Η Ουκρανία παρέλαβε τρία σουηδικά ταχύπλοα σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων CB90 και σκάφη Metal Shark από τις ΗΠΑ

 Η ουκρανική εταιρεία Steel Front παραχώρησε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τρία ταχύπλοα σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων τύπου CB90 που κατασκευάζει η σουηδική εταιρεία Saab, τα οποία έχουν μήκος 15,9 μέτρα, ενώ μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων με επιχειρησιακή εμβέλεια 240 ναυτικών μιλίων.

Τα ταχύπλοα σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων τύπου CB90 κατασκευάστηκαν αρχικά για να παραδοθούν στο σουηδικό Πολεμικό Ναυτικό, ωστόσο τα αγόρασε η εταιρεία Steel Front για να

Α.Βούτσιτς για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: “Στόχος οι φιλελεύθεροι ηγέτες σε όλο τον κόσμο που αντιτίθενται στο αφήγημα”

 Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

«Εκφράζω την βαθιά μου ανησυχία για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και φίλου της Σερβίας, Ντόναλντ Τραμπ, και καταδικάζω έντονα τη βία ως τρόπο πολιτικής αντιπαράθεσης. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση, γνωρίζοντας ότι θα βγει από αυτόν τον αγώνα ακόμα πιο δυνατός» αναφέρει σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος της Σερβίας.

Πρωθυπουργός Σλοβακίας Ρ.Φίτσο: “Το σενάριο είναι το ίδιο – Έτσι προσπάθησαν να δολοφονήσουν και μένα”

 Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έκανε έναν παραλληλισμό μεταξύ της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ και εκείνης της οποίας θύμα έπεσε ο ίδιος πριν από έναν μήνα.

«Το σενάριο [είναι] σαν φωτοτυπημένο», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σλοβακίας στον ιστότοπό του. Ο κ. Φίτσο, 59 ετών, χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες που εκτοξεύτηκαν από κοντινή απόσταση μετά από μια κυβερνητική συνεδρίαση στην κεντρική Σλοβακία.