Ουγγαρία: «Όχι» στον Μαρκ Ρούτε για τη θέση του γγ του NATO

 Η Ουγγαρία εξέφρασε σήμερα τη διαφωνία της για την πιθανότητα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε να αναλάβει γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, διαδεχόμενος τον Γενς Στόλτενμπεργκ, ένα αξίωμα κρίσιμης σημασίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Δεν μπορούμε κατηγορηματικά να στηρίξουμε την υποψηφιότητα ενός γενικού γραμματέα που ήθελε στο παρελθόν να γονατίσει την Ουγγαρία» είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο. «Θα ήταν απροσδόκητο εκ μέρους μας», πρόσθεσε.

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας – Εκνευρισμένος ο Μακρόν με τον Σολτς, βρετανικά πυρά κατά του Γερμανού καγκελαρίου

 Βοήθεια αναζητά Ουκρανία, ενώ η Ευρώπη κάνει αγώνα δρόμου για την αμυντική της επάρκεια και η Γερμανία είναι σε αναταραχή μετά το σκάνδαλο της υποκλοπής συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών, που δημοσιοποιήθηκε σε ρωσικά ΜΜΕ, ενώ παράλληλα αρνείται την αποστολή των πυραύλων Τάουρους στο Κίεβο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι τα χειρότερα έρχονται και ζητά περισσότερο θάρρος από τους Ευρωπαίους συμμάχους του.

Τα δυτικά κράτη θέλουν να ανοίξουν ένα βόρειο μέτωπο ενάντια στη Ρωσία..«Το ΝΑΤΟ θέλει να αυξήσει την παρουσία του στην Αρκτική»

 Θα ήταν ανόητο να ελπίζουμε ότι, έχοντας ξανακερδίσει και εγκαταλείψει την Ουκρανία, οι αμερικανικές ελίτ θα σταματήσουν να ασκούν πίεση στη Ρωσία.

  Αντικειμενικά μιλώντας, αυτή η πίεση είναι η μόνη τους ελπίδα να καθυστερήσουν λίγο ακόμα το τέλος τους. Το επόμενο hot spot στο οποίο σχεδιάζουν να μπουν οι Αμερικανοί βρίσκεται σε μια πολύ κρύα περιοχή - την Αρκτική, την Υποπολική Περιοχή μας.

 Ήδη κατασκευάζονται νέα παγοθραυστικά, ασκήσεις του ΝΑΤΟ πραγματοποιούνται σε τακτική βάση στην περιπολική ζώνη και αμερικανικά αεροπλανοφόρα πετούν στις βόρειες θάλασσες.  

Το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον υποστράτηγο Kobylash και τον ναύαρχο Sokolov

 ΧΑΓΗ, 5 Μαρτίου – RIA Novosti.  

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον διοικητή της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Σεργκέι Κόμπιλας και τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας (Στόλος Μαύρης Θάλασσας) Βίκτορ Σοκόλοφ, προκύπτει από τη δήλωση. της αρχής. 

 «Σήμερα, 5 Μαρτίου 2024, το Τμήμα Προδικασίας του Δεύτερου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου <..

Pavel Gusev: στη Γερμανία σιωπούν για το τι κάνουν οι ουκρανικές αρχές

 Στη Γερμανία, οι αντικειμενικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία σιωπούν, δήλωσε στο ραδιόφωνο Sputnik ο Πάβελ Γκούσεφ, πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Μόσχας και αρχισυντάκτης της έκδοσης Moskovsky Komsomolets.

 Οι εκπρόσωποι των γερμανικών μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία εάν οι γερμανικές αρχές παρέμβουν στο έργο των Ρώσων δημοσιογράφων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Γερμανία είναι από καιρό συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, πιστεύει ο ειδικός.

 ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 5 Μαρτίου - RIA Novosti. 

Η Γερμανία, από πολλές απόψεις, συμμετέχει εδώ και πολύ καιρό στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αν και το επίσημο Βερολίνο, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, δεν σκοπεύει να υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές», αυτή η άποψη εκφράστηκε σε συνομιλία με το RIA Novosti από Γερμανός ειδικός, πρώην συμπρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης, Ράινερ Μπράουν. 

Ζαχάροβα: Η Νούλαντ ετοιμάζεται να παραιτηθεί λόγω της αποτυχίας της αντιρωσικής πορείας των ΗΠΑ

 ΜΟΣΧΑ, 5 Μαρτίου/ Radio Sputnik. 

 Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ ετοιμάζεται να παραιτηθεί εν μέσω αποτυχίας της αντιρωσικής πολιτικής της Ουάσιγκτον, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. "

  "Η Νούλαντ ενημέρωσε (τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι) Μπλίνκεν την πρόθεσή της να παραιτηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Δεν θα σας πουν τον λόγο. 

Η Νούλαντ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 5 Μαρτίου – RIA Novosti.  

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ αποφάσισε να παραιτηθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν. 

 «Η Βικτόρια Νούλαντ μου έχει υποδείξει ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε η δήλωσή του.

 Ο Μπλίνκεν είπε ότι η Νούλαντ, η οποία υπηρέτησε υπό έξι προέδρους και 10 υπουργούς Εξωτερικών, ενσαρκώνει τη δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης να αποκαταστήσει την «παγκόσμια ηγεσία της Αμερικής» και σημείωσε το «έντονο πάθος της να υπερασπιστεί αυτό που πιστεύει περισσότερο».  

Τρία γαλλικά αεροσκάφη Rafal-S επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα

 Το Su-27 απέτρεψε τρία γαλλικά αεροσκάφη να παραβιάσουν τα σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα

 ΜΟΣΧΑ, 5 Μαρτίου – RIA Novosti.  

Τρία γαλλικά αεροσκάφη επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. 

 "Για να αποφευχθεί η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ένα μαχητικό Su-27 από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία ανακατεύτηκε. 

Πούτιν: Η Ρωσία έχει γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

 VILLAGE OF SOLNECHNODOLSK (Εδάφιο Σταυρούπολης), 5 Μαρτίου – RIA Novosti. 

 Η Ρωσία έχει γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλίας με εργάτες της γεωργίας.  

«Έχουμε γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και η πρώτη στον κόσμο όσον αφορά το σιτάρι. 

Τα έσοδα ανήλθαν σε 43,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την πώληση προϊόντων στην ξένη αγορά <...> μία από τις πρώτες χώρες σε κρέας παραγωγής», είπε.

Νέα ρωσική αποκάλυψη από τις υποκλοπές συνομιλιών-«Βρετανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία»

 Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι όπως προέκυψε από τις υποκλοπές σε αξιωματικούς της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, Βρετανοί στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη και επιχειρούν στην Ουκρανία, κατά του ρωσικού στρατού.

Οι στρατιώτες αυτοί βοηθούν το πυροβολικό του Κιέβου να λειτουργήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς «Storm Shadow».

«Υπάρχει άμεσα εμπλοκή στον πόλεμο συλλογικά από τη Δύση», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, στον απόηχο αυτών των διαρροών.

Μακρόν-Ενώ οι νέοι κρυώνουν στο σπίτι δίνει 3 δις. στην….Ουκρανία !!!

 Η φετινή πρόσθετη βοήθεια της Γαλλίας προς την Ουκρανία ανέρχεται προς στιγμήν στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ =>

Το δημαρχείο της πόλης Μπεζανσόν προσφέρει θερμικά κολάν στους φοιτητές για να τους βοηθήσει να ζεσταθούν και να μειώσουν τους λογαριασμούς θέρμανσης. Το 2023, το 42% των Γάλλων ηλικίας κάτω των 35 ετών κρύωνε στα σπίτια τους, σύμφωνα με τον εθνικό διαμεσολαβητή ενέργειας.

Ισραήλ-Κυνική ομολογία από κτήνη!!!-Σκοτώνουμε-Καίμε-Ανατινάζουμε-Βασανίζουμε.

 “Σκοτώνουμε, καίμε, ανατινάζουμε, βασανίζουμε, εξευτελίζουμε, βιάζουμε, κλέβουμε …
-το φχαριστιόμαστε και σας το δείχνουμε με καμάρι!
Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα!”

Ανατριχιαστικό ρεπορτάζ του Al Jazeera για το τι μοιράζουν στα social media οι Ισραηλινοί φαντάροι από τη Γάζα!

 !

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι παππούδες ή και οι γονείς αυτών των κτηνών, ήταν θύματα του ολοκαυτώματος! : Ή μάλλον…..όπως ένας φίλος, παρατήρησε – και έχει δίκιο – ότι “οι

Ουκρανία: Βύθισε άλλο ένα πλοίο της Ρωσίας-Το περιπολικό σκάφος Sergey-Kotov

 Οι Ουκρανοί με θαλάσσια και εναέρια drones αλλά και με χρήση πυραύλων (ή όποιοι χειρίζονται τα οπλικά συστήματα) βύθισαν ένα ακόμα ρωσικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα το περιπολικό Sergey Kotov, το οποίο είχε ενταχθεί σε υπηρεσία μόλις το 2022!

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε επίθεση και στην γέφυρα του Κερτς η οποία ήταν ανεπιτυχής.

Όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που θεωρείται αδύνατο το πλοίο να επισκευαστεί ξανά.

Γερμανός-ΥΠΑΜ: Δεν μας υπέκλεψαν οι Ρώσοι-Οι αξιωματικοί μας μίλησαν ανοιχτά!!!

 Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας για τη διαρροή των μυστικών συνομιλιών μεταξύ Γερμανών αξιωματικών στη Ρωσία και αυτό που προέκυψε είναι ότι οι Ρώσοι δεν υπέκλεψαν τίποτα!

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τα συστήματα επικοινωνίας δεν παραβιάστηκαν.

Όπως είπε η συνομιλία καταγράφηκε λόγω «λάθους εφαρμογής» και επειδή «δεν ακολούθησαν όλοι οι συμμετέχοντες την προβλεπόμενη διαδικασία ασφαλούς κλήσης».

Πρ. Βρετανός Υπουργός-“Ανησυχητικό που Ρώσοι ανακάλυψαν στρατιώτες μας να πολεμούν στην Ουκρανία”

 Ο Τομπάιας Έλγουντ, ο πρώην Βρετανός υφυπουργός Άμυνας με αρμοδιότητα τους βετεράνους, παραδέχθηκε ότι η διαρροή ήταν ανησυχητική αν και η Ρωσία πιθανότατα γνώριζε για τη βρετανική παρουσία, δεδομένης της έντασης των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της αλλά τώρα πήρε επίσημη επιβεβαίωση.

«Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποτρέψει ορισμένες σοβαρές συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα στους διπλωματικούς διαδρόμους μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας και μάλιστα του ΝΑΤΟ, καθώς και γιατί συνέβη αυτό εξ αρχής», πρόσθεσε ο Έλγουντ.

Επτά συλλήψεις στην Τουρκία για «κατασκοπεία προς όφελος του Ισραήλ»

 Άλλα επτά άτομα ύποπτα για κατασκοπεία προς όφελος του Ισραήλ συνελήφθησαν στην Τουρκία, δύο μήνες έπειτα από ένα μεγάλο κύμα συλλήψεων, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ και δημόσιοι υπάλληλοι, κατηγορούνται ότι έδωσαν έναντι αμοιβής πληροφορίες για εγκαταστημένους στην Τουρκία «πολίτες και επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής», μετέδωσε το Anadolu επικαλούμενο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Αιτή: «Χάος» στην πρωτεύουσα Πορτ ο Πρενς - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

 Πάνοπλες συμμορίες επιτίθενται σε τοποθεσίες στρατηγικής σημασίας, με σκοπό να ανατρέψουν την κυβέρνηση του αμφισβητούμενου πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί.

Η αϊτινή πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς είχε «παραλύσει» τη Δευτέρα, την επομένη της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την de facto κυβέρνηση, μετά την απόδραση χιλιάδων κρατούμενων σε φυλακές έπειτα από εφόδους συμμοριών.
Από την περασμένη Πέμπτη πάνοπλες συμμορίες, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, επιτίθενται σε τοποθεσίες στρατηγικής σημασίας, με σκοπό να ανατρέψουν την κυβέρνηση του αμφισβητούμενου πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί.

Βραζιλία: Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΟΗΕ για την ανάπτυξη διεθνούς οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή

 Η διπλωματία της Βραζιλίας κάλεσε χθες Δευτέρα τη διεθνή κοινότητα να θέσει σε εφαρμογή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που ενέκρινε τον σχηματισμό και την ανάπτυξη διεθνούς οπλισμένης δύναμης που θα υποστηρίξει την αστυνομία της Αϊτής στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την ασφάλεια, εν μέσω ραγδαίας κλιμάκωσης της βίας πάνοπλων συμμοριών κακοποιών.

Η κατάσταση στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου επιδεινώνεται δραματικά από την περασμένη εβδομάδα, καθώς

Μ.Ζαχάροβα: Δυτικοί πρεσβευτές αναμιγνύονται στις ρωσικές εσωτερικές υποθέσεις

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι δυτικοί πρεσβευτές στη Μόσχα αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και ότι η συμπεριφορά τους δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τη δραστηριότητά τους στη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως πρεσβευτές της ΕΕ αρνήθηκαν να τον συναντήσουν για μια συζήτηση ενόψει των ρωσικών προεδρικών εκλογών.

Αϊτή: Ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας αποκλείει το ενδεχόμενο να στηθούν καταυλισμοί προσφύγων

 Ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Λουίς Αμπιναδέρ δήλωσε χθες Δευτέρα πως η κυβέρνησή του δεν θα δεχθεί ποτέ να δημιουργηθούν καταυλισμοί προσφύγων από τη γειτονική Αϊτή, εν μέσω δραματικής κλιμάκωσης της βίας στη χώρα αυτή.

Ο Κάρλος Λουσιάνο Ντίας Μόρφα, ο υπουργός Άμυνας της Δομινικανής Δημοκρατίας —όπου οι αρχές απέλασαν δεκάδες χιλιάδες Αϊτινούς πέρυσι— έκανε χθες περιοδεία στα σύνορα για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών για την οικοδόμηση φράκτη στα σύνορα των δυο χωρών που μοιράζονται τη νήσο Εσπανιόλα.