Για δωροδοκία από την Τουρκία διώκεται ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, oι 5 κατηγορίες που τον καίνε – Κώστας Μπακογιάννης το 2022: «Καλός φίλος ο Adams»

 «Υποδέχομαι τον καλό φίλο Eric Adams» δήλωνε το 2022 ο Κώστας Μπακογιάννης

Σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική δίνη βρίσκεται η Νέα Υόρκη, καθώς ο δήμαρχός της, Eric Adams, είδε την εισαγγελία να του ασκεί δίωξη στο πλαίσιο ευρείας έρευνας για διαφθορά, καθιστώντας τον, τον πρώτο που διώκεται στη σύγχρονη ιστορία του Μεγάλου Μήλου.
Κοντολογίς, οι κατηγορίες αφορούν το εάν ο δήμαρχος και η στενή του προεκλογική ομάδα συνεργάστηκαν με την Τουρκία προκειμένου να λάβουν παράνομες δωρεές, με αντάλλαγμα διευκολύνσεις προς τις τουρκικές αρχές.

Morgan Stanley: Κρυμμένα... διαμάντια για τους επενδυτές σε Τουρκία και Αργεντινή - Αφήνουν πίσω τους την κρίση

 Επενδυτικές ευκαιρίες σε Τουρκία, Αργεντινή, Αίγυπτο, Νιγηρία και Πακιστάν

Ορισμένες από τις αναδυόμενες αγορές του πλανήτη που έχουν βιώσει τις μεγαλύτερες αναταραχές μπορεί τώρα να είναι σε καλύτερη θέση για επενδυτικές ευκαιρίες, σύμφωνα με ανάλυση της Morgan Stanley.
Σε χώρες όπου ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί και τα νομίσματα έχουν καταρρεύσει, η επιστροφή στην οικονομική ομαλότητα και η πιο αυστηρή πολιτική έχουν οδηγήσει σε ελκυστικές αποτιμήσεις μετοχών και αύξηση των κερδών.

S&P Global: «Υπερομάδα» οι BRICS στην ενέργεια - Παγκόσμια επιρροή με 41% της παραγωγής πετρελαίου

 Η ομάδα που δημιουργήθηκε ως αντίπαλο δέος στην κυριαρχία της Δύσης, στοχεύει σε μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή

«Υπερομάδα» στην ενέργεια χαρακτηρίζουν τις BRICS οι αναλυτές της S&P Global, ειδικά με την επέκτασή τους και τη συμμετοχή χωρών όπων το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η ομάδα που δημιουργήθηκε ως αντίπαλο δέος στην κυριαρχία της Δύσης, στοχεύει σε μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή, σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου.

Προ των πυλών δυστοπικό χάος - Μεγάλος Αδελφός στο πορτοφόλι σας και πρωτόγνωρες εκρήξεις οργής στην κοινωνία

 Το σκηνικό για τη μεγαλύτερη περίοδο χάους στην ιστορία έχει στηθεί, και αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει βαθιά όλους μας

Αν το χάος είναι αυτό στο οποίο στόχευαν, όλα φαίνεται πως πηγαίνουν κατ’ ευχήν…
Μεγάλοι πόλεμοι απειλούν να βυθίσουν ολόκληρο τον πλανήτη σε μια κατάσταση αναταραχής, εγκληματίες τρέχουν ξέφρενα στους δρόμους, ενώ οι εκρήξεις οργής είναι πρωτόγνωρες.
Και σαν να μην έφταναν όλα τα προαναφερθέντα, οι δυτικοί πολιτικοί επέτρεψαν σε εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους να ξεχυθούν στα ορθάνοιχτα σύνορά μας.

Ο Γιάννος, το ECU και η μεγάλη απάτη του ευρώ

 Η υποτίμηση της δραχμής κατά 14% στις 14 Μάρτη του 1998 ίσως ήταν το κυριότερο οικονομικό γεγονός του χρόνου που πέρασε.

Τα θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής οικονομίας δεν δικαιολογούσαν οποιαδήποτε πράξη υποτίμησης
Η κυβέρνηση, προκειμένου να εξευμενίσει τα πανίσχυρα χρηματιστηριακά κέντρα, με τα οποία επιδίωκε εναγωνίως συνδιαλλαγή, στις 14 Μάρτη τους προσέφερε τη δραχμή στο πιάτο, μαζί βέβαια και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που άλλαξαν χέρια μέσα σε μία νύχτα

Γερμανία: Γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα και ψηφίζουν AfD

 Mε στοχευμένες και καλά οργανωμένες εκστρατείες η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προσέγγισε ειδικά τους νέους στην προεκλογική περίοδο πριν τις τοπικές εκλογές σε Σαξονία και Θουριγγία στις αρχές Σεπτεμβρίου και στο Βρανδεμβούργο την περασμένη Κυριακή.

Στη Θουριγγία, για παράδειγμα, ο επικεφαλής του AfD στο κρατίδιο Μπιορν Χέκε διοργάνωσε κομβόι μοτοσικλετών σηματοδοτώντας το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας, με τους υποστηρικτές του κόμματος να περνούν μέσα από πόλεις και χωριά με δημοφιλή στους νέους δίχρονα μηχανάκια Simson ανατολικογερμανικής

Πτώχευση κήρυξε στην Πολωνία η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της ενέργειας – Εκτεθειμένος ο Tusκ

Σοκ στην Πολωνία, καθώς κλείνει εταιρεία κολοσσόπς στον χώρο της ενέργειας, αφού πρώτα είχε υποσχεθεί ο Tusk ότι θα την στηρίξει.
Τελικά η εταιρεία πτώχευσε και ο Tusk έμεινε εκτεθειμένος για άλλη μία φορά.
Το διοικητικό συμβούλιο της Rafako αποφάσισε να καταθέσει άμεσα αίτηση κήρυξης πτώχευσης.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αδυνατεί μόνιμα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και έτσι κατέθεσε την πρόταση, η οποία είπε ότι είναι ο μόνος τρόπος για την καλύτερη προστασία των

Οι Ρώσοι κέρδισαν 3.000 km2 νέα εδάφη - Trump: Η Ουκρανία έσβησε από τον χάρτη – Σοκ: Καίνε σε κρεματόρια τους νεκρούς

 Πόσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία; - Από τα 193 μέλη του ΟΗΕ…μόνο 30 χώρες τάσσονται υπέρ… - Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας θα δροσίσει τη θλίψη των αντιπάλων

Σοκ και δέος στο ΝΑΤΟ - Οι Ρώσοι με συντριπτικό χτύπημα Iskander διέλυσαν 4 F -16 των Ουκρανών στη βάση Starokonstantinov

 Αρκετές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη Starokonstantinov, στην περιοχή Khmelnitsky της Ουκρανίας, αναφέρθηκαν το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου

Η Ουκρανία φέρεται να έχασε τέσσερα δυτικά μαχητικά F-16 ταυτόχρονα,  όπως αποκάλυψε ο Ουκρανός blogger Anatoly Shariy.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σημειώθηκε ένα απροσδόκητο χτύπημα στo σημείο, όπου ήταν σταθμευμένα τα αεροσκάφη ενώ ο blogger δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία – Πολάκης και Φάμελλος αναμένεται να ανακοινώσουν τις υποψηφιότητές τους

Μαίνονται με αμείωτη ένταση οι αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Αντίστροφα μετράει ο χρόνος και για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του Στέφανου Κασσελάκη, του Σωκράτη Φάμελλου και του Παύλου Πολάκη, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 24 Νοεμβρίου.

Δεν πήγε στο δείπνο του Μπάιντεν ο Ερντογάν

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Τουρκία σήμερα το πρωί, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προς τιμήν το ηγετών που συμμετείχαν στην 79 Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το αεροσκάφος του προέδρου Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 9.30 το πρωί.

Από την πλευρά της τουρκικής προεδρίας δεν έγινε κάποια αναφορά για τους λόγους που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο του Αμερικανού προέδρου.

Κρεμλίνο: Οι αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα είναι «μήνυμα» προς τη Δύση

 Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα (26/9) ότι η αλλαγή του ρωσικού δόγματος αναφορικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, που ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα πρέπει να θεωρείται «μήνυμα» προς τις χώρες της Δύσης, με τις οποίες η ένταση έχει κλιμακωθεί μετά την επίθεση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί συγκεκριμένο μήνυμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους. «Είναι ένα μήνυμα που προειδοποιεί αυτές τις χώρες για τις επιπτώσεις μιας συμμετοχής σε μια επίθεση κατά της χώρας μας με διάφορα μέσα, όχι απαραίτητα πυρηνικά», πρόσθεσε.

Η Google περιόρισε τη δημιουργία λογαριασμών στη Ρωσία

 Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, περιόρισε τη δημιουργία νέων λογαριασμών για Ρώσους χρήστες, μετέδωσαν σήμερα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης.

Η Google δέχεται πιέσεις στη Ρωσία επί σειρά ετών, κυρίως επειδή δεν απομάκρυνε περιεχόμενο το οποίο η Μόσχα θεωρεί παράνομο και επειδή μπλόκαρε τα κανάλια που διαθέτουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης και δημόσια πρόσωπα στο YouTube μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.


Έλον Μάσκ: «Δεν έχω ρομαντική σχέση με την Τζόρτζια Μελόνι

 Ο επιχειρηματίας Έλον Μάσκ, ιδιοκτήτης του «Χ», αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Μέσω του λογαριασμού του, ο Μασκ έκανε μια νέα αναφορά στην πρόσφατη τελετή βράβευσης της Ιταλίδας πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη με το Global Citizen Award, κατά την οποία, απονέμοντάς της το βραβείο πριν από δυο ημέρες, είχε τονίσει ότι «η Μελόνι, μέσα της είναι ακόμη πιο όμορφη απ’ ό,τι στην εξωτερική της εμφάνιση» και ότι «κάνει απίστευτη δουλειά».


Ουκρανία: Μία γυναίκα νεκρή και ζημιές σε κρίσιμες υποδομές μετά από πολύωρη ρωσική αεροπορική επίθεση

 Η Ρωσία εξαπέλυσε νυχτερινή αεροπορική επίθεση κατά της Ουκρανίας σήμερα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και κρίσιμης σημασίας υποδομές να υποστούν ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 78 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έξι πυραύλους σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα κατά την αεροπορική αυτή επιδρομή που διήρκησε ώρες. Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 66 drones και τέσσερις πυραύλους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ισημερινός: Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» η πρωτεύουσα Κίτο, που βρίσκεται σε πύρινο κλοιό 27 πυρκαγιών

 Άνεμοι εξάπλωναν χθες Τετάρτη στάχτη και την οσμή καμένου στην πρωτεύουσα του Ισημερινού, το Κίτο, που τέθηκε σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» καθώς είναι αντιμέτωπη με 27 δασικές πυρκαγιές, που μαίνονται σε βουνά που την περιβάλλουν, με τις αρχές να κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, εν μέσω της χειρότερης ξηρασίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής τα τελευταία 61 χρόνια.

Οι αρχές έκαναν λόγο προχθές Τρίτη το βράδυ για πέντε πυρκαγιές στην πόλη, που μετρά σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Ούγγρος κορυφαίος διπλωμάτης πιστεύει ότι ο Τραμπ μπορεί να συμβάλει στον τερματισμό της ουκρανικής σύγκρουσης

BUDAPEST, September 25. /TASS/. Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto believes that US Republican presidential candidate Donald Trump can contribute to the resolution of the conflict in Ukraine, the Telex news website reported.

"The solution to the conflict lies not on the battlefield, but at the negotiating table," the minister stated, according to the portal. He also emphasized that arms deliveries from Kiev's Western partners "did not lead to Ukraine's victory and did not significantly alter the balance of power."

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να λάβει όλα τα μέτρα για την επίλυση της κρίσης στα σύνορα του Λιβάνου

 UNITED NATIONS, September 26. /TASS/. Israel is ready to take all measures to resolve the crisis on the Lebanese border should diplomacy fail, the Jewish state’s Permanent Representative to the UN Danny Danon said.

"We have means and capabilities for achieving this target. If diplomacy fails to bring our citizens back home, we will use all means available under the international law to attain our goal," he said.



ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 26 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Το Ισραήλ είναι έτοιμο να λάβει όλα τα μέτρα για την

Ο Πούτιν θα μιλήσει στη Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ισημερινής Γουινέας

 MOSCOW, September 26. /TASS/. Russian President Vladimir Putin will speak at the Russian Energy Week, currently under way in Moscow’s Manezh exhibition hall, and hold negotiations with President of Equatorial Guinea Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.

The agenda of the talks "includes prospects for the further development of Russian-Equatoguinean relations in various areas as well as topical international and regional issues," the Kremlin press service said.


Ουκρανία..Η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει απειλή επίθεσης UAV σε πολλές περιοχές

 Вечером 25 сентября российские войска запустили ударные беспилотники по Украине.

Источник: Воздушные силы

Детали: В 20:20 военные сообщили об угрозе применения ударных БпЛА для Сумской области.

В 20:35 стало известно, что несколько групп ударных БпЛА движутся по территории Сумской области в направлении Харьковщины.

В 20:58 они изменили курс в направлении Черниговщины.

Η Ρωσία έχει αρχίσει να εγκαθιστά δορυφορικές επικοινωνίες Starlink από τη SpaceX σε επιθετικά drones Shahed-136, αναφέρει η πύλη Defense Express.

 Россия начала устанавливать на ударные дроны Shahed-136 спутниковую связь Starlink от SpaceX, сообщает портал Defense Express.

Источник: Defense Express

Детали: Starlink заметили на одном из дронов, который Силы обороны сбили во время российской атаки ночью 25 сентября.

Портал публикует фото, на которых видно спутниковую антенну с серийным номером. С его помощью попытаются исследовать каналы поставки терминала Starlink. 

Δεκάδες UAV καταρρίφθηκαν πάνω από το Κίεβο: 20 οχήματα υπέστησαν ζημιές, η φωτιά έχει ήδη σβήσει - KGVA

 Силы противовоздушной обороны зафиксировали, что в направлении столицы летели более полутора десятков беспилотников, боевая работа о них продолжалась в течение 5 часов, в результате чего десяток дронов удалось уничтожить, сообщил начальник КГВА Сергей Попко.

Источник: КГВА и ГСЧС в Telegram

Прямая речь Попко: "Силами и средствами ПВО было обезврежено примерно десяток российских ударных дронов (точное количество и тип БпЛА в своих отчетах обнародуют Воздушные силы).