Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς έχουν χωριστεί οι χώρες του πλανήτη, έναν χρόνο μετά

 Στην Ρωσία πρέπει να επιβληθούν καταδίκες και κυρώσεις, ενώ στην Ουκρανία πρέπει να υπάρξει βοήθεια, πολιτική και στρατιωτική. Αυτή η θέση είναι η επικρατούσα στον κόσμο της Δύσης, ωστόσο δεν είναι όλες οι χώρες στον κόσμο που έχουν λάβει αυτήν τη θέση. Έναν χρόνο μετά την έναρξη του μεταξύ τους πολέμου, οι απόψεις πάνω σε αυτόν διαφέρουν, ανάλογα με την χώρα στην οποία κατοικεί κάποιος.

Η Ρουμανία θέλει άλλα 150 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Piranha-5

 Στα 674 εκατομμύρια δολάρια ο σχετικός προϋπολογισμός

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση έγκριση και χρηματοδότηση για την προμήθεια άλλων 150 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Piranha-5 (8 x 8), υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης προϋπολογισμένου κόστους $ 674 εκατομμυρίων.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2018 η Ρουμανία υπέγραψε συμβόλαιο για την προμήθεια 227 Piranha-5 με συνολικό κόστος € 895 εκατομμύρια.

Στόλτενμπεργκ: «Λυπάμαι για τη σημερινή απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη START»

 «Την καλώ να επανεξετάσει την απόφασή της, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της»

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START), καλώντας την να επανεξετάσει την απόφασή της.

«Λυπάμαι για τη σημερινή απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη START. Την καλώ να επανεξετάσει την απόφασή της, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι ολόκληρη η δομή των εξοπλισμών έχει «διαλυθεί».

Β.Πούτιν: «Η Ρωσία αποσύρεται από τη συνθήκη New Start για τα πυρηνικά»

             Προ ημερών, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη πως η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη New Start που έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων των δύο πλευρών.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.

Β.Πούτιν μαινόμενος στο διάγγελμά του κατά της Δύσης μετά τι αποτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων. foto-video.

 «Η Δύση άνοιξε το μπουκάλι και βγήκε το τζίνι»

Μαινόμενος κατά της Δύσης εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στο διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό μετά τις αποτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων.