Η μεγάλη ΧΡΩΠΕΙ και οι Λειβαρτζινοί ιδρυτές της

 

Του Νίκου Χρ. Παπακωνσταντόπουλου 
Το 1883 ιδρύεται στον Πειραιά από το Λειβαρτζινό Σπήλιο Οικονομίδη η μικρή Ο.Ε. με την επωνυμία «Σπήλιος Α. Οικονομίδης και Σία», που πολύ γρήγορα επεκτάθηκε. Έτσι, το 1899 μεταφέρεται σε πολύ μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Νέο Φάληρο, με τη νέα της μορφή ως βιομηχανία χρωμάτων και την επωνυμία «ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», γνωστότερη σαν ΧΡΩΠΕΙ. Εκτός από τον ιδρυτή της εργάσθηκαν σε αυτή και οι τέσσερις άλλοι αδελφοί του Σπήλιου, οι Λεόντιος, Κλεομένης, Χαρίλαος και Γεώργιος, παιδιά του Αναγνώστη Οικονομίδη, από τη συνοικία Απανάκρη του Λειβαρτζίου. Στη επιχείρηση απασχολήθηκαν ακόμα και οι εξ αγχιστείας συγγενείς Σωτήριος Σοφιανόπουλος και Αχιλλέας Καραμεσίνης, από το Σοπωτό και τη Βλασία, αντίστοιχα.

Ψέματα (και) για τα εμβόλια από τον Πέτσα! Παίζουν με τη δημόσια υγεία και κρύβουν το φιάσκο

 

Απίστευτος εξευτελισμός του πολιτικού διαλόγου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να ψεύδεται ενώπιον πάντων, στοιχηματίζοντας στις ιδιαίτερες σχέσεις των επικοινωνιολόγων του Μαξίμου με ΜΜΕ. Αντιμετωπίζοντας τους Έλληνες πολίτες σαν χαχόλους, ο Στέλιος Πέτσας, στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να μας πείσει ότι ο αριθμός των 2.000.000 εμβολιασμών τον μήνα ανακαλύφθηκε από τους… εχθρούς της κυβέρνησης.

«Κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2.000.000 εμβόλια.

126 κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν πρώτοι το εμβόλιο! Οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες ακόμα περιμένουν…

 

Ούτε ντροπή ούτε συναίσθηση της τραγικής κατάστασης και του φόβου που νιώθουν εκατομμύρια πολίτες. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τους πρώτους εμβολιασμούς που έγιναν σε συγγενείς, φίλους και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι εμβολιασμοί, δυστυχώς, δεν οργανώθηκαν μόνο με καθαρά υγειονομικούς όρους, αλλά με το σκεύασμα των Pfizer και BioNTech για τον κορονοϊό εμβολιάστηκαν οι «δικοί μας άνθρωποι». Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο εμβολιασμός των κυβερνητικών αξιωματούχων, που θα ανέρχονται στους 126, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

Η Αγγελοπούλου κάνει δωρεές με λεφτά του 2021! Πότε θα τη μαζέψουν;

 

Τ α ευχάριστα νέα είναι ότι, έπειτα από σχετική αναμονή, βρέθηκαν επιτέλους τα χρήματα για την πρωτοποριακή έρευνα με CAR-T λεμφοκύτταρα, που διεξάγουν επιστήμονες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για τη θεραπεία από τον κορονοϊό.

Οι αστερίσκοι μπαίνουν από το σημείο που η Γιάννα Αγγελοπούλου, κάνοντας και πάλι όπως λένε στη Θεσσαλονίκη «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», τους έταξε εκεί πάνω ότι θα χρηματοδοτήσει αυτό το παγκοσμίως ενδιαφέρον ερευνητικό πεδίο όχι με λεφτά του συζύγου της, αλλά από την επιτροπή «Ελλάδα 2021», της οποίας προΐσταται.

Ισραήλ: Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει εμβολιαστεί το 10% του πληθυσμού

 

Καθώς η μία χώρα μετά την άλλη ξεδιπλώνουν τα εμβολιαστικά προγράμματά τους, κάνοντας ένα αγώνα δρόμου κατά του κορονοϊού, μια μάλλον απρόσμενη χώρα φαίνεται να προηγείται σε αυτή την «κούρσα»: το Ισραήλ. 

Έως αυτό το σαββατοκύριακο αναμένεται να έχει εμβολιάσει πάνω από το 10% του πληθυσμού του, των εννέα περίπου εκατομμυρίων, δηλαδή τουλάχιστον τον έναν στους δέκα κατοίκους του. Ένα ποσοστό μακράν καλύτερο κάθε άλλης χώρας στον κόσμο. Το Μπαχρέιν, η αραβική χώρα του Κόλπου, με πληθυσμό περίπου ενάμισι εκατομμύριο, εκτιμάται ότι βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη θέση διεθνώς, έχοντας εμβολιάσει περίπου το 3% του πληθυσμού του.

Ως τι έκανε το εμβόλιο ο Αδωνης; Είναι στη λίστα προτεραιότητας; (Video) Και εγώ το έκανα αλλά δεν ήθελα να φανεί.

 

Μπορεί η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ να θεωρεί πως πρέπει να κάνει το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά της, στάση που κράτησαν πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί, αλλά προφανώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο και πως δικαιωματικά βρίσκεται πάνω από τους γιατρούς και τις ευπαθείς ομάδες.


Αυτό προκύπτει από την παραδοχή του πως έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και μάλιστα πριν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αν θέλετε και όλο το προσωπικό στις δομές υγείας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ- ΜΕ ΑΓΑΠΗ- ΥΓΕΙΑ- ΕΥΤΥΧΙΑ- ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥ ΜΑΣ-[ ΠΛΑΝΕΤ ΣΤΑΡΣ]