Audi και Porsche στον κυκεώνα του σκανδάλου της Volkswagen

Διευρύνονται οι έρευνες των γερμανικών αρχών για το σκάνδαλο με τις «πειραγμένες» μετρήσεις ρύπων που έπληξε τη Volkswagen, προκαλώντας «πονοκεφάλους» στην αυτοκινητοβιομηχανία που συνταράσσεται από το σκάνδαλο.
Η γερμανική αστυνομία εισέβαλλε στα γραφεία της Audi και της Porsche, με 33 δικαστικούς λειτουργούς και 160 (!) αστυνομικούς και ερεύνησε τις δύο εταιρείες ενώ ανακοινώθηκε ότι τρία άτομα ελέγχονται για απάτη και ψευδή διαφήμιση.

Ομέρ Τσελίκ: Να ξέρει ο Καμμένος ότι οι προκλήσεις δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος

Σκωπτικά σχολίασε, μέσω Twitter ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του από το Καστελόριζο, για τις τουρκικές προκλήσεις.«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι "οι προκλήσεις και η επιθετικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος". Ο υπουργός Άμυνας του, θα πρέπει να ακούσει αυτή τη φράση, να την απομνημονεύσει και να την επαναλαμβάνει κάθε μέρα» έγραψε ο Τσελίκ.

Δύο νέα βίντεο από την μοιραία πτήση της Southwest Airlines

Ένα νέο βίντεο από τις δραματικές στιγμές που έζησαν στον αέρα οι επιβάτες της πτήσης της εταιρίας Southwest Airlines, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε έκρηξη και έσπασε ένα παράθυρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μια γυναίκα. Διαβάστε επίσης «Χάος και φωνές»: Έσπασε παράθυρο αεροσκάφους, νεκρή μια γυναίκα «Χάος και φωνές»: Έσπασε παράθυρο αεροσκάφους, νεκρή μια γυναίκα (pics&vid)

Η Κούβα γυρίζει σελίδα-Αλλαγή φρουράς μετά την αποχώρηση του Ραούλ Κάστρο από την Προεδρία

Ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη Ιστορία της ετοιμάζεται να ανοίξει η Κούβα με την αποχώρηση του 86χρονου Ραούλ Κάστρο από την Προεδρία. Η σκυτάλη της ηγεσίας περνά τώρα στη νεότερη γενιά, οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους της οποίας δεν είχαν καν γεννηθεί όταν έγινε η επανάσταση του 1959.
Η λαϊκή εθνοσυνέλευση της Κούβας θα ανοίξει σήμερα μια διήμερη εκλογική διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την εκλογή του νέου Προέδρου της χώρας. Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, διάδοχος του Ραούλ Κάστρο -που αποχωρεί έπειτα από μία δεκαετία από την εξουσία και έχοντας προαναγγείλει την αποχώρησή του από το 2013- θα είναι ο 57χρονος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Δ. Βέττας σε Α. Πορτοσάλτε: Είσαι επαγγελματίας προβοκάτορας (Video)

Ο κ. Βέττας αντέδρασε έντονα στην προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού που επιχειρήθηκε από την αναπαραγωγή φημών και εικασιών για τα εθνικά θέματα.Ο κ. Πορτοσάλτε παρουσίασε ως πραγματικότητα δήθεν συνεργασία της ελληνικής με την τούρκικη κυβέρνηση για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν, με αφορμή το τηλεφώνημα Τσίπρα – Γιλντιρίμ. «Δείξτο μου», «βγάλτε το» αντέδρασε έντονα ο κ. Βέττας καταγγέλλοντας την προσπάθεια αποπροσανατολισμού,  «προσπαθεί να περάσει ότι ο Τσίπρας απάντησε ναι».

Δ. Τζανακόπουλος: Τα σύνορα στο Αιγαίο δεν αμφισβητούνται υπάρχουν τετελεσμένα (Video)

     «Τα σύνορα δεν αμφισβητούνται, η κυριαρχία τους είναι σαφής και προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες η Τουρκία έχει υπογράψει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Η Τουρκία μπορεί να προκαλεί όσο θέλει, να απειλεί όσο θέλει

Γιούνκερ: Είναι γελοίο να λέμε ότι δυο Έλληνες αξιωματικοί απείλησαν την Τουρκία

Πήρε θέση και επανέλαβε όσα είχε πει και στη Βάρνα παρουσία του Ρ.Τ. Ερντογάν και υπενθύμισε ότι είχε ζητηθεί από τότε η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών πριν το ορθόδοξο ελληνικό Πάσχα..
 «Γελοίο» χαρακτήρισε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ τον τουρκικό ισχυρισμό ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για τη γείτονα: τη θέση αυτή πήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, ενώ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντ. Ταγιάνι δήλωσε πως συμφωνεί με τον κ. Γιούνκερ.

Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τουρκία: Αν αγοράσετε τους S-400, ξεχάστε τα F-35

Άλλο ένα σκαλοπάτι κατέβηκαν οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Άγκυρας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα κάθε άλλο παρά θερμές μπορούν να χαρακτηριστούν, με αφορμή την προσέγγιση Ερντογάν-Πούτιν και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας.
Ευθεία προειδοποίηση ότι η αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 μπορεί να επιφέρει κυρώσεις και να επηρεάσει δυσμενώς την συμμετοχή της Τουρκίας στην συμπαραγωγή των αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35 προχώρησε για πρώτη φορά δημοσίως η Ουάσιγκτον.

Ανταποκριτής του BBC: Η Ελλάδα θα είναι στις τουρκικές εκλογές ό,τι η Ολλανδία στο δημοψήφισμα

Ο ανταποκριτής του BBC στην Τουρκία, Μαρκ Λόουεν, έβαλε ένα στοίχημα για τις τουρκικές εκλογές, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο Βρετανός δημοσιογράφος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:
«Θα βάλω ένα πρόωρο στοίχημα: Η Ελλάδα θα είναι σε αυτές τις εκλογές (σ.σ. της Τουρκίας) ό,τι ήταν η Ολλανδία στο δημοψήφισμα. Προσδεθείτε με ασφάλεια στην Αθήνα. Θα μπορούσε να είναι μια θυελλώδης βόλτα».

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο «Νούμερο 1» κακοποιός του κόσμου - Ποιος είναι ο Λάσα Σουνανασβίλι και ποια εγκλήματα έχει κάνει

57χρονος γεωργιανής καταγωγής που έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που έδρασε σε ευρωπαϊκές χώρες, συνελήφθη χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για τον Λάσα Σουνανασβίλι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τον Μπάρακ Ομπάμα ως ο «Νούμερο 1» κακοποιός στον κόσμο. Τότε ο 57χρονος μέσω των συνηγόρων του είχε στείλε εξώδικο στην αμερικανική κυβέρνηση μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον πρώην υπουργό Άμυνας της Τουρκίας – Συνελήφθη ο δράστης (Video)

Σε δολοφονία εν ψυχρώ εξελίχθηκε περιστατικό σε καφετέρια στην Κωνσταντινούπολη, κατά το οποίο άγνωστος μαχαίρωσε στον λαιμό τον Τούρκο πρώην υπουργό Άμυνας, Ερτζάν Βουραλχάν.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας καθόταν στην καφετέρια στο Σίρκετζι.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, μαχαίρωσε τον Βουραχλάν στο λαιμό, προκαλώντας πανικό στους θαμώνες.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο πρώην υπουργός έπινε τσάι, όταν ο δράστης που ονομάζεται Yüksel Karababa τον πλησίασε, κάθισε δίπλα του και τον μαχαίρωσε.