Βουλγαρικά ΜΜΕ: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

 Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Από τις 2 το μεσημέρι είχε στηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή 10 διασωστών, τεσσάρων ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών και εθελοντών.

Δυστυχώς, όμως, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 7.30 το απόγευμα στην περιοχή Markujik 3, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης.

Μαζί με τον άτυχο άντρα ήταν άλλοι τρεις Έλληνες σκιέρ, οι οποίοι και ανασύρθηκαν ζωντανοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Με πληροφορίες από BTA)

Νορβηγία: Η Ρωσία παίρνει στρατιωτικά το πάνω χέρι στην Ουκρανία

 Η Ρωσία είναι κοντά στο να πάρει στρατιωτικά το πάνω χέρι στην Ουκρανία λόγω ενός μεγαλύτερου αποθέματος δυνάμεων και υλικής υποστήριξης από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και η Κίνα, προειδοποίησε σήμερα η νορβηγική υπηρεσία πληροφοριών.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση αποτίμησης κινδύνων από τις νορβηγικές υπηρεσίες ασφαλείας, ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Νιλς Αντρέας Στένσονς δήλωσε πως το Κίεβο θα έχει ανάγκη μιας «σημαντικής» δυτικής στρατιωτικής βοήθειας ώστε να ελπίζει ότι θα ανατρέψει την κατάσταση.

Ρωσία: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη ερήμην του εκπροσώπου της πλατφόρμας Meta

 Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε τη σύλληψη ερήμην του εκπροσώπου των πλατφορμών της Meta, Άντι Στόουν, για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης για έναν αριθμό κατηγοριών που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο Στόουν αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Ρωσία ενέτεινε τον πόλεμο κατά του Στόουν αφότου η Μόσχα έστειλε τον στρατό της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Οι βασικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta, Facebook και Instagram, απαγορεύθηκαν και οι δύο αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου και η Meta κρίθηκε στη συνέχεια ένοχη για «εξτρεμιστικές δραστηριότητες» στην Ρωσία.

Πως η Marine LePen ανεβαίνει σταθερά στην κορυφή της Γαλλίας και της… Ευρώπης – Παράδειγμα προς μίμηση οι πολιτικές της

 Το 1987, ένας ξανθός πολιτικός ονόματι Jean Marie Le Pen ρωτήθηκε σε εκπομπή του γαλλικού ραδιοφώνου εάν πίστευε ότι 6 εκατομμύρια Εβραίοι είχαν δολοφονηθεί στους θαλάμους αερίων των Ναζί.

Η απάντησή του ήταν μια μελέτη στην αβεβαιότητα.
Άρχισε να συλλογίζεται την ερώτηση, σαν να είχε μόλις ζητήσει την άποψή του για την ύπαρξη των ΑΤΙΑ, πέρασε αρκετά δευτερόλεπτα ψάχνοντας για τις σωστές λέξεις και μετά κατέληξε σε μια φόρμουλα που φαινόταν να τον ικανοποιούσε: Οι θάνατοι 6 εκατομμυρίων Εβραίων Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε, ήταν ένα «point de detail» - μια μικρή λεπτομέρεια, μια τεχνική λεπτομέρεια - στην ευρύτερη ιστορία του πολέμου, καθώς και ένα θέμα για συζήτηση μεταξύ των ιστορικών.

Η Δύση φυτεύει… «κυβερνήτη» στην Ουκρανία - Υποψήφιος… και ο Stoltenberg, θα ελέγχει τον…Zelensky

 Έτοιμη να διορίσει έναν «κυβερνήτη» στην Ουκρανία είναι η Δύση, και συγκεκριμένα οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας, Sergei Naryshkin.

Σύμφωνα με τον Naryshkin, η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της επιθυμίας της Δύσης να ενισχύσει τους μηχανισμούς του άμεσου ελέγχου του πάνω στην ηγεσία του Κιέβου.

Ο ειδικός απεσταλμένος

Η Αλεξαδρούπολη, η ένταση με αγρότες στο αεροδρόμιο και η δέσμευση Αυγενάκη - Κελέτσης: Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση

 Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκη, με εκπροσώπους των μπλόκων στην Αλεξανδρούπολη, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός , Στ. Κελέτσης, με φόντο την ένταση που σημειώθηκε με αγρότες στο αεροδρόμιο.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι ο κ. Αυγενάκης είχε προσκληθεί στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη, όπου πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη συνάντηση με εκπροσώπους όλων των αγροτικών φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Ο Trump έχει δίκιο - Κατάρρευση του ΝΑΤΟ αν αποχωρήσουν οι ΗΠΑ - Μεγάλος παραβάτης η Γερμανία

 Είναι σαφώς αρνητικό για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ το γεγονός ότι ο πιθανός επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι θα ενθάρρυνε επιθέσεις σε συμμάχους που δεν θα επιτύχουν έναν βασικό στόχο για τις αμυντικές δαπάνες, σημειώνει το Sky News σε ανάλυσή του, με φόντο τις δηλώσεις του Donald Trump για το ΝΑΤΟ.

Αλλά σίγουρα αποτελεί εξίσου μεγάλη -ή και μεγαλύτερη- πρόκληση για τη συμμαχία το γεγονός ότι τα δύο τρίτα των 31 κρατών μελών της δεν έχουν ακόμη αυξήσει το ποσό του εθνικού εισοδήματος που αφιερώνεται στην άμυνα σε ένα ελάχιστο ποσοστό 2% (και οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι το επίπεδο αυτό είναι θλιβερά ανεπαρκές), όπως τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η Ελλάδα της ανάπτυξης... με 4 εκατ οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα - Λίστα με 35 πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς την Εφορία

 Αυστηρό μήνυμα σε 4 εκατ. φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη στέλνει η ΑΑΔΕ προχωρώντας σε νέο κύμα πλειστηριασμών ακινήτων βγάζοντας στο σφυρί 35 ακίνητα μεγαλο οφειλετών το επόμενο δίμηνο.

 Στη μαύρη λίστα με τους νέους πλειστηριασμούς που ξεκινούν από τις 2 Μαρτίου περιλαμβάνονται πάσης φύσεως ακίνητα από μονοκατοικίες και γραφεία μέχρι αγροτεμάχια και βιομηχανικές μονάδες με τιμές πρώτης προσφοράς που κλιμακώνονται ανάλογα με το είδος, την έκταση και την περιοχή του ακινήτου από 10.000 ευρώ έως και 7 εκατ. ευρώ.

Γερμανία: Απαγορευμένος έρωτας στην κυβέρνηση του Βερολίνου

 Στο Βερολίνο πολλά πράγματα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την υπόλοιπη Γερμανία:

με έναν τρόπο πιο χαοτικό, πιο μπερδεμένο, που επιφυλάσσει περισσότερες εκπλήξεις.
Έτσι και τώρα τα νέα από τη μεγαλύτερη γερμανική μητρόπολη προκαλούν και πάλι αναταραχή: ο νυν δήμαρχος της πόλης που είναι ταυτόχρονα και τοπικός πρωθυπουργός, Kai Wegner, και η υπουργός Παιδείας του, Katarina Ginder-Vince, αμφότεροι μέλη του CDU, είναι ζευγάρι.

H Ρωσία αρνείται ότι χρησιμοποιεί το Starlink του Musk - Διάψευση και από τον μεγιστάνα της SpaceX

 Τις αναφορές των Ουκρανών για χρήση του Starlink από τον ρωσικό στρατό διαψεύδει το Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί καν επιλογή για τον στρατό.

«Δεν είναι ένα πιστοποιημένο σύστημα.
Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να προμηθεύεται επίσημα εδώ και δεν προμηθεύεται επίσημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov για το σύστημα δορυφόρων του Elon Musk.
«Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσημα με οποιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ παραμιλούν ακόμα: «Ήταν το πιο απόρρητο και το καλύτερο σύστημα στον κόσμο» - Το ρωσικό σύστημα «τελείωσε» τον δορυφόρο τους

 Σε μια πρόσφατη ομιλία του στο κανάλι Dialogue Works, ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter εξέφρασε πραγματικά σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι ρωσικές δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου ήταν ικανές να «ακυρώσουν» ένα από τα πιο προηγμένα μέσα επιτήρησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απροσδόκητα για όλους, οι φαινομενικά άτρωτες και πανίσχυρες αμερικανικές τεχνολογίες δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει χρησιμοποιηθεί ενεργά για πολλές δεκαετίες.

Τραγωδία με 4 νεκρούς στη Γλυφάδα - Ένοπλη επίθεση στη ναυτιλιακή European Navigation - Αυτοκτόνησε ο 70χρονος δράστης

 Αντιμέτωπες με ένα πρωτόγνωρο -για τα ελληνικά δεδομένα- περιστατικό βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (12/2/2024) οι ελληνικές Αρχές, όταν ενημερώθηκαν για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, European Navigation (ιδιοκτησίας της οικογένειας Καρνέση) στη Γλυφάδα, στην οδό Αρτεμισίου 2 και Φλέμινγκ.

Τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη της οικογένειας της διοίκησης.

O δήμαρχος του Κιέβου και η έπαυλη στο Αμβούργο, αξίας 6 εκατ. δολ.

 Έπαυλη αξίας άνω των 227,6 εκατ. γρίβνα (σχεδόν 6 εκατ. δολάρια) που βρίσκεται στο Αμβούργο της Γερμανίας, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klichko, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Strana, την οποία απέκτησε εν μέσω του πολέμου.


Πως ήρθε στην κατοχή του η έπαυλη

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Vitaly Klichko απέκτησε το σπίτι στις 20 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ως αποπληρωμή χρέους από την καταχωρημένη στις ΗΠΑ Maximum I LLC, η οποία ανήκε στον αδελφό του Vladimir, αλλά περιήλθε στην κατοχή του δημάρχου της ουκρανικής πρωτεύουσας τον Μάιο του 2023.

Μέσω Ελλάδας και η επιστροφή Lavrov στη Ρωσία – Οργή στη Μόσχα για Βουλγαρία

 Το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος συμμετείχε στο υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, επέστρεψε στη Μόσχα, πετώντας μέσω του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Τουρκίας, σύμφωνα με το live tracker Flightradar24.

Στα Σκόπια, ο Lavrov συμμετείχε στην ολομέλεια του Συμβουλίου του ΟΑΣΕ.
Είχε διμερείς συνομιλίες και μια τριμερή συνάντηση με την απερχόμενη και τη νέα ηγεσία του Οργανισμού.

Φινλανδία: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο Alexander Stubb

 Ο συντηρητικός Alexander Stubb κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στη Φινλανδία, παραδέχθηκε ο αντίπαλός του Pekka Haavisto, σε μια ψηφοφορία που σημαδεύτηκε από εντάσεις με τη γειτονική Ρωσία, μετά την ένταξη της βορειοευρωπαϊκής χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Alexander, συγχαρητήρια στον 13ο πρόεδρο της Φινλανδίας», δήλωσε ο Haavisto μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.
Ο 65χρονος Haavisto είναι μέλος των Πρασίνων, όμως έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στις εκλογές αυτές.
Ο Stubb λαμβάνει το 51,7% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 96% των ψηφοδελτίων.

Ύποπτα παιχνίδια με το δημόσιο συμφέρον – Ο Πατέλης πιέζει για χαμηλές τιμές εις βάρος ΤΧΣ και προς όφελος αγνώστων funds

 Το ίδιο πάει να συμβεί και με το επερχόμενο placement της τράπεζας Πειραιώς.... το 20% της Πειραιώς πρέπει να πουληθεί στην υψηλότερη δυνατή τιμή στα 4 ευρώ ή και πάνω από 4 ευρώ

Προέχει το δημόσιο συμφέρον.
Αυτό μας λένε οι πολιτικοί μας αλλά στην πράξη το δημόσιο συμφέρον το ποδοπατούν και το ακυρώνουν… όταν σκοπός των ιδιωτικοποιήσεων είναι όχι το όφελος των ελλήνων φορολογουμένων αλλά το κέρδος των funds…