Πούτιν η Ρωσία άντεξε την πίεση των κυρώσεων,το στάδιο της ρωσικής οικονομικής ανάκαμψης έχει τελειώσει..

 Τα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού από το πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον Ιούλιο-Αύγουστο ανέκαμψαν στο περσινό επίπεδο, συνεχίζεται η ενεργός ανάπτυξη

Βρετανία: Μορφή επιδημίας παίρνει η κλοπή από τα καταστήματα τροφίμων και λιανικής

 Οι μικροκλοπές καθώς και οι επιθέσεις σε ανεξάρτητα καταστήματα παίρνουν μορφή επιδημίας λένε ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι των αρμόδιων οργανώσεων.

Τα αίτια αναζητώνται τόσο στην κρίση κόστους ζωής όσο και σε μία διεστραμμένη «μόδα» των νέων που βιντεοσκοπούν τις κλοπές τους για το TikTok, αναγκάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένες επιχειρήσεις να κλείσουν. 

Ο Μανταζίρ Ντιπότι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Λιανοπωλητών που έχει 10.500 μέλη, είπε στο BBC ότι καθημερινά καταγράφονται 850 περιστατικά κλοπής ή λεκτικής κακοποίησης στα μέλη της, ενώ τα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά 25% τον τελευταίο χρόνο.

Ρωσία: Επίσκεψη του Κινέζου ΥΠΕΞ – Στην ατζέντα φθηνό ρωσικό πετρέλαιο και στρατιωτική συνεργασία

 Ο Κινέζος υπουργός εξωτερικών Γουάνγκ Γι μόλις άρχισε τετραήμερη επίσκεψη στη Ρωσία και πρώτη πρώτη ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι δύο χώρες έχουν ευρεία ατζέντα καθώς ειδικά μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν ενισχύσει τη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα. Οικονομία, ενέργεια καθώς η Κίνα αγοράζει φτηνά το ρωσικό πετρέλαιο, εμπόριο και στρατιωτική συνεργασία, χωρίς όμως ακόμη η Κίνα να έχει στείλει όπλα στη Ρωσία.

Τραγωδία στο Περού: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο

 Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Περού, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του λεωφορείου.

Μια εκπρόσωπος της εταιρείας Molina Union, η ‘Αντζι Καμπρέρα, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης από ένα νοσοκομείο στο Αγιακούτσο ότι τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για το δυστύχημα… μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 24 θάνατοι», είπε στο Canal N.

Κινεζικό πλήγμα στη ρωσική αμυντική βιομηχανία – «Μπλόκο» στις εξαγωγές drones

 Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Κίνα στις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) έχουν δυσκολέψει τις προμήθειες τους στην Ρωσία και έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις εξαρτημάτων όπως οι θερμικοί απεικονιστές και τα αποστασιόμετρα λέιζερ, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Η κυβέρνηση της Γεωργίας καταγγέλλει σχέδια ανατροπής της από την Ουκρανία

 Η Γεωργία κατηγόρησε τη Δευτέρα έναν ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο ότι προετοίμαζε πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησης της χώρας, την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ Τιφλίδας- Κιέβου είναι τεταμένες.

Η γεωργιανή υπηρεσία εθνικής ασφάλειας κατηγόρησε τον Γκεόργκι Λορτκιπανίτζε, αναπληρωτή επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής αντικατασκοπείας, ότι «συνωμοτεί» για να «ανατρέψει βίαια την κυβέρνηση» με τη συνέργεια ξένου κράτους.

Ουκρανία: «Εκκαθάριση» του υπουργείου Άμυνας, μετά την απομάκρυνση Ρέζνικοφ

 Μετά τις εκκλήσεις προς τον πρόεδρο Ζελένσκι από τη Δύση για περισσότερη διαφάνεια στη διακυβέρνηση και την απομάκρυνση του Ολέξι Ρέζνικοφ από το υπουργείο Άμυνας, αυτή τη Δευτέρα (18/9) το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας αποφάσισε να απομακρύνει και σχεδόν όλους τους υφυπουργούς Άμυνας που υπηρετούσαν υπό τον παλαιό υπουργό.