Παράταση Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής για τo 13ο Athens Digital Arts Festival έως 14.02.17

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας - Athens Digital Arts Festival (ADAF), διερευνώντας το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, καλεί την καλλιτεχνική κοινότητα να υποβάλει τις προτάσεις της υπό τη θεματική #PostFuture. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το ADAF 2017 παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική κοινότητα. 

Π. Πολάκης: Έναν διόρισε η σύζυγος, 15 ο διευθυντής του γραφείου του και τους υπόλοιπους ο Αδ. Γεωργιάδης

Λεπτομέρειες για τις 23 επίμαχες συμβάσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, που έληξαν μία εβδομάδα πριν αποχωρήσει, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη. Το «γλέντι» στην Υγεία με τις υπερτιμολογήσεις δημιούργησε 84,5 δισ. ευρώ δημόσιου χρέους, από το σύνολο των 340 δισ. ευρώ, όπως εκτίμησε, αλλά η Δικαιοσύνη συνεχίζει να κινείται με ρυθμό χελώνας σε περιπτώσεις όπως του Θ. Αναστασιάδη και της καταβολής των 5 εκατ. ευρώ.

Α. Τσίπρας: Θα ζητήσετε έκδοση Χριστοφοράκου από την Μέρκελ κ.Μητσοτάκη;

Θα ζητήσετε την έκδοση Χριστοφοράκου από τη Μέρκελ στην επικείμενη συνάντησή σας -όπως ήδη έχω κάνει εγώ- ώστε να καθίσει στο εδώλιο στις 27 Φλεβάρη που ξεκινά η δίκη της Siemens; Το ερώτημα ετέθη ευθέως από τον πρωθυπουργό στον Κυριάκο Μητσοτάκη  κατά τη διάρκεια της συζήτησης  για τη διαφθορά σήμερα στη Βουλή.
Ο κ.Τσίπρας απαντώντας κατά την «Ώρα του πρωθυπουργού» σε σχετική ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των προηγουμένων ηγεσιών του υπουργείου Υγείας, για τη σιωπή τους σχετικά με τα σκάνδαλα της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μάρτιν Σουλτς: Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων

«Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων», τόνισε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, σε σύντομη δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ως σχετικά παραδείγματα το Σένγκεν, το ευρώ και την ενισχυμένη συνεργασία.

Τουρκία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση για απολύσεις καθηγητών πανεπιστημίου [BINTEO]

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 12 άτομα και έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονταν έξω από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας για την απόλυση δεκάδων καθηγητών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές στο Reuters.
Περίπου 1.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πανεπιστημιακοί, προσπάθησαν να
συγκεντρωθούν στον χώρο του πανεπιστημίου

Δες εδώ 1.036 αγγελίες για εργασία στον ιδιωτικό τομέα

Βρείτε πλήρης ή μερικής απασχόλησης θέσεις εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων, στον ιδιωτικό τομέα σε ολόκληρη τη χώρα.
Δείτε πού άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε ολόκληρη τη χώρα.
Μπείτε στο Jobby.gr για να βρείτε πλήρης ή μερικής απασχόλησης θέσεις εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων, σε εταιρείες στην Ελλάδα καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους ή και καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή σχετικής αίτησης.

Πάνω από 400 φάλαινες βγήκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας [Βίντεο]

Τουλάχιστον 400 φάλαινες - πιλότοι εξόκειλαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, και οι περισσότερες, πέθαναν στην ακτή, παρά τις προσπάθειες των εθελοντών που έσπευσαν να τις βοηθήσουν.
Σύμφωνα με την υπηρεσία περιβάλλοντος της χώρας, είναι η τρίτη φορά που εξοκείλουν τόσο πολλές φάλαινες στη Νέα Ζηλανδία, ωστόσο το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό.

Σόιμπλε: Ο Σουλτς είναι ο Γερμανός Τραμπ

Επίθεση στον Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως είπε, η χρήση του συνθήματος «Make Europe Great Again» («Ας κάνουμε την Ευρώπη ξανά μεγάλη») από υποστηρικτές του θα εξομοιώσει τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

H Digea θολώνει το σήμα του MEGA από τα μεσάνυχτα

Όταν η ώρα σημάνει 12 τα μεσάνυχτα, το σήμα του MEGA - του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που εξέπεμψε πριν 28 χρόνια - θα υποβαθμιστεί.
Η διοίκηση της Digea αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίαση της την υποβάθμιση της ποιότητας μετάδοσης του σήματος του MEGA, καθώς το κανάλι έχει καταβάλλει μόνο την προβλεπόμενη
δόση (78.000 ευρώ) που έχει συμφωνηθεί από

11 χρόνια Κόκκινο... 19 ξεχωριστά events

Ο 105,5 Στο Κόκκινο κλείνει φέτος 11 χρόνια και τα γιορτάζει με ένα μεγάλο party την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.
Η ανακοίνωση...
Για ενδέκατη χρονιά, συνεχίζουμε να δίνουμε δυναμικά το παρών, σε μια δύσκολη εποχή για τα ΜΜΕ, με γνώμονα την δική μας αισθητική ματιά στην ενημέρωση, τη μουσική και τον πολιτισμό με το ίδιο πάντα πάθος και  μεράκι που μας διακατέχουν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας. Στήριγμά μας αυτά τα έντεκα υπέροχα ραδιοφωνικά χρόνια δεν είναι άλλοι από τους ακροατές μας!

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος ο Αχιλλέας Μπέος

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του έκπτωτου δήμαρχου Βόλου και πρώην πρόεδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου που ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά και ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η από 2.12.2015 απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με την οποία τέθηκε σε αργία.

Ο Jason Statham θα γίνει μπαμπάς. Έγκυος η Rosie Huntington-Whiteley

Η φωτογραφία στο instagram της ηθοποιού και η ανακοίνωση ότι περιμένουν παιδί
Το πρώτο της παιδί περιμένει η 29χρονη ηθοποιός και σύντροφος του Jason Statham,  Rosie Huntington-Whiteley!
Το ευχάριστο γεγονός ανακοίνωσε η ίδια στον λογαριασμό της στο instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της με τη κοιλίτσα της φουσκωμένη.

Αυτή είναι η φετινή Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού

Από το... Bollywood στο Πατρινό Καρναβάλι η 26χρονη Aνδριάνα (Άντρια) Παναγιωτοπούλου
Η Aνδριάνα (Άντρια) Παναγιωτοπούλου θα είναι η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2017. Η εκλογή της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 έγινε ανάμεσα σε 22 υποψήφιες από την Πάτρα, την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις που κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους.

«The Island of Love»: Ο Άγιος Βαλεντίνος και η Μυτιλήνη!

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, λείψανα του οποίου φιλοξενούνται στον καθολικό ναό της Παναγίας, στην αγορά της Μυτιλήνης.
Το φεστιβάλ «The Island of Love» της ομάδας «ΙΔΕΑ», ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου. Μέχρι τώρα, οι πρώτοι καλλιτέχνες, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, James Lane, Εύα Μήταλα και Φελίπε Κατωτριώτης, ολοκλήρωσαν τα έργα τους, φιλοτεχνώντας γλυπτά πτηνά στο πλαίσιο της κεντρικής δράσης του φεστιβάλ!

Πιτέλα: Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά πάντα, όταν πρόκειται για την Ελλάδα

Συνέντευξη με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα δημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel, όπου ο ιταλός πολιτικός σχολιάζει, μεταξύ άλλων, την επίμονη στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα.
Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη Σόιμπλε στο γερμανικό δίκτυο ARD, ο δημοσιογράφος ρωτά τον Τζ. Πιτέλα πώς κρίνει την «απαίτηση του Β. Σόιμπλε από την Ελλάδα να γίνει

Νευρίασε ο Πούτιν με το ΝΑΤΟ και κάνει επίδειξη ισχύος - Εντολή για αιφνιδιαστική άσκηση

Εκνευρισμένος, αλλά και αποφασιστικός ο Πούτιν μετά τις κινήσεις του ΝΑΤΟ για συγκέντρωση στρατού στα σύνορα με την Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε αιφνιδιαστική εντολή για την πραγματοποίηση άσκησης με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού στρατευμάτων και οπλικών συστημάτων, η οποία γίνει την Τρίτη.

Οι σοσιαλδημοκράτες προειδοποιούν τον Σόιμπλε για την Ελλάδα

Να σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα, ζήτησε από τον Σόιμπλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD, Τόμας Όπερμαν
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Τόμας Όπερμαν ζήτησε από τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οκονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

WWF: Πάνω από το 50% φυσικών περιοχών της Ευρώπης προστατεύεται μόνο στα «χαρτιά»

Πάνω από το 50% των φυσικών περιοχών της Ευρώπης προστατεύεται μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας των τεράστιων καθυστερήσεων και παραβιάσεων εκ μέρους των κρατών μελών, σύμφωνα με νέα έκθεση του WWF.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, η Ελλάδα δεν ανήκει στα φωτεινά παραδείγματα, αφού είναι ακόμη θεμελιώδεις οι ελλείψεις της στην εφαρμογή των οδηγιών.
Ειδικότερα, όσον αφορά στη χώρα μας, στην έκθεση παρουσιάζεται μεν η επιστροφή της χελώνας καρέτα στη Μεσόγειο,

Βραζιλία: Πάνω από 100 νεκροί το διάστημα που απεργεί η αστυνομία

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, καθώς το χάος που ξέσπασε εν μέσω της συνεχιζόμενης επί έξι ημέρες απεργία των αστυνομικών στην Πολιτεία Εσπίριτου Σάντου δεν μοιάζει να αποκλιμακώνεται.
Η χαοτική κατάσταση που ξέσπασε μετά την κήρυξη της απεργίας συνεχίζεται παρά την ανάπτυξη 1.200 στρατιωτικών και

«Ταμείο» 19 δισ. ευρώ έκανε η Ιταλία το 2016 από την καταπολέμηση φοροδιαφυγής

Η Ιταλία το 2016 εξασφάλισε 19 δισεκατομμύρια ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως έκανε γνωστό, σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Συνολικά, από τις φορολογικές δηλώσεις των Ιταλών, το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης, πέρυσι, εξασφάλισε έσοδα, για τα ταμεία του, τα οποία ξεπέρασαν τα 450 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα κάνει «δώρο» στον Άμπε ένα Σαββατοκύριακο στο Μαρ α Λάγκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα καταβάλει το πρόσθετο κόστος για την διαμονή του πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, τον οποίο θα φιλοξενήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα.
Ερωτηθείς σχετικά με τη χρηματοδότηση αυτής της επίσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες αναμένεται να παίξουν γκολφ, η αμερικανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι ο Τραμπ θα αναλάβει να καλύψει το κόστος.

Αλληλεγγύη του «Charlie Hebdo» προς το «Der Spiegel» για το εξώφυλλο Τραμπ

Η γερμανική έκδοση του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» δημοσίευσε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς το περιοδικό «Der Spiegel», με αφορμή το τελευταίο αμφιλεγόμενο εξώφυλλό της με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το «Charlie Hebdo» εξέφρασε την αλληλεγγύη του με ένα παρόμοιο σκίτσο, στο οποίο η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, φαίνεται να κρατάει στο ένα χέρι ένα μαχαίρι με αίματα και στο άλλο το κεφάλι του νέου ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Μάρτιν Σουλτς.

Επισπεύδει η Γερμανία τον επαναπατρισμό του χρυσού της

Η γερμανική κεντρική τράπεζα βρίσκεται στη διαδικασία επαναπατρισμού των αποθεμάτων χρυσού αξίας δισεκατομμυρίων και μάλιστα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele .
Η Γερμανία κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στον κόσμο, περισσότερες από 270.000 ράβδους χρυσού.

Penelopegate: Παράνομη χαρακτήρισαν την έρευνα οι δικηγόροι – Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Φιγιόν (video)

Την αναγνώριση της «αναρμοδιότητας της» για την έρευνα της υπόθεσης Φιγιόν, ζήτησαν από την Οικονομική Εισαγγελική Αρχή σήμερα το απόγευμα, με συνέντευξη Τύπου, οι δικηγόροι του ζεύγους Φιγιόν.
«Αυτή η έρευνα παραβιάζει τις πλέον θεμελιώδεις αρχές του συνταγματικού δικαίου που είναι ο κύριος εγγυητής των θεσμών μας» δήλωσε ο Αντονέν Λεβί, ένας από τους δικηγόρους.

Γερμανία – δημοσκοπήσεις: Άνοδος για τον Σούλτς – Πτώση για Μέρκελ και Λεπέν

Iσχυρή άνοδο σημειώνει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με υποψήφιο καγκελάριο τον Μάρτιν Σουλτς. Και στις δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν σαφώς την υποστήριξη των πολιτών, γράφει η συντηρητική Die Welt, η οποία τις αναδημοσιεύει.

Παράνομο κρίνει το διάταγμα Τραμπ το δικαστήριο και σε δεύτερο επίπεδο

Αρνητική ήταν η απόφαση και σε δεύτερο επίπεδο (Court of Appeals) του δικαστηρίου σχετικά με το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ, σε πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών.

Η απόφαση της τριμελούς επιτροπής ήταν ομόφωνη και σημαίνει ότι οι πολίτες των επτά χωρών θα συνεχίσουν να είναι σε θέση να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, παρά το διάταγμα που υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα.

Στο πλευρό του δημάρχου Πατρέων ο Σκουρλέτης σχετικά με τη μήνυση της Χ.Α

Τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος διώκεται δικαστικά για «παράβαση καθήκοντος», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε με κοινοβουλευτική και κομματική αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Δικαίωση Δούρου και από το Εφετείο κατά Αργύρη Ντινόπουλου (video)

Το Εφετείο με την υπ’ αριθμ. 485/2017 απόφασή του δικαιώνει ξανά τη Δούρου, που είχε στραφεί κατά του πρώην βουλευτή και υπουργού, Α. Ντινόπουλου, όταν ο τελευταίος σε τηλεοπτική εκπομπή στις 14 Μαρτίου 2014, αναφέρθηκε επανειλημμένα σε δήθεν σχέση της ως «συμβούλου του Άκη Τσοχατζόπουλου», χαρακτηρίζοντάς την «κρατικοδίαιτη», «παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ», «γνήσια εκπρόσωπο της κυρίαρχης αριστεράς του χαβιαριού».

Σκανδαλώδεις αποκαλύψεις για την ΑΕΠΙ – 52.000 ευρώ το μήνα ο Διευθυντής της

Μισθός 635.565 ευρώ το χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο, ετήσιος μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ που έφτανε τα 466.266 ευρώ, αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς ύψους 42 εκ. ευρώ και παράνομα δάνεια προς μέλη του ΔΣ είναι ορισμένα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνει στο φως το πόρισμα του ελέγχου, που διεξήχθη προσφάτως, για λογαριασμό του ΥΠΠΟ για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας), σύμφωνα με το tvxs.gr.

Μουσείο Ακρόπολης - Οι μέλισσες και οι λύκοι του Νίκου Παρασκευόπουλου.

Το βιβλίο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου "Οι μέλισσες και οι λύκοι" παρουσιάζεται την Παρασκευή στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Δεν αφορά όμως την πολιτική, αλλά το ελληνικό δίκαιο. Για την ακρίβεια πρόκειται για οκτώ μελέτες της ιστορίας του ελληνικού δικαίου που γράφτηκαν στη διάρκεια 30 ετών και