"ΙΣΧΥΡΗ" ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ MARKET PASS

 Επιδοματικές πολιτικές αλλά και “ευρεσιτεχνίες” επιστρατεύονται για να μπει “φρένο” στην επέλαση της ακρίβειας. Κι αυτά είναι “σήματα” μιας συγκυρίας που σίγουρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τα νοικοκυριά, μάλλον παραπέμπει σε μια εικόνα που απέχει από αυτήν της “ισχυρής” Ελλάδας.

Όταν η Σοφία Νικολάου πλήρωνε την προεκλογική καμπάνια της σε δολάρια Καναδά, όχι μόνο σε ευρώ

 Εύλογα ερωτήματα γεννά το γεγονός πως η Σοφία Νικολάου στην προεκλογική περίοδο του 2019 πλήρωνε τις διαφημιστικές καταχωρήσεις της εκστρατείας της στο Facebook, όχι σε ευρώ, αλλά σε… δολάρια Καναδά, όπως φέρνει στο φως το documentonews.gr, στον απόηχο των αποκαλύψεων του Documento την Κυριακή για τις απευθείας αναθέσεις. Πρόκειται για ένα γεγονός εξόχως αξιοπερίεργο, καθότι οι συνυποψήφιοι της πλήρωσαν σε ευρώ ενώ και η πολιτική της συγκεκριμένης πλατφόρμας δεν δέχεται πολιτικές διαφημίσεις με νόμισμα τρίτης χώρας…

Πυροβολισμοί σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία- Ένας νεκρός

 Πυροβολισμούς από αγνώστους δέχτηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, άνδρας σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Ο άνδρας που έφερε τραύμα στον ώμο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν έξι κάλυκες.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ διεξάγει έρευνες για τα αίτια του περιστατικού.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Δοβώνης

Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα γιατρών και νοσηλευτών

 Σε πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα Τετάρτη, γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο σύστημα υγείας, με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Νοσοκομείων, τονίζοντας ότι «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας απέδειξε τον ανεκτίμητο και αναντικατάστατο ρόλο του την περίοδο της πανδημίας. Δεν μπορεί λοιπόν οι Δημόσιες Δαπάνες υγείας να παραμένουν στο 5% του

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στην Ελευσίνα

 Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ τα μεσάνυχτα στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες έριξαν περισσότερες από δέκα σφαίρες σε σπίτι στην οδό Παγκάλου που ανήκει σε μια 29χρονη. Αποτέλεσμα να σηκωθεί όλη η γειτονιά στο πόδι ενώ όπως διαπιστώθηκε προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα σπίτι.

Οι ένοικοι άκουσαν τις σφαίρες να σφυρίζουν έξω από τα σπίτια τους και τους δράστες να εξαφανίζονται. Κάλεσαν αμέσως την αστυνομία ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Βρετανία: Με το «δελτίο» τα λαχανικά σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ

 Δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Βρετανίας αποφάσισαν να θέσουν περιορισμούς στα προϊόντα που μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές, λόγω της έλλειψης λαχανικών στη χώρα.

Η εταιρεία Asda, η τρίτη σε μέγεθος αλυσίδα σουπερμάρκετ, γνωστοποίησε την Τρίτη ότι προσωρινά θα επιτρέπεται στους πελάτες της να αγοράζουν μόνο μέχρι τρεις συσκευασίες με τομάτες, πιπεριές, αγγούρια, μαρούλια, σαλάτες, μπρόκολα, κουνουπίδια και σμέουρα.

Η Αγκόλα θα προμηθευτεί τρεις κορβέτες από τα ΗΑΕ

 Τα πλοία βασίζονται στις κορβέτες κλάσης «Baynunah» των ΗΑΕ

Η εταιρία EDGE Group των ΗΑΕ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ με την Αγκόλα, για την προμήθεια κορβετών.

Τα πλοία βασίζονται στις κορβέτες κλάσης «Baynunah» των ΗΑΕ, οι οποίες βασίζονται στη σχεδίαση BR-71 Mk.2 των γαλλικών ναυπηγείων CMN.

Γουάνγκ Γι: Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι σταθερές σαν βράχος

 ΜΟΣΧΑ: Ο Γουάνγκ Γι, διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που θεωρείται ο κορυφαίος Κινέζος διπλωμάτης, δήλωσε σήμερα στη Μόσχα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Νικολάι Πετρούσεφ, έναν από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Πούτιν, ότι οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας είναι «στέρεες σαν βράχος»- ικανές να αντέξουν οποιαδήποτε δοκιμασία στη διεθνή πολιτική σκηνή.


Πολωνία: Συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ & Μολδαβίας – Μπάιντεν: Θα υποστηρίξουμε την κυριαρχία της Μολδαβίας

 Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τη Μολδαβή ομόλογό του Μάγια Σάντου για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στον απόηχο της καταγγελίας που διατύπωσε η Σάντου για ρωσικό σχέδιο ανατροπής της ηγεσίας της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας που απέτρεψε το Κισινάου.


Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους παρά τις αδιάκοπες ρωσικές επιθέσεις

 Οι ουκρανικές δυνάμεις που μάχονται στην πρώτη γραμμή του ανατολικού μετώπου διατηρούν τις θέσεις τους παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται από τις αδιάκοπες επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Τρίτης.

Συμφωνία Κίνας-Ρωσίας για την προστασία της ειρήνης στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού

 Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουάνγκ Γι συναντήθηκε με τον γραμματέα του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας Νικολάι Πατρουσέφ και ότι τα μέρη συμφώνησαν ότι πρέπει να προστατευθεί αποφασιστικά η «ειρήνη και η σταθερότητα» στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, ενώ εναντιώθηκαν στην ψυχροπολεμική «νοοτροπία».

Ο κ. Ουάνγκ συναντήθηκε, πέραν του κ. Πατρουσέφ, με ηγέτες του Μηχανισμού Διαβούλευσης για τη Στρατηγική Ασφάλεια Κίνας-Ρωσίας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ.

«Πράσινο φως» από ΗΠΑ για την έκδοση του πρώην προέδρου του Περού Αλεχάντρο Τολέδο

 Η περουβιανή γενική εισαγγελία ανακοίνωσε χθες Τρίτη μέσω Twitter ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε το πράσινο φως για να εκδοθεί ο Αλεχάντρο Τολέδο, ο πρώην πρόεδρος του Περού τον οποίο βαρύνουν κατηγορίες για διαφθορά.

Ο κ. Τολέδο, 76 ετών, συνελήφθη από τις αρχές των ΗΠΑ το 2019, όταν η Λίμα ζήτησε επίσημα την έκδοσή του.

Οι περουβιανές αρχές κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο (2001-2006) ότι έλαβε δωροδοκίες αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον από τον κολοσσιαίο βραζιλιάνικο όμιλο των κατασκευών Οντεμπρέχτ σε αντάλλαγμα για την ανάθεση σε αυτόν δημοσίων συμβάσεων.

Στην εταιρεία το κόστος απορρύπανσης από τον εκτροχιασμό τρένου με τοξικά χημικά διέταξαν οι αρχές των ΗΠΑ

 Η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε χθες Τρίτη σιδηροδρομική εταιρεία, τρένο της οποίας μετέφερε τοξικά χημικά προϊόντα εκτροχιάστηκε πρόσφατα, να προχωρήσει στην απορρύπανση που απαιτείται και να επωμιστεί όλο το κόστος του εγχειρήματος, απειλώντας πως θα πληρώσει «τα τριπλάσια» κόστη εάν δεν συμμορφωθεί.

Την 3η Φεβρουαρίου, ο εκτροχιασμός του τρένου στην κοινότητα Ιστ Παλεστάιν, στην πολιτεία Οχάιο, προκάλεσε γιγαντιαία πυρκαγιά και την εσπευσμένη απομάκρυνση εκατοντάδων κατοίκων. Το τρένο μετέφερε μεταξύ άλλων χλωριούχο βινύλιο, καρκινογόνο, εξαιρετικά εύφλεκτο χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών.