Αναφορά από το μέτωπο: Μετά τη μηδενική σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, το Κίεβο χάνει έδαφος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα γεμίσουν το Τσάσοφ Γιαρ με «κρέας»

 Παρουσιάζουμε ρεπορτάζ από το μέτωπο για την Παρασκευή 19 Ιουλίου. 
Πλευρά Avdeevka Στην περιοχή αυτή, ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Πρόοδο από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Κοντά στο Ocheretino, η ρωσική ομάδα έριξε έξω από το χωριό τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. n Lozovatskoe και καθάρισε τα περίχωρα του χωριού. Οι νεοναζί υποχώρησαν στην Timofeevka. 

Σλοβακία: Δεν θα μποϊκοτάρουμε την ουγγρική προεδρία στο Συμβούλιο της Ε.Ε.

 Η Σλοβακία δεν θα συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια ή ενέργεια που αποσκοπεί στο μποϊκοτάρισμα της ουγγρικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, δήλωσε ο Σλοβάκος πρόεδρος Πέτερ Πελεγκρίνι την Πέμπτη στη Βουδαπέστη, αναφέρει το TASR.

Ο Πελεγκρίνι δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του Tάμας Σούλιοκ, ότι εκπρόσωποι της σλοβακικής κυβέρνησης θα συμμετάσχουν και θα υποστηρίξουν όλες τις δραστηριότητες της ουγγρικής προεδρίας.
Ο Σλοβάκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί για την έναρξη διαλόγου.

Microsoft: Λύθηκε το πρόβλημα – Mea culpa από την Crowdstrike αλλά και προειδοποίηση για συνέχιση των προβλημάτων

 Με ενημέρωσή της στις 14:30 ώρα Ελλάδας ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft  ανακοίνωσε ότι η αιτία της «μαζικής παράλυσης» έχει διορθωθεί για τις εφαρμογές της, αλλά συνεχίζει να επηρεάζει ορισμένες υπηρεσίες του Office 365

Η εταιρεία ανέφερε προηγουμένως ότι η «μπλε οθόνη του θανάτου» που κάνει τις συσκευές που εξαρτώνται από Windows να μην λειτουργούν κανονικά, οφειλόταν «σε πλατφόρμα λογισμικού τρίτων», κατονομάζοντας τον πολυεθνικό γίγαντα κυβερνοασφάλειας Crowdstrike.


«Έφυγε» από τη ζωή ο ηγέτης του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ

 Ο ηγέτης του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, Νγκουγέν Φου Τρονγκ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών. 

Πέθανε νωρίς σήμερα το απόγευμα «λόγω μεγάλης ηλικίας και σοβαρής ασθένειας», ανέφερε το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το είδος της ασθένειας


"Freedom & merit is what America should be about."

 

«Η ελευθερία και η αξία είναι αυτό που πρέπει να κάνει η Αμερική».

.

Ποιος ευθύνεται για το παγκόσμιο ψηφιακό «μπάχαλο»; – Tι είναι το «αμαρτωλό» λογισμικό της Crowdstrike;

 Υπεύθυνη για το παγκόσμιο ψηφιακό «χάος» που προκλήθηκε σήμερα σε όλο τον πλανήτη, καθιστούν την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία φέρεται να εξέδωσε μια ενημέρωση λογισμικού ασφαλείας που παραβιάζει συσκευές που έχουν λειτουργικό Windows, προκαλώντας τη λεγόμενη «μπλε οθόνη του θανάτου» στους υπολογιστές, όπως ανέφερε το BBC.

Σύμφωνα με το thenightly.com.au, σάιτ από την Αυστραλία όπου πρωτοξεκίνησαν τα προβλήματα,

To «χάος» της Microsoft έπληξε και το «Ελ.Βενιζέλος»: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες – Περιμένουν με τις ώρες στο αεροδρόμιο

 «Χάος» επικρατεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί παγκοσμίως από την κατάρρευση των συστημάτων της Microsoft.

Οι επιβάτες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν με τις ώρες γιατί οι πτήσεις τους καθυστερούν…

Οι επιβάτες, που είτε έχουν προγραμματίσει επαγγελματικό ταξίδι είτε θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε αναμονή στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Οι Χούθι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ! – Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες! (βίντεο) (upd)

Οι Χούθι της Υεμένης βομβάρδισαν το κέντρο του Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ!

Η επίθεση σημειώθηκε περί τις 03:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και πραγματοποιήθηκε με drone.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια επίθεση κατά του Ισραήλ από τόσο μεγάλη απόσταση (το drone πέταξε από την Υεμένη) χωρίς να αναχαιτιστεί από την ισραηλινή αεράμυνα.

Πολωνίδα ευρωβουλευτής προς Von der Leyen: Ήρθε ο καιρός να σ' τα πω ευθέως, έπρεπε να ήσουν φυλακή, όχι στην Κομισιόν

 Μύδρους εξαπέλυσε κατά της προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen από του βήματος του Eυρωκοινοβουλίου η Πολωνίδα ευρωβουλευτής Ewa Zajonczkowska - Hernik.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ευρωβουλής για την εκ νέου εκλογή της νυν επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε «λάθος» ακόμη και την πρώτη θητεία της Von der Leyen.
Σύμφωνα με τη Zajonczkowska - Hernik, εξαιτίας της Von der Leyen κυριαρχεί η «κλιματική τρέλα», οι Ευρωπαίοι γίνονται φτωχότεροι και η ροή των προσφύγων δεν σταματά.

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

 Στους 32 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στο Μπαγκλαντές, από την αρχή της εβδομάδας, σε διαδηλώσεις φοιτητών κατά του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε στοιχεία που έδωσαν νοσοκομεία της χώρας.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς.

Αστυνομικές δυνάμεις της χώρας κατέστειλαν βίαια αυτή την εβδομάδα φοιτητικές διαδηλώσεις που μαίνονταν επί εβδομάδες με αίτημα τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.

Στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών η Google: Έλεγχος στη μητρική της εταιρία «Alphabet» για αθέμιτες πρακτικές

 Μετά την είδηση της έρευνας σε εταιρείες «μεγαθήρια» της μόδας για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στο στόχαστρο των ιταλικών Αρχών μπαίνει και η Google, για παρατυπίες στη χρήση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δράσεις της Ιταλικής Αντιμονοπωλιακής Αρχής κατά των εσφαλμένων πρακτικών επωνύμων κολοσσών.