Τετραπλή εμπλοκή Αιγύπτου, ΗΠΑ, Ισραήλ και Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα κατέληξε σε βομβαρδισμό δύο αιγυπτιακών πόλεων

 Πυραύλοι εδάφους-εδάφους και drones εξαπολύθηκαν από την Υεμένη (προφανώς από τις σιιτικές πολιτοφυλακές των Χούτι) με στόχο το ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ στην Μαύρη Θάλασσα, αλλά είτε καταρρίφθηκαν είτε εξετράπησαν από την ενεργό και παθητική αντιπυραυλική άμυνα δύο αμερικανικών αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke, α USS Thomas Hudner και USS Carney με συνέπεια ένας ή δύο πύραυλοι να πλήξουν τις αιγυπτιακές πόλεις Nuweibaa και Τάμπα της Αιγύπτου στο Σινά, 200 χλμ. μακριά από την Γάζα.

Οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από βλήματα SM-2/-3 των αντιτορπιλικών.


Βίντεο: Σφοδρές μάχες στην βόρεια Γάζα – Η Χαμάς χρησιμοποιεί α/τ βλήματα κατά ισραηλινών τεθωρακισμένων

 H Xαμάς δημοσίευσε βίντεο από τις μάχες που διεξάγει εναντίον χερσαίων ισραηλινών δυνάμεων, στο οποίο απεικονίζεται η χρήση αντιαρματικών πυραύλων κατά αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, στον βόρειο τομέα της Γάζας.

Παρολίγον κατάρριψη στρατηγικού βομβαρδιστικού: «Κινεζικό μαχητικό J-11 έκανε επικίνδυνη αναχαίτιση σε B-52» λένε οι ΗΠΑ (vid)

 Οργισμένοι είναι οι Αμερικανοί με τις αεροπορικές δυνάμεις της Κίνας, καθώς για ακόμα μια φορά ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου J-11 πλησίασε επικίνδυνα σε πολύ κοντινή απόσταση, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) σε περιοχή πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ειδικότερα, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έβγαλε στη δημοσιότητα βίντεο και εικόνες από την ριψοκίνδυνη «συνάντηση»

Κατάρ: Θανατικές ποινές σε 8 απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας – Κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

 Θανατικές ποινές σε οκτώ πρώην στελέχη του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού με την κατηγορία της κατασκοπείας επέβαλε δικαστήριο του Κατάρ, σε μια απόφαση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Νέο Δελχί.

Οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας συνελήφθησαν πέρυσι ως ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ σχετικά με το πρόγραμμα υποβρυχίων του Κατάρ, ανέφεραν οι «Times of Israel».

Η ινδική κυβέρνηση ανέφερε πως θα διερευνήσει όλες τις νομικές επιλογές στην υπόθεση,

«Σήμερα περάσαμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου» ανακοίνωσε το Ισραήλ

 «Αυτός ο πόλεμος έχει στάδια και σήμερα προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο έδαφος στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Χέρζι Χαλέβι σε τηλεοπτικό μήνυμα.

Το Ισραήλ είπε ότι τα στρατεύματα που στάλθηκαν το βράδυ της Παρασκευής ήταν ακόμα στο πεδίο, ενώ προηγουμένως έκανε μόνο σύντομες εξόδους.

Νωρίτερα αναφέραμε ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Gallant αναγνώρισε επίσης μια «νέα φάση» στον πόλεμο. «Επιτεθήκαμε πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε σε τρομοκράτες όλων των βαθμίδων, παντού».

28η Οκτωβρίου: Ο πιλότος που συγκίνησε με το μήνυμά του μιλά στην ΕΡΤ – «Το να εισπράττεις την χαρά του κοινού είναι κινητήριος δύναμη»

 Στον Γιώργο Σιδέρη μίλησε από τη βάση της Σούδας, όπου προσγειώθηκε, ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, ο σμηναγός Χρήστος-Πάρις Χαρίτος, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα, με το μήνυμά του από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Ουκρανικό ντρόουν συνετρίβη σε ρωσική εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων

 Ουκρανικό ντρόουν συνετρίβη σε εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, στη δυτική Ρωσία, προκαλώντας ζημιές στους τοίχους του, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το υπουργείο ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως το Κίεβο πρέπει να γνώριζε πως οι ενέργειές του θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει πλήρους κλίμακας πυρηνική καταστροφή.

Τα Ηνωμένα Έθνη ψηφίζουν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα

 Το ψήφισμα που συντάχθηκε από τα αραβικά κράτη υπερψηφίστηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά (ανάμεσά τους ΗΠΑ και Ισραήλ) και 45 αποχές (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα που καλεί για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς.

Φονική καραμπόλα με 35 νεκρούς στην Αίγυπτο Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καραμπόλα αυτοκινήτων στον δρόμο που ενώνει το Κάιρο με την Αλεξάνδρεια

 φωτ.: Στιγμιότυπο βίντεο, UGC/AFP/Al Jazeera

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 53 τραυματίστηκαν σήμερα σε καραμπόλα αυτοκινήτων στον δρόμο που ενώνει το Κάιρο με την Αλεξάνδρεια στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το δυστύχημα προκάλεσε τον θάνατο "35 ανθρώπων, εκ των οποίων τουλάχιστον 18 έχουν απανθρακωθεί", ανέφερε η εφημερίδα Al-Ahram που δημοσιεύει κατάλογο των ονομάτων "τουλάχιστον 53 τραυματιών".

Σημαντικό | ο Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi, Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μάρτυρας της παράταξης πολεμικής επιθεώρησης της Τέταρτης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας.

 

Η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του αιγυπτιακού στρατού στη γεωγραφική περιοχή της διώρυγας του Σουέζ παρατάχθηκε, σήμερα, για πολεμική επιθεώρηση από τον Πρόεδρο Ελ-Σίσι και τους ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές.