπόθεση Novartis - Στο στόχαστρο η ΝΔ

Δυο πορίσματα φωτιά αναφορικά με την υπόθεση της Novartis που αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο των σχέσεων κρατικών υπαλλήλων και φαρμακευτικών εταιρειών, παρουσιάζει το tvxs.gr. Στο μεταξύ, η εφημερίδα Documento, κατηγορεί τη ΝΔ για «χορηγία» 200.000 ευρώ στη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.
Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε αφορούν τη συμμετοχή 33 στελεχών του υπουργείου Υγείας σε συνέδριο που έγινε το 2012 στο Βερολίνο,

Γιώργος Παπανδρέου: Έπρεπε να κάνω δημοψήφισμα, θα το κέρδιζα

Την εκτίμηση ότι έπρεπε να επιμείνει στην πρότασή του να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα το 2011 καθώς θα το κέρδιζε, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 
«Έπρεπε να είχα επιμείνει στο δημοψήφισμα του 2011. Σίγουρα θα το κερδίζαμε. Έπρεπε να είχα επιμείνει περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά. 

Ένα δεκαπεντασύλλαβο για τον Βαγγέλα

Την δική του... επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - ή αυτά που απέμειναν τέλος πάντων - και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον «Βαγγέλα», πραγματοποίησε από τον αέρα του 105,5 Στο Κόκκινο ο Σταμάτης Κραουνάκης στο σημερινό Κόκκινο Μοτοσακό.
Με όπλο τους στίχους της... ακτιβίστριας ποιήτριας Νικόλ Καταραμπεζάνη, διάβασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο το «Χοηφόρες special!!!» από τη συλλογή... Άσκηση Στην Παραλογή, που μάλιστα -κατά τον ίδιο- κέρδισε το... Πρώτο Κρατικό Μπραβείο 2016.

Ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου πάει για στέλεχος στη ΝΔ

Μια έκπληξη περιλαμβάνει η λίστα των ονομάτων του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ.
Κι αυτό δεν είναι άλλο από το όνομα του γιου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, Νικήτα.
Ο Νικήτας Παπαντωνίου είναι ένας από τους 1300 που κατέθεσαν αίτηση κι ένας από τους 400 που πέρασαν στο επόμενο στάδιο αυτό, της συνέντευξης.

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ

Το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ και κατ’ ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη, ανάβει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα. 
Ο βασικός μας στόχος ήταν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας, είπε στην ΕΡΤ ο Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Ξάνθη: Αθώοι οι υπάλληλοι που δικάστηκαν επειδή εξοικονόμησαν 1,2 εκατ ευρώ

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης οι συνολικά 15 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «Πυλών ΑΤΕ»  και του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης που είχαν κατηγορηθεί επειδή εξοικονόμησαν 1,2 εκατ. ευρώ δημόσιου χρήματος!

Όλα πληρωμένα από τη Νοvartis σε ανθρώπους – κλειδιά

Συνέδρια και ταξίδια-δώρα από τη φαρμακοβιομηχανία μέσω παρένθετων εταιρειών σε αυτούς που καθορίζουν τις τιμές των φαρμάκων
ΕΡΕΥΝΑ: Κώστας Βαξεβάνης, Βαγγέλης Τριάντης, Εύη Απολλωνάτου, Βασίλης Ανδριανόπουλος
Οι μεθοδεύσεις της Novartis στην Ελλάδα δεν ήταν άγνωστες στις ελληνικές αρχές ούτε, κυρίως, στους υπουργούς.
Το σύνολο σχεδόν του στελεχιακού δυναμικού του υπουργείου Υγείας που υπηρετούσε σε καίρια πόστα και καθόριζε την τιμή του φαρμάκου

Μέσα στην εβδομάδα ο διαγωνισμός τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Eντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στη Σερβία, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, σε αγροτική ημερίδα στις Σέρρες.
«Φέτος, μετά από αρκετό διάστημα τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία εμφανίζουν κερδοφορία», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας, «επίσης φέτος δούλεψαν και τα δύο κανονικά, επομένως η αξία τους έχει αυξηθεί σημαντικά».

Μαρινόπουλος: Ναυαγεί το mega deal της διάσωσης;

"Στον άερα" οι 10.800 εργαζόμενοι και οι 2.500 προμηθευτές της Μαρινόπουλος. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν το "ναυάγιο" είναι οριστικό.
Τις επόμενες ώρες θα μάθουμε εάν το ναυάγιο στη διάσωση της Μαρινόπουλος εκτός από τυπικό γίνει και οριστικό, καθώς το γεγονός ότι δεν δημοσιεύτηκε η σχετική δικαστική απόφαση από το Πρωτοδικείο έως 14/1 έχει ενεργοποιήσει διαλυτική αίρεση της συμφωνίας, ενώ την ίδια ώρα έχει τελειώσει ήδη από το Δεκέμβρη η ενδιάμεση χρηματοδότηση, με τους 10.800 εργαζόμενους και τους 2.500 προμηθευτές της πολύπαθης αλυσίδας να βρίσκονται στον αέρα.

Νέα κακοκαιρία γένους… αρσενικού - Χιόνι και σε πεδινές περιοχές

Μετά την «Αριάδνη» που σάρωσε την περασμένη εβδομάδα την χώρα, έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Βίκτωρ». Η ΕΜΥ προβλέπει νέο κύμα κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και από σήμερα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας..

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού,

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Μητρόπουλος από διευθυντής των «Νέων» – Αλλαγές στην «ταυτότητα»

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Μητρόπουλος από τη διεύθυνση των «Νέων». Σύμφωνα με τις typologies, ο Παναγιώτης Λάμψιας θα τον αντικαταστήσει προσωρινά ως υπηρεσιακό στέλεχος για μια εβδομάδα.
Ο Σταύρος Ψυχάρης ζήτησε από το Δ. Μητρόπουλο, να βγουν τα ονόματά όλων από την ταυτότητα των “Νέων”.

Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Samsung

Ο ειδικός εισαγγελέας της Νότιας Κορέας, θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον πρόεδρο του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung, Τζέι Λι, σχετικά με κατηγορίες διαφθοράς κι αναφορικά με την εμπλοκή του, στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

Χειροπέδες σε εννέα Τούρκους συνταγματάρχες στα κατεχόμενα

Στη σύλληψη εννέα Τούρκων συνταγματαρχών στα κατεχόμενα προχώρησε ο τουρκικός στρατός, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, κάνει λόγο το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του πρακτορείου που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, οι εννέα συνταγματάρχες που υπηρετούν στον στρατό κατοχής μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην Άγκυρα με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα.

Συνετρίβη αεροπλάνο στο Κιργιστάν - Δεκάδες νεκροί (pics&vid)

Τριάντα εφτά  είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων της αεροπορικής εταιρίας ACTC το αεροπλάνο της οποίας είχε ναυλωθεί από την  Turkish Airlines.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού στο οποίο κατέπεσε το Boeing 747, καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, γύρω από το αεροδρόμιο.