Μετά τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας ο Ερντογάν απειλεί τη Γερμανία

Σε πανικό φαίνεται να βρίσκεται η Άγκυρα, ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα με την Ευρώπη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οδηγούν σε κινήσεις αντιπερισπασμού, θέλοντας να αποσπάσει με ακραίες ενέργειες και απειλές, την προσοχή του τουρκικού λαού μετά και την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και φυσικά να αποπροσανατολίσει τους πολίτες τους.

Ομόφωνη απόφαση των Σοσιαλδημοκρατών για την υποψηφιότητα Σουλτς

Ομόφωνα αποφάσισε η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας ότι ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο. 

Νέα πρόκληση των Τούρκων στα Ίμια- Βιντεο.

Η Τουρκική πυραυλάκατος «Μελτέμ» λίγο μετά τις 11 το πρωί αφού παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια.
Στην περιοχή έσπευσε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» και δια ασυρμάτου ζήτησε από την τουρκική πυραυλάκατο να αποχωρήσει από την περιοχή.

«Αν η Τουρκία επιτεθεί σε νησάκι του Αιγαίου και δεν είμαστε έτοιμοι θα το χάσουμε»


Για όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν τις εξελίξεις στην Τουρκία, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό μίλησε στο newsbeast.gr ο Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Kαι τώρα οι δυο τους: Βαλς και Αμόν διεκδικούν το χρίσμα των Σοσιαλιστών στη Γαλλία

Ο «κεντρώος» πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και ο «αριστερός» πρώην υπουργός Παιδείας Μπενουά Αμόν κονταροχτυπιούνται στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών για την υποψηφιότητα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της χώρας.

Εδώ, οι Ναζί σχεδίασαν το Ολοκαύτωμα

Εξοντώστε τους Εβραίους! Αυτό ήταν το σαφέστατο μήνυμα που δόθηκε στη γραφειοκρατία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον αρχι-Ναζί Ράινχαρντ Χάιντριχ, που προήδρευσε διάσκεψης στο προάστιο Βάνζεε (Wannsee) του Βερολίνου, σχετικά με την τελική λύση που έπρεπε να δοθεί στο Εβραϊκό ζήτημα, δηλαδή για την οργανωμένη εξόντωση του Εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης. Η Διάσκεψη της Βάνζεε, όπως έμεινε στην ιστορία, έγινε στις 20 Ιανουαρίου 1942 και πολλά από αυτά που συζητήθηκαν έγιναν γνωστά μετά την κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ.

"Δεξιά για όσους θα ζήσουν, αριστερά για όσους θα πεθάνουν"

Στις 27 Ιανουαρίου του 1945 οι Ρώσοι εισέβαλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, σφραγίζοντας το τέλος της πιο μελανής σελίδας του 20ού αιώνα.

Ήταν απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου, όταν οι Ρώσοι φτάνουν στο Άουσβιτς και απελευθερώνουν τους τελευταίους επιζώντες από το στρατόπεδο που έμοιαζαν περισσότερο με νεκρούς. 

Τα όσα έρχονται στο φως, τρεις μήνες μετά για το Αουσβιτς, δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους. Μια μαρτυρία της Αννίτα Λάσκερ από το ΒΒC, είναι αποκαλυπτική:

Ο Τριντό καλωσορίζει τους πρόσφυγες και υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα

Ο Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά, δήλωσε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, «ανεξαρτήτως της πίστης σας, μία ημέρα μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων για 120 ημέρες και πολιτών επτά μουσουλμανικών

Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο

«Το Βήμα» και «Τα Νέα» αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ημερών την έκδοσή τους για οικονομικούς λόγους.
Και αυτό γιατί οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν - και δέσμευσαν - προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από την καταχώριση εμπορικών διαφημίσεων.

Τσίπρας: Ο Νότος δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης

«Ο ευρωπαϊκός Νότος δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκαναν οι επτά πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών που συμμετείχαν στη 2η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο στη Λισαβόνα.

Άσυλο στη Γερμανία έχουν αιτηθεί δεκάδες Τούρκοι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ

Δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί που εργάζονται στο ΝΑΤΟ έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Τουρκία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Tagesschau.

Διπλό χαστούκι για την Άγκυρα από οίκους αξιολόγησης

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τα αξιόγραφα του δημοσίου της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών», αφαιρώντας της την τελευταία κατάταξη των ομολόγων της ως επενδύσεων και υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα και τη νομισματική πολιτική στην αναπτυσσόμενη χώρα, που αποτελούσε στο πρόσφατο παρελθόν μαγνήτη για τους θεσμικούς επενδυτές.

Φυλάκιση 20 ετών στον ηγούμενο και σ’ έναν μοναχό της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Καμμένος: Οι απειλές Ερντογάν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όχι στην Ελλάδα

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να στρέψει τις απειλές του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πλευρές με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες, και όχι στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί και τις απειλές να καταργηθεί η συμφωνία για τους πρόσφυγες.
«Ετσι θα βυθίζαμε τον τουρκικό Στόλο στα Ιμια» - Για πρώτη φορά μιλά ο αρχηγός του Σμήνους προσβολής των A-7Η Corsair!