Maude Lores Bonney: Η Google τιμά με doodle την πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία σε Αγγλία

Την Αυστραλιανή αεροπόρο Maude Rose «Lores» Bonney, τιμά με το σημερινό της doodle η Google, με αφορμή τα 122 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Μοντ Μπόνεϊ είναι η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που πέταξε σόλο από την Αυστραλία στην Αγγλία.
Γεννημένη στις 20 Νοεμβρίου 1897 στην Νότιο Αφρική, περιπλανήθηκε με την οικογένειά της στην Αγγλία, την Αυστραλία και την Γερμανία, προτού εγκατασταθεί οριστικά στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας το 1917, μετά τον γάμο της με τον δερματέμπορο Χάρι Μπόνεϊ.

Κίτρινη κάρτα στον Τσίπρα από τους "53"

Να μη γίνει αλλαγή στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και να παραμείνει ως «κόμμα» και όχι ως «παράταξη» ζητεί η ομάδα των «53» καθώς οδεύουμε προς το 3ο Συνέδριο, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα.

Το μακροσκελές κείμενο που τιτλοφορείται «Ένας οδικός χάρτης προς το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ» αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί μέχρι τώρα την αντιπολίτευση, ενώ τάσσεται σαφώς υπέρ της αυτοκριτικής για την κυβερνητική θητεία.

"Χορός" κατασκόπων και το σκάνδαλο της Λεμεσού

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη της δραστηριοποίησης στην Κύπρο οχήματος με κατασκοπευτικό εξοπλισμό, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων με έδρα τη Λεμεσό. Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η γερμανική Deutsche Welle, κάνει λόγο για ένα παιχνίδι κατασκόπων από το οποίο δημιουργείται ένα έντονο πολιτικό κλίμα στην Κύπρο. Στελέχη της αντιπολίτευσης καλούν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη να απαντήσει σχετικά με τις δραστηριότητες του εν λόγω βαν.

Δολοφονήθηκε ο γιος του πρώην προέδρου της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ

Ο Φριτς φον Βάιτσεκερ, ο γιος του έκτου Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, έχασε τη ζωή του πριν από λίγες ώρες στο Βερολίνο, όταν ένας άνδρας του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον τραυμάτισε θανάσιμα μέσα σε ιδιωτική κλινική του Βερολίνου.
Ο 59χρονος Φριτς φον Βάιτσεκερ ήταν καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, ειδικός σε παθήσεις ήπατος και χοληφόρων και επικεφαλής του Τμήματος Γαστρεντερολογίας και Καρδιολογίας της ιδιωτικής κλινικής «Σλόσπαρκ» στο δυτικό Βερολίνο.

Μοράλες: Αυτοί σκοτώνουν τους αδελφούς και τις αδελφές μας «Μετά το πραξικόπημα, έχουμε ήδη 30 νεκρούς

Ο πρώην πρόεδρος 'Εβο Μοράλες απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για να τεθεί τέλος στην καταστολή εναντίον των διαδηλωτών στη Βολιβία που προσιδιάζει σε «γενοκτονία» στη χώρα αυτή όπου ήδη 32 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά την έναρξη της μετεκλογικής κρίσης.
«Απευθύνω έκκληση στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH), στον ΟΗΕ για να καταγγείλουν και να σταματήσουν αυτή τη σφαγή των αυτοχθόνων αδελφών μας που ζητούν την ειρήνη, τη δημοκρατία και τον σεβασμό της ζωής με διαδηλώσεις στους δρόμους»,

Επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη παριστάνουν τους πρόσφυγες για να ζητιανεύουν

Επίκληση στα συναισθήματα αλληλεγγύης κάνουν επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι παριστάνουν τους πρόσφυγες και ζητιανεύουν σε κεντρικές οδούς.
Πρόκειται για μια εικόνα που είναι πλέον συνηθισμένη, κυρίως στην οδό Τσιμισκή, με έναν άντρα καθισμένο στο πεζοδρόμιο, μία γυναίκα δίπλα του με μαντήλα, ένα ή δύο παιδάκια που συνήθως κοιμούνται και μία μεγάλη βαλίτσα ακουμπισμένη στο πλάι όπου υποτίθεται μεταφέρουν το βιός τους.
Η εικόνα αυτή, επαναλαμβάνεται σε διάφορες ...παραλλαγές, σε όλο το μήκος των κεντρικών αρτηριών της πόλης και όσο πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων, αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Alibaba: Έως 12,9 δισ. δολάρια από την εισαγωγή μετοχών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Ο κολοσσός του κινεζικού διαδικτυακού εμπορίου Alibaba Group θα αντλήσει έως 12,9 δισ. δολάρια σε μια εισαγωγή-ορόσημο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, τη μεγαλύτερη πώληση μετοχών στην ασιατική μητρόπολη εδώ και εννέα χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται θετική για το Χονγκ Κονγκ ύστερα από πέντε και πλέον μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και την πρόσφατη υποχώρηση της οικονομίας του σε ύφεση, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Βολιβία: Οκτώ οι νεκροί από τις ταραχές

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές που σημειώθηκαν χθες, Τρίτη, μεταξύ υποστηρικτών του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες και των βολιβιανών δυνάμεων της τάξης κοντά σε διυλιστήριο που απέχει μερικά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λα Πας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Η διαδραστική οπτικοποίηση που δείχνει πόσο τρομακτικά μεγάλο είναι το Σύμπαν

Το «Διάστημα είναι μεγάλο», μας έλεγε το 2005 το υπέροχο «Γυρίστε τον Γαλαξία με οτοστόπ» (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy).
«Πραγματικά μεγάλο. Δεν θα πιστεύεις πόσο απίστευτα τεράστιο είναι». Και δεν έκανε καθόλου πλάκα.

Συγκινεί το ευχαριστώ μιας ελεφαντίνας στους διασώστες του μικρού της

Viral έχει γίνει στο Twitter το βίντεο που δείχνει τη διάσωση ενός μικρού ελέφαντα που είχε πέσει σε ένα χαντάκι στην Ινδία.
Στο βίντεο, που έχει προβληθεί σχεδόν 31.000 φορές, φαίνεται το μικρό να προσπαθεί να βγει από την τρύπα, όμως γλιστράει και πέφτει συνεχώς μέσα. Τότε επεμβαίνουν οι διασώστες και με ένα εκσκαφέα σχηματίζουν το μονοπάτι προς την ελευθερία του μικρού ζώου.
Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι τόσο η επιχείρηση διάσωσης όσο το «ευχαριστώ» της ελεφαντίνας, η οποία, ενώ φεύγει από το σημείο, σταματάει και κοιτάει πίσω για να ευχαριστήσει τους διασώστες της, σύμφωνα με το indiatoday.in.

Ο νέος «πόλεμος» στον πλανήτη για την άμμο: Γιατί είναι τόσο πολύτιμη

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ του BBC εξηγεί γιατί η άμμος είναι πολύτιμη, πωλείται στη μαύρη αγορά και έχει πυροδοτήσει εκρήξεις βίας το τελευταίο διάστημα.
Και μπορεί όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι η άμμος είναι κυριολεκτικά παντού, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της είναι άχρηστο για τον άνθρωπο. Όμως δεν είναι μόνο αυτό που είναι εντυπωσιακό όσον αφορά την άμμο. Και αυτό γιατί την άμμο ο άνθρωπος την χρησιμοποιεί σχεδόν παντού.
Για αυτό και αυξάνονται τα περιστατικά βίας για την άμμο. Ένας επιχειρηματίας από την Νότιο Αφρική δέχθηκε πυρά τον

Βίαιη έκρηξη ακτίνων-γ σε γαλαξία έσπασε το ρεκόρ ακτινοβολίας στο σύμπαν

Μια σύντομη αλλά κατακλυσμική -άγνωστης προέλευσης- έκρηξη ακτίνων-γ σε ένα μακρινό γαλαξία, σε απόσταση 4,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, είχε την πιο υψηλή ενέργεια που έχει ποτέ γίνει αντιληπτή από τους αστρονόμους, περίπου 100 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του ορατού φωτός.
Η κοσμική αυτή έκρηξη έσπασε το ρεκόρ της πηγής φωτός με την υψηλότερη ενέργεια στο σύμπαν.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι περισσότεροι από 300 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, που έκαναν τη