Κορονοϊός: Πώς το αλάτι επηρεάζει την άμυνά μας κατά του Covid-19 Πέντε γραμμάρια τη μέρα συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Το αλάτι μπορεί να εξασθενήσει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και την ικανότητά του να καταπολεμά τους παθογόνους μικροοργανισμούς, με συνέπεια μια λοίμωξη να γίνεται πιο σοβαρή.
Η μελέτη -παρόλο που αφορούσε βακτήρια και όχι ιούς- είναι επίκαιρη εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, καθώς όπως έχουν τονίσει οι γιατροί, λόγω έλλειψης αντιικών φαρμάκων και εμβολίου για το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, η ανθεκτικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την αντοχή των ανθρώπων στον ιό.

Α. Ξανθός: Η κυβέρνηση δεν κάνει όσα πρέπει και όσα μπορεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας

"Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δεν κάνουν ούτε όσα μπορούν ούτε όσα χρειάζονται σ' αυτή τη φάση", υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και προτείνει μία σειρά μέτρα.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι συνεχίζεται η ανεπάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών και εξηγεί:
Είναι πολύ καθυστερημένη και ανεπαρκής η ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό.

Κουτσούμπας: Η ομοψυχία του ελληνικού λαού πρέπει να εκφραστεί απέναντι στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν έχει θέση μια «εθνική ομοψυχία» εθνικιστικού ή κοσμοπολίτικου τύπου. Η ομοψυχία του ελληνικού λαού πρέπει να εκφραστεί απέναντι στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό στον τομέα της υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Γιατί, τίποτα δεν αλλάζει στην κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου, εάν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια, υλοποιώντας τις απαιτούμενες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές ανατροπές» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την 25η Μαρτίου.

Κορωνοϊος-Βρούτσης: Δραματική παραδοχή ότι «θα μειωθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων και η ανεργία θα ανέβει»!

Για "κρίση που δεν έχει βιώσει στο παρελθόν η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη" έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης , σε δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Δέκα" επισημαίνοντας ότι "είναι διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις την επόμενη μέρα" και πώς "η περίμετρος των μέτρων στήριξης θα διευρύνεται όσο η κρίση του κορωνοιού βαθαίνει".
Αναλυτικά, ο κ. Βρούτσης τόνισε:
"Η κρίση που βιώνει η ελληνική οικονομία και η Ευρώπη είναι πρωτοφανής και δεν έχει καμία σχέση με κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό; Ο, τι η ελληνική οικονομία περνάει σε ύφεση,

ΣΥΡΙΖΑ: Κορωνοϊός και Οικονομία στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας

Οι ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημόσια υγεία, λόγω κορωνοϊού, αλλά και την Οικονομία αναμένεται να κατατεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτιμήσει τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την πανδημία στην χώρα μας και να σχεδιάσει τις νέες προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της μείζονος αυτής κρίσης.

Στην Τσεχία το πιο όμορφο δέντρο της Ευρώπης

Ένα επιβλητικό πεύκο 350 ετών σε μία στενή λωρίδα γης που αναδύεται από τα νερά του ποταμού Σβράτκα κοντά στο χωριό Βιρ, στην Τσεχία κατέκτησε τον τίτλο του Ομορφότερου Δέντρου της Χρονιάς στην Ευρώπη.
Το Πεύκο του Χουντομπίν, που πήρε το όνομά του από το χωριό που βυθίστηκε, όταν κατασκευάστηκε το φράγμα στο Βιρ, διεκδίκησε και κέρδισε το βραβείο στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκό Δέντρο της Χρονιάς (European Tree of the Year) 2020 με αντιπάλους ένα Γκίγκο στην Κροατία, που αναδείχθηκε δεύτερο και τη Μοναχική Λεύκα στην Καλμίκια της Ρωσίας που βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Εκχιονιστικά και αλατιέρες στα ορεινά των Τρικάλων

Έως και τα 30 εκατοστά φτάνει το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και πάνω από τα 900 μέτρα, η δεύτερη χιονόπτωση που σημειώνεται τον Μάρτιο, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.
Δεκατέσσερα μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το χιόνι, για να κρατήσουν ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Έως τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο,δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Oι «εστίες» του Κορωνοϊού στην Ελλάδα -Σε ποιες περιοχές έχει εξαπλωθεί

Παρά το ότι το πρώτο μεγάλο κύμα ασθενών και κρουσμάτων είχε εντοπιστεί σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο, μετά την επιστροφή 53 κατοίκων των περιοχών αυτών από εκδρομή στους Αγίους τόπους, πλέον η Αθήνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα μισά κρούσματα της χώρας βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα αναφέρονται 366 κρούσματα ενώ μικρές εστίες με μερικές δεκάδες κρούσματα εντοπίζονται σε Ανατολική Αττική και Πειραιά.

Αυτές είναι οι νέες δομές προσφύγων & μεταναστών (λίστα)

Με απόφαση (ΦΕΚ) των υπουργών Οικονομικών, Μετανάστευσης και Ασύλου συστήνονται οι 28 Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αιτιολογημένης εισήγησης (αριθμ. 2943/23-3-2020) της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Ποιες είναι και πού βρίσκονται οι 28 δομές:

O κορωνοϊός έριξε την πρώτη κυβέρνηση στα Βαλκάνια

Μετά από 51 ημέρες στην εξουσία, ο Άλμπιν Κούρτι αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο.
Η Βουλή του Κοσόβου, με 82 ψήφους, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν βουλευτές από το συγκυβερνών κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου (DSK).
Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 32 βουλευτές.
Η Βουλή του Κοσόβου απαρτίζεται από 120 βουλευτές.

1047 κρούσματα, 0 νεκροί: Η μικρή χώρα-θαύμα της Ευρώπης με το 0% ποσοστό θνησιμότητας

Να είναι – ω μη γένοιτο – η ηρεμία πριν από μια καταιγίδα; Μάλλον απίθανο. Να είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου πλάνου και μιας εν αγνοία προεργασίας; Πολύ πιο πιθανό.

Το βέβαιο είναι πως αυτό που έχει καταφέρει η Τσεχία από τις χώρες της Ευρώπης είναι σοκαριστικά εντυπωσιακό. Μαζί με την Εσθονία και τη Σλοβακία είναι οι μόνες χώρες με χαρακτηριστικά πανδημίας ως προς τον κορωνοϊό, που όμως αυτή η πανδημία δεν έχει αφαιρέσει τη ζωή από κανέναν.