Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

 Ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 χτύπησε την προπέλα ενός αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου

Λυπούμαστε που βλέπουμε την κυβερνώσα φιλελεύθερη κλίκα να έχει υποτάξει τον Καναδά με παρακμιακή κατά της οικογένειας, καί υπέρ των ναρκωτικών και υποστήριξης στην ατζέντα των νεοναζί της Ουκρανίας.

Canadian FM declared regime change in Russia foreign policy goal of Canada 🇨🇦 Now officially. Sorry to see the ruling liberal clique having subdued Canada with decadent anti-family, pro-drug & support for Ukrainian Neo-Nazis agenda.

Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

 

Ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 χτύπησε την προπέλα ενός αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους επιτήρησης “Reaper” την Τρίτη, προκαλώντας τη συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα, σε ένα περιστατικό που καταδικάστηκε ως «απερίσκεπτο» από τον αμερικανικό στρατό.

«Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός Τζέιμς Χέκερ της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος έχει αναλάβει την εποπτεία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Willow Project: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε το αμφιλεγόμενο έργο εξόρυξης πετρελαίου στην Αλάσκα

 Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε χθες (13/3) το τεράστιο έργο γεώτρησης πετρελαίου Willow στην Αλάσκα, παρά τις έντονες αντιδράσεις εξαιτίας των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει. Το Willow Project της ConocoPhillips θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του σε αμερικανικό έδαφος και θα περιλαμβάνει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε τρεις τοποθεσίες. Συγκεκριμένα, θα βρίσκεται εντός του Εθνικού Αποθέματος Πετρελαίου-Αλάσκα, μιας περιοχής 23 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Εκτιμάται ότι θα παράγει 576 εκατ. βαρέλια πετρελαίου σε διάστημα 30 ετών, με μέγιστη παραγωγή 180.000 βαρέλια την ημέρα.

Ολική ανατροπή στο χρηματιστήριο - Από το βυθό στον "αφρό" οι τράπεζες

 Εντυπωσιακή μεταστροφή κλίματος και θεαματική αλλαγή σκηνικού σημειώθηκε σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, δημιουργώντας ελπίδες για ανάσχεση της καθοδικής πορεία των δύο τελευταίων εβδομάδων, κατά τις οποίες ο τραπεζικός δείκτης έχασε τα 2/3 των κερδών του προηγούμενου διμήνου (από την αρχή του έτους), ενώ ο ΓΔ απώλεσε τα μισά.

Βαθύ κόκκινο στις αγορές της Ευρώπης - "Βουτιά" πάνω από 3%

 Με βαρύτατες απώλειες έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, ωθούμενες από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν πτώση, καθώς την Παρασκευή, η Silicon Valley Bank πέρασε στα χέρια των ρυθμιστικών αρχών, μετά από τεράστιες αναλήψεις μια μέρα νωρίτερα που προκάλεσαν bank run. Όλοι οι καταθέτες της SVB θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους από σήμερα Δευτέρα όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις ΗΠΑ.

Αγορές Λίβανος: Ισοτιμία ρεκόρ για το εθνικό νόμισμα: 100.000 λίρες προς ένα δολάριο

 Η ισοτιμία της λίρας Λιβάνου έσπασε ρεκόρ σήμερα, πέφτοντας στις 100.000 λίρες προς ένα δολάριο στις παράλληλες αγορές, ανέφεραν τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος της χώρας η οποία αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Το νέο ιστορικό αυτό χαμηλό του εθνικού νομίσματος του Λιβάνου καταγράφεται την ώρα που οι τράπεζες ξεκίνησαν εκ νέου επ' αόριστον απεργία.

Η επίσημη ισοτιμία είχε οριστεί τον Φεβρουάριο στις 15.000 λίρες προς ένα δολάριο.

SVB: Εξαϋλώθηκαν 465 δισ. δολ από τις τραπεζικές μετοχές σε δύο μέρες!

 H κατάρρευση της Silicon Valley Bank, παρά το γεγονός ότι είναι μια μικρή περιφερειακή τράπεζα και οι αμερικανικές αρχές έσπευσαν να περιορίσουν τη ζημιά, προκάλεσε σοκ στις διεθνείς αγορές. Κυρίως «τραυμάτισε» τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες μόλις σε δύο 24ωρα-από την κατάρρευση και μετά- έχασαν 465 δισ.δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία!

Κίνα: ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία ακολουθούν μια επικίνδυνη οδό

 Η Κίνα καταδίκασε σήμερα «την εσφαλμένη και επικίνδυνη οδό» της σύμπραξης που συνήφθη ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία σχετικά με το πρόγραμμα υποβρυχίων που προορίζεται για την αντιμετώπιση του Πεκίνου στον Ειρηνικό.

«Η τελευταία κοινή δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών,

Τιμ Μαγιόπουλος: Αυτός είναι ο νέος CEO της Silicon Valley Bank

 Ο Τιμ Μαγιόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του CEO στη Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευση της τράπεζας και σε συνέχεια της απόλυσης των διευθυντών και του Γκρεγκ Μπέκερ, προκατόχου του,.

Στο email του προς τους πελάτες της τράπεζας ο ελληνικής καταγωγής Τίμοθι Μαγιόπουλος, σπεύδοντας να καθησυχάσει, επισήμανε ότι «η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως».

«Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στην Κραματόρσκ

 Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα (14.03.2023) το πρωί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το Κράτος του Κακού συνεχίζει να κάνει πόλεμο στον άμαχο πληθυσμό, αλλά αναμφισβήτητα θα τιμωρηθεί για αυτούς τους φόνους», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στη Ρωσία.

Νορβηγία: Έσοδα – ρεκόρ από το πετρέλαιο πέρυσι – Έφτασαν τα 131 δισεκατομμύρια ευρώ

 Η Νορβηγία είχε πέρυσι έσοδα ρεκόρ από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, κυρίως ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος ώθησε τις τιμές του φυσικού αερίου σε υψηλά ρεκόρ στην Ευρώπη, έδειξαν επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Το κράτος δημιούργησε έσοδα 1,457 δισεκατομμυρίων κορωνών (131 δισεκατομμύρια ευρώ) πέρυσι, τα οποία σχετίζονταν με τους υδρογονάνθρακες, «μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ», σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας (SSB), σύμφωνα με το AFP.

Τέσσερις πύραυλοι καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ της Ρωσίας

 Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στην περιοχή Μπιέλγκοροντ της νότιας Ρωσίας όπου συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τέσσερις πυραύλους, έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ.

Μαρία Ζαχάροβα: H Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, πάντα σέβεται τη Σερβία

 «Ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας, Rade Basta, έχει έναν περίεργο τρόπο σκέψης όταν λέει ότι η Σερβία πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, η οποία πάντα σέβεται τη Σερβία και τον σερβικό λαό», δημοσίευσε στο Telegraμ, η Μαρία Ζαχάροβα

«Ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας, Rade Basta, έχει έναν περίεργο τρόπο σκέψης όταν λέει ότι η Σερβία πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, η οποία πάντα σέβεται τη Σερβία και τον σερβικό λαό», δημοσίευσε στο Telegram ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Sputnik.

Daily Mail: Οι προπαγανδιστές του Πούτιν συζητούν για αφανισμό της Βρετανίας με θερμοπυρηνική τορπίλη Poseidon

 Η έκρηξη αυτής της θερμοπυρηνικής τορπίλης κοντά στις ακτές της Βρετανίας θα σηκώσει τσουνάμι υψηλών δόσεων ακτινοβολίας που θα μετατρέψει τον στόχο σε ραδιενεργό έρημο.

Tον αφανισμό της Βρετανίας από το ρωσικό πυρηνικό όπλο «Ποσειδώνας» που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή και είναι ένα μείγμα τορπίλης και drone, συζήτησαν ζωντανά στη ρωσική τηλεόραση ο γνωστός ως «φωνή του Πούτιν» δημοσιογράφος Βλαντιμίρ Σολόβιεφ και ο επικεφαλής προπαγάνδας Γιεβγένι Μπουζίνσκι, πρόεδρος του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών Πολιτικής.

Ρωσία: Κατηγορεί τους "Αγγλοσάξονες" ότι προετοιμάζουν "χρόνια αντιπαράθεσης" στην Ασία

 Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Βρετανία ότι ενορχηστρώνουν "χρόνια αντιπαράθεσης" στην Ασία, με την σύμπραξή τους για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια που είναι γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο AUKUS.

"Ο αγγλοσαξονικός κόσμος χτίζει μαζικές δομές, όπως η AUKUS, προωθώντας την υποδομή του NATO στην Ασία και ποντάροντας σοβαρά σε πολλά χρόνια αντιπαράθεσης", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης των τριών χωρών που επισφραγίσθηκε χθες,

Η Πολωνία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία

 Η Πολωνία μπορεί να στείλει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 κατά τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου οδεύουν προς συμφωνία για την επόμενη φάση της στρατιωτικής τους υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Η Πολωνία έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να στείλει σοβιετικής τεχνολογίας MiG-29 στην Ουκρανία στο πλαίσιο συνασπισμού χωρών.

Βραζιλία: Διαβεβαιώσεις Ντα Σίλβα για απόδοση νέων εκτάσεων στους αυτόχθονες πληθυσμούς

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας  Λούλα ντα Σίλβα έδωσε τη Δευτέρα διαβεβαιώσεις ότι σκοπεύει να εγκρίνει «το συντομότερο δυνατό» νέες εκτάσεις που προορίζονται για αυτόχθονες πληθυσμούς, νομιμοποίηση που παρέμεινε σε αδιέξοδο υπό την εντολή του ακροδεξιού προκατόχου του Ζαΐρ Μπολσονάρου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.