Στην Albania Telecom Invest πωλείται η θυγατρική του ΟΤΕ, Telekom Albania

    Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση στην βουλγαρική εταιρεία Albania Telecom Invest AD, του συνόλου του ποσοστού που κατέχει στην Telekom Albania Sh.A. (Telekom Albania), έναντι συνολικού ποσού €50 εκατ., ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης διαδικασίας που κατέληξε επιτυχώς με την παραχώρηση του συγκεκριμένου asset του ομίλου ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά τον αγοραστή,

Έρχεται το Naxos Adventure Rally

Το Naxos Adventure Rally είναι μια εκδήλωση για τους λάτρεις της μοτοσικλέτας, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονια στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων από την 12 εως 14 Απριλίου 2019. Η περιήγηση γίνεται μέσα από τα πιο μοναδικά τοπία, όπου η φύση μαγεύει και η θέα είναι απλά εκπληκτική!
Τι περιλαμβάνεται:
  • Γρήγορο σεμινάριο οδηγησης με τον Adam Riemann

Τα πρώτα έξυπνα παπούτσια από τη NIKE που δένονται μόνα τους με εντολή από κινητό

Η εταιρεία Nike παρουσίασε τα πρώτα αθλητικά παπούτσια, τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού, ελεγχόμενα με εντολή που παίρνουν από ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο ή με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο παπούτσι.

Το αθλητικό παπούτσι «Nike Adapt ΒΒ», που καταργεί την ανάγκη για λύσιμο και δέσιμο κορδονιών και έχει σχεδιασθεί κατ' αρχήν για παίκτες μπάσκετ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σπορ, θα κοστίζει 350 δολάρια και θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο αρχικά στην αμερικανική αγορά.

Εκστρατεία υπέρ του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη Βρετανία

    Η βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε εκστρατεία, προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς καπνιστές ότι το άτμισμα είναι ασφαλές και αποτελεί καλό τρόπο για τη διακοπή του καπνίσματος. Πρόκειται για προσπάθεια να αντικρουσθεί ο σκεπτικισμός που δημιουργήθηκε από κάποιες επιστημονικές μελέτες, όπως εξάλλου και από τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, που επισημαίνει ότι το άτμισμα είναι κατά 95% ασφαλέστερο από το κάπνισμα,

Πυρά Στέρτζον κατά Μέι μετά την ήττα

H Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν εμφανίζεται ξεκάθαρη για το τι θα συμβεί μετά ως προς την έξοδο της χώρας από την ΕΕ έπειτα από τη συντριπτική ήττα που υπέστη χθες στο κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

«(Η Μέι) δεν δείχνει να έχει η ίδια μια σαφή ιδέα για το ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα και...δεν μου φάνηκε έτοιμη να εγκαταλείψει ή να μετακινηθεί από τις κόκκινες γραμμές της προκειμένου να υπάρξει χώρος για νέες ιδέες», είπε η Στέρτζον συνοψίζοντας το περιεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο γυναικών χθες το βράδυ.

«Αυτή τη στιγμή το λιγότερο που θα έπρεπε να εξετάζουμε είναι η επέκταση του Άρθρου 50», είπε η ίδια στο BBC Λονδίνου.

Στον Α. Τσίπρα ο Πιέρ Μοσκοβισί

    Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:45 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 13:35

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τη ΝΔ για τα 200 εκατομμύρια

Εξακολουθεί να «ποιεί την νήσσαν» η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της, ωσάν η δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε για μη εξυπηρέτηση δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ να ήταν μία απλή γραφειοκρατική διαδικασία δευτερευούσης σημασίας. Επί της ουσίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός του εκβιάζουν την τράπεζα-δανειοδότη τους βασιζόμενοι στο ότι θα βρεθούν στο απυρόβλητο λόγω προεκλογικής περιόδου και πολιτικών ανακατατάξεων.

Συντριπτική η ήττα της Μέι

230 ψήφοι: Η πλειοψηφία κατά της Συμφωνίας δεν θα λέγαμε ότι αποτελεί έκπληξη στο κυβερνητικό επιτελείο. Είχε ήδη υπολογιστεί από σειρά αναλυτών και μέσων ενημέρωσης. Ελπίδα της Ντάουνινγκ Στριτ θα ήταν μια μικρότερη των 100 πλειοψηφία, μια ήττα που θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμη.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον Πρόεδρο της Βουλής η αξιωματική αντιπολίτευση, διά του αρχηγού της Τζέρεμι Κόρμπιν, υπέβαλε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η οποία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Liberation:«Τσίπρας, ένας πρώην κομμουνιστής που προσεγγίζει το Κέντρο και είναι εραστής του ρίσκου»

Με τον τίτλο «Ελλάδα: Η νέα παρτίδα πόκερ του Αλέξη Τσίπρα» η γαλλική εφημερίδα Liberation περιγράφει το πολιτικό προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού και κυρίως τον τρόπο που διαχειρίζεται την έννοια του πολιτικού ρίσκου.

Συγκεκριμένα η γαλλική εφημερίδα κάνει λόγο για ένα  «νέο στοίχημα στη σταδιοδρομία ενός πρώην κομμουνιστή, που συνεχίζει να προσεγγίζει το κέντρο», αναφερόμενη στην ψήφο εμπιστοσύνης που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μετά την παραίτηση του κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου.