Eurovision 2024: Απόψε στις 22:00 live στην ΕΡΤ1 ο Β’ Ημιτελικός – Η προετοιμασία και οι εκπλήξεις της ελληνικής συμμετοχής

 Λίγο περισσότερο από τρεις ώρες μας χωρίζουν από τη στιγμή που η Μαρίνα Σάττι θα ανάβει στη σκηνή του Μάλμε Αρένα για να τραγουδήσει το «Ζάρι» στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, διεκδικώντας την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Πυρετώδεις είναι οι πρόβες της ελληνικής αποστολής που υπόσχεται εκπλήξεις επί σκηνής, ενώ το Ζάρι έχει κλέψει ήδη τις καρδιές των Eurofans.

Απειλές εναντίον του Κασσελάκη και διάρρηξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα

 Ενα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Αγνωστοι πραγματοποίησαν διάρρηξη και έγραψαν απειλητικό μήνυμα κατά του προέδρου του κόμματος, στέφανου Κασσελάκη με μήνυμα που περιείχε και… σφαίρα!

Το περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας «δεν φοβάμαι, δεν σταματώ».

Αναλυτικά ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε:

Αποκάλυψη Λινού: Τρεις θάνατοι γυναικών στην Ελλάδα από εμβόλιο της Astrazeneca

 Την αποκάλυψη ότι τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε η Αθηνά Λινού. Μιλώντας στο OPEN, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι “ο θάνατος των τριών γυναικών από το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι αμελητέο. Δεν θα έπρεπε να το έχουμε”. Παράλληλα, τόνισε ότι υπολογίζονται σε πάνω από 100 τα περιστατικά των επιπλοκών στη χώρα μας αν και δεν είναι όλα γνωστά.

Γεωργιάδης: Δεν θα δοθεί παράταση μετά τις 30 Ιουνίου σε συμβασιούχους στην καθαριότητα νοσοκομείων

 Ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 8 Μαΐου το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες διαμόρφωσης ΜΕΘ για ασθενείς με COVID 19, την αναβάθμιση και αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και την αναβάθμιση και ανακαίνιση του Ακτινολογικού Τμήματος, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω προϋπολογισμού της 6ης Υ.Πε. και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια, μάλιστα, επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τα εγκαίνια της Μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Νέα απόφαση για τις λαϊκές αγορές – Από 1η Ιουλίου η εφαρμογή

 «Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με νεότερη απόφασή του θέσπισε την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και λιανεμπορίου που υπάγονται και οι λαϊκές αγορές να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2024».

Αυτό αναφέρει σημερινή ανάρτηση της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών στην ηλεκτρονική της σελίδα.

Έρευνα MyRoomie: Ο λόγος συγκατοίκησης για το 60% των Ελλήνων είναι για να τα «βγάλουν πέρα»

 Την αυξανόμενη τάση της συγκατοίκησης στην Ελλάδα υπογραμμίζει μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το MyRoomie, αντικατοπτρίζοντας ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό κίνημα προς κοινούς χώρους διαβίωσης που καθοδηγείται από οικονομικούς παράγοντες και τα κοινωνικά οφέλη της συγκατοίκησης.

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας εύρεσης συγκατοίκου MyRoomie.gr, οι Έλληνες σε ποσοστό 60% θα σκέφτονταν να συγκατοικήσουν ώστε να τα «βγάλουν πέρα» λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Ομιλία Ράμα: Ο «κύβος ερρίφθη» για το Christmas Theater στο Γαλάτσι – Την άδεια έδωσε… ιδιώτης

 Μετά από πολλά πήγαινε έλα, παρεμβάσεις, παρασκηνιακές πιέσεις – και στον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο που αρχικά είχε αρνηθεί –, αλλά και διπλωματικές ισορροπίες και δεύτερες σκέψεις της κυβέρνησης, ο Έντι Ράμα πήρε την έγκριση με… καραμπόλα από τον Δήμο Γαλατσίου που διαχειρίζεται το ακίνητο του κλειστού γυμναστηρίου Christmas Theater, μέσω όμως της  ΕΤΑΔ.

Μόσχα: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει δηλώνει ο Β. Πούντιν στην επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 Η Ρωσία θα κάνει το παν προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση παγκόσμιων δυνάμεων, όμως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει είπε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως κάθε χρόνο ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στην Κόκκινη Πλατεία απευθυνόμενος σε Ρώσους στρατιώτες όλων των βαθμίδων.


Σαρωτική νίκη του VMRO στα Σκόπια – Κουρελόχαρτο η Συμφωνία των Πρεσπών, ό,τι δεν κάνει ο Μητσοτάκης το κάνουν οι «γείτονες»

 Πολύ μεγάλη νίκη σημείωσε το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO- DPMNE τόσο στις βουλευτικές όσο και στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη 8/5 στη Βόρεια Μακεδονία.

Στις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, το VMRO- DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 43% και καταλαμβάνει 59 έδρες επί συνόλου 120 εδρών.
Το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) καταποντίζεται, λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 15% και 19 έδρες, ενώ τρίτο αναδεικνύεται το κυρίαρχο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι με 14% και 18 έδρες.

Κοινωνία δύο ταχυτήτων - Οι μισοί Έλληνες είναι φτωχοί, εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ ένα στα δύο νοικοκυριά

 Εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ δηλώνει στην Εφορία το 53% των φορολογουμένων ενώ στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται 1.214 φορολογούμενοι με αμοιβές πάνω από 75.000 ευρώ το μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από την επεξεργασία 6.560.865 φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2023.

Την ίδια ώρα σε 1.540.255 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που πιάστηκαν πέρυσι στα τεκμήρια και αναγκάστηκαν να φορολογηθούν για εισοδήματα υψηλότερα από αυτά που δήλωσαν με αποτέλεσμα ο πέλεκυς να είναι βαρύς καθώς πλήρωσαν έξτρα ποσά φόρων.

«Ζουν ανάμεσά μας»: Στους 22.600 οι εκατομμυριούχοι πολίτες της Αθήνας

  Τα ενδιαφέροντα ευρήματα έρευνας της Henley & Partners

Στους 22.600 ανέρχονται οι εκατομμυριούχοι (περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων) που ζουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή των Αθηνών, με αποτέλεσμα η ελληνική πρωτεύουσα να χαρακτηρίζεται ως ανερχόμενο κέντρο πλούτου στην έρευνα «World’s Wealthiest Cities» της Henley & Partners.

Ο εν λόγω πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 15% την τελευταία 10ετία -τα στοιχεία της αφορούν την Αθήνα και τις κοντινές παραθαλάσσιες περιοχές, όπως η Γλυφάδα και ο Πειραιάς.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι πόλεις Οδησσός και Kharkiv θα πέσουν - Η Ρωσική αντεπίθεση ξεκίνησε

 Η επίθεση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν την βλέπουμε ακόμη πλήρως λέει ο Douglas McGregor

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στην Ουκρανία και θα μπορούσαν να απελευθερώσουν πολλά εδάφη, όπως το Kharkiv στα βόρεια και την Οδησσό στην νότια Ουκρανία, εκτίμησε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor.

«Μπορούν να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους στο Kharkiv

Το «φάντασμα» του Ναζισμού επανέρχεται στη Γερμανία – Σάλος με τις επιθέσεις κατά πολιτικών, κίνημα κατά των αλλοεθνών

 Η βία δεν προέρχεται μόνο από τους ακροδεξιούς, αλλά και από τους ακροαριστερούς

Ένας πολιτικός ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς ενώ μοίραζε αφίσες προεκλογικής εκστρατείας.
Έναν άλλον τον έσπρωξαν και τον έφτυσαν ύποπτοι που ήταν μέρος μιας ομάδας ανθρώπων που φέρεται να φώναζαν «Heil Hitler».
Μια σειρά βίαιων επιθέσεων σε πολιτικούς στη Γερμανία - συμπεριλαμβανομένης μιας βίαιης επίθεσης σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Δρέσδη - έχει ταράξει πολλούς και πυροδότησε μια εθνική συζήτηση σχετικά με το όλο και πιο ωμό πολιτικό κλίμα στη χώρα, με ορισμένες συγκρίσεις να γίνονται με το είδος της πολιτικής βίας που συνόδευε την άνοδο των Ναζί.

Έρχεται ντόμινο κατάρρευσης στην Ουκρανία – Εξοντώθηκαν Γάλλοι από την Λεγεώνα των Ξένων – CIA: Τελειώνει ο Zelensky

 Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι πόλεις Οδησσός και Kharkiv θα πέσουν – Η Ρωσική αντεπίθεση ξεκίνησε - Larry Johnson (πρώην CIA): Ο μόνος τρόπος να διασωθεί η Ουκρανία είναι να σκοτώσουν τον Zelensky (upd14) Στο μέτωπο σε 6 κατευθύνσεις ο Ουκρανικός στρατός καθημερινά ηττάται, έχει υποστεί πανωλεθρία και χάνει συνεχώς εδάφη… ειδικά δυτικά της Avdiivka ο Ρωσικός στρατός προελαύνει σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο καθημερινά.
Μάλιστα εάν πέσει η πόλη Chasiv Yar θα εξελιχθεί η κατάρρευση σε ντόμινο... το game over πλησιάζει για τον Ουκρανικό στρατό.

Οι αμερικανοί προβλέπουν ότι τελικά το Kharkiv και η Οδησσός θα πέσουν στα χέρια του Ρωσικού στρατού.

Απαγορευμένη Νίκη: πώς γιορτάζουν την 9η Μαΐου η Ουκρανία και η ΕΕ, θα υπάρξουν προκλήσεις

 Στις 9 Μαΐου, η Ουκρανία θα γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης, μια γιορτή που, με διάταγμα του προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι πέρυσι, αντικατέστησε την Ημέρα της Νίκης και συμβολίζει την ενότητα των χωρών της ΕΕ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πρωτοβουλία του Κιέβου αποδείχτηκε μια άλλη προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία και δεν το έφερε ούτε ένα γιώτα πιο κοντά στην ένταξη στην Ένωση.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συνέτριψαν τα τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Νέα SVO για το πρωί της 9ης Μαΐου

 Το στρατιωτικό τμήμα σημείωσε ότι μετά τη χρήση των αεροπορικών όπλων, τα πληρώματα πραγματοποίησαν έναν αντιπυραυλικό ελιγμό, απελευθέρωσαν παγίδες θερμότητας και επέστρεψαν στο αεροδρόμιο αναχώρησης ως συνήθως. Όλοι αυτοί οι στόχοι χτυπήθηκαν με επιτυχία. Ο πιλότος του Su-25 Αλέξανδρος είπε ότι μετά την παραλαβή της αποστολής μάχης, τα πληρώματα ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς και

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι πληρώματα Su-25 έπληξαν προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

 Τα πληρώματα των επιθετικών αεροσκαφών Su-25 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) χρησιμοποιώντας μη κατευθυνόμενους πυραύλους αεροσκαφών έπληξαν επιτυχώς προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη ευθύνης της ομάδας δυνάμεων Βοστόκ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι πιλότοι κατέστρεψαν τον στρατιωτικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού.

Η Ζαχάροβα είπε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βεβηλώσει την Ημέρα της Νίκης

 Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξήγησε σε συνέντευξή της στο TASS ότι η τρέχουσα αντιρωσική εκστρατεία της Δύσης έχει γίνει μια «απόπειρα εκδίκησης», μια επιθυμία όχι μόνο να ξαναγραφεί η ιστορία πιο βολικά, αλλά και να να διαγράψει τη Ρωσία από τους νικητές του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν θα λάβει αμερικανικές βόμβες και πυροβολικό εάν εισέλθει στη Ράφα

 Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε συνέντευξή του στο CNN ότι αμερικανικά όπλα χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και υποσχέθηκε να σταματήσει να τους προμηθεύει στο Ισραήλ εάν ο Ισραηλινός Στρατός εισβάλει στη Ράφα. Τόνισε ότι είχε ήδη προειδοποιήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για αυτό.

Η Ρωσία υποσχέθηκε να απαντήσει στις στρατιωτικές απειλές που δημιουργούνται από την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες

 Η Ρωσία παρακολουθεί με αυξημένη προσοχή την εντατικοποίηση των ιαπωνο-αμερικανικών στρατιωτικών ελιγμών με τη συμμετοχή εξωτερικών παραγόντων στα σύνορά της στην Άπω Ανατολή, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ιαπωνία Νικολάι Νόζρεβ. Τόνισε ότι το Τόκιο είχε προειδοποιηθεί πολλές φορές ότι η Μόσχα θα αναγκαζόταν να λάβει αντίμετρα για να