Επιχείρηση κατάληψης της Μαριούπολης με αλεξιπτωτιστές

 Ξεκίνησαν εκ νέου οι σφοδροί βομβαρδισμοί για την κατάληψη της Μαριούπολης, της στρατηγικής πόλης στην αζοφική θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε δώσει το δικό του τελεσίγραφο προς τον ουκρανικό στρατό που, σύμφωνα με τη Μόσχα παραμένει εγκλωβισμένος στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal, το οποίο όμως εξέπνευσε στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε και ξεκίνησαν νέες ρωσικές επιθέσεις.

Τι σημαίνει η ρήξη των Ρεπουμπλικανών από την προεδρική επιτροπή συζητήσεων;

 Η προεδρική συζήτηση των ΗΠΑ έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση - και η κίνηση είναι απόδειξη της προθυμίας του RNC να κάνει την προσφορά του Τραμπ

Ο Ντέιβιντ Σμιθ στην Ουάσιγκτον

@ smithinamerica

Σαβ 16 Απριλίου 2022 03.00 EDT

Μία από τις κομβικές στιγμές οποιασδήποτε προεδρικής εκλογής στις ΗΠΑ - η τηλεοπτική συζήτηση - έχει τεθεί σε αμφιβολία από την απόφαση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος την Πέμπτη να αποχωρήσει από την Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων.

Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Η ρωσική προθεσμία για τους υπερασπιστές της Μαριούπολης να «παραδοθούν ή να πεθάνουν» παρέρχεται – live

 Isobel Koshiw

Η πόλη του Kramatorsk αισθάνεται άδεια. Μόνο μια χούφτα σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και ξενοδοχεία είναι ακόμα ανοιχτά. Τα παράθυρα στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Πολλοί κάτοικοι έχουν μετακομίσει από τις πολυκατοικίες τους και σε σπίτια σε γειτονικά χωριά, όπου κρίνουν ότι θα είναι πιο ασφαλές.

Οι λίγοι ντόπιοι που περπατούν συμπεριφέρονται σαν να μην ακούνε τις σειρήνες να χτυπούν και φαίνεται να μην πτοούνται από τις περιστασιακές βροντές των εισερχόμενων οβίδων.

Οι καρναβαλικές ομάδες του Ρίο αγωνίζονται για το δικαίωμα στο πάρτι πριν από τους επίσημους εορτασμούς

Τα σχολεία σάμπα θα επιστρέψουν στη δράση, αλλά οι «μπλοκ» - ομάδες του δρόμου - είναι εξαγριωμένοι που δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια να συγκεντρωθούν,Μερικές από τις πιο αγαπημένες ομάδες καρναβαλιού στο δρόμο του Ρίο λένε ότι αγωνίζονται για το δικαίωμα στο πάρτι ενόψει των πρώτων επίσημων εορτασμών της πόλης από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Rusi su pozvali ukrajinsku vojsku da se preda i napusti Azovstal, ponuda važi samo par sati!

 Στη μέση της νύχτας, η Ρωσία έστειλε πρόσκληση σε Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να φύγουν από το Azovstal, το σιδηρουργείο στη Μαριούπολη. Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι «μια ολόκληρη πόλη» κρύβεται κάτω από το Azovstal, που χτίστηκε επί ΕΣΣΔ.

Vladimir Putin je ove nedelje izvojevao dve važne pobede. Jednu u Evropi drugu u Americi.

 Κεντρικός στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ευρώπη δεν είναι να καταλάβει το Κίεβο, το Ντονμπάς ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ουκρανίας. Στόχος του είναι να αποδυναμώσει τον Οργανισμό της Συμφωνίας του Βορείου Ατλαντικού, ο οποίος προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου από αυτόν. Και σε αυτή τη μακροχρόνια εκστρατεία, ο Πούτιν κατέγραψε δύο σημαντικές νίκες αυτή την εβδομάδα.

Η Κίνα ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη από τις ΗΠΑ

 Η Κίνα ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη από τις ΗΠΑ 

..

O Νικολάι Εβμένοφ συνάντηση με το πλήρωμα του καταδρομικού Moskva στη Σεβαστούπολη

 🇷🇺 Главнокомандующий ВМФ адмирал Николай Евменов и командование Черноморским флотом провели встречу с экипажем ракетного крейсера «Москва» в Севастополе ➡ facebook.com/watch/?v=55547

🇷🇺 Ο Γενικός Διοικητής του Ναυτικού Ναύαρχος Νικολάι Εβμένοφ και η διοίκηση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ευρεία συζήτηση για την ταυτότητα και τις αξίες του κόμματος

Κοινός τόπος στις ομιλίες των στελεχών της 3η μέρας εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Για πρωθυπουργό σε αποδρομή έκανε λόγο η Κουμουνδούρου με αφορμή τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο βασικός εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας στη χώρα, που σιχαίνεται οτιδήποτε δημόσιο αλλά ζει από αυτό έναν αιώνα, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σηματοδοτεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη πολιτική ζωή του τόπου και καταφεύγει σε χοντροκομμένες προσβολές», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δ. Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πάρει ανάσα

 Με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισας συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες συγκαταλέγονται στα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται βάναυσα. «Όπως όλος ο ελληνικός λαός, έτσι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι έμποροι, δεν μπορέσατε να πάρετε ανάσα», σχολίασε.

Κ. Μητσοτάκης στο προσυνένδριο της ΝΔ: «Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, καθήλωση ή δημιουργία, τα μεγάλα διλήμματα»

 Τοποθετώντας, εκ νέου, τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ο πρωθυπουργός, από το βήμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανέδειξε τα μεγάλα διλήμματα στο δρόμο προς τις κάλπες του 2023.

«Το σχήμα Αριστερά-Δεξιά μοιάζει να μη χωρά στην εποχή μας. Ειδικά στα νέα παιδιά λέει πολύ λίγα πράγματα. Δίνει το σχήμα αυτό τη θέση του στο δίλημμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, καθήλωση ή δημιουργία, αδράνεια ή αποτέλεσμα. Όμως προσέξτε, οι διαφορές μας δεν καταργήθηκαν. Αντίθετα στα νέα μέτωπα είναι πολύ ισχυρές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πολιτισμός και εξωστρέφεια»: Στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Κώστα Λασκαράτου (video)

 Η πραγματική δύναμη του πολιτισμού και η σχέση του με την εξωτερική πολιτική είναι τα βασικά θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Κώστα Λασκαράτου.

Ο Στέλιος Μάινας «συναντά» τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

 Το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022 & ώρα 20:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δημήτρης Καλλιέρης» του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, Αλ. Παναγούλη 13.Ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας «συναντά» τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Ο ηθοποιός θα διαβάσει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα, όπως τα «Μυρολόγι της φώκιας», «Έρως – Ήρως», «Παιδική Πασχαλιά».

Καθολικό Πάσχα: Δύο γυναίκες από την Ουκρανία και τη Ρωσία σήκωσαν το σταυρό – Οι δύο χώρες μαζί στη Via Crucis εν μέσω ουκρανικού μποϊκοτάζ της τελετής

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη ο Καθολικός Επιτάφιος (Via Crucis). Στην Στάση της Σταύρωσης του Χριστού, η φοιτήτρια ιατρικής Albina (Ρωσία) και η νοσοκόμα Irina (Ουκρανία), φίλες και συναδέλφισσες σε νοσοκομείο της Ρώμης, ακούμπησαν τα χέρια τους στον σταυρό, στο Κολοσσαίο. 

“Μπροστά στον θάνατο, η σιωπή είναι πιο εύγλωττη από τα λόγια. Ας σταματήσουμε λοιπόν σε ευλαβική σιωπή και ας προσευχηθούμε ο καθένας στην καρδιά του για την Ειρήνη στον κόσμο”.

Νέα τραγωδία με μετανάστες: Ανατροπή βάρκας στα ανοιχτά της Λιβύης

 Έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και 29 αγνοούνται μετά την ανατροπή του σκάφους τους στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Μια μικρή ξύλινη βάρκα που μετέφερε περίπου 35 μετανάστες ανατράπηκε χθες στα ανοιχτά της Σαμπράθα της Λιβύης»,

Τουρκία: Διαδηλώσεις για το κλείσιμο φεμινιστικής ομάδας κατά των γυναικοκτονιών

 Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές τουρκικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, ενάντια σε μια κίνηση να κλείσει μια από τις πιο σεβαστές ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

Δεν είναι δυνατό να σταματήσουμε τον αγώνα μας.

Ροσάριο Ιμπάρα: Πέθανε η εμβληματική μεξικανή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 Η εμβληματική μεξικανή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ροσάριο Ιμπάρα πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών στο Μοντερέι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

«Κακή είδηση: η Ροσάριο Ιμπάρα ντε Πιέδρα πέθανε. Η ζωή της θα μας θυμίζει πάντα την ανάγκη να αγαπάμε βαθιά τα παιδιά μας,