Στην Κίνα ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα στις 26 Μαρτίου – Λίγο μετά την επίσκεψή του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα θα επισκεφθεί την Κίνα από τις 26 ως τις 31 Μαρτίου έπειτα από πρόσκληση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτή η επίσκεψη θα είναι η πρώτη για τον Βραζιλιάνο ηγέτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο ως επικεφαλής της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, με διμερές εμπόριο 152,6 δισ. δολαρίων πέρυσι, πολύ μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες (88,8 δισ. δολάρια).

Ν.Τραμπ: «Είμαστε κοντά στον Γ’ ΠΠ εξαιτίας της κυβέρνησης Μπάιντεν – Όταν γίνω πρόεδρος θα εξαλείψω το αμερικανικό “βαθύ κράτος”»

 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις του Ρον Ντε Σάντις για το προεδρικό χρίσμα

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ σε παρέμβαση που έκανε με ανάρτησή του στο δικό του social media, το Τruth Social, είπε πως «Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά στον Γ’ ΠΠ από ό,τι είμαστε σήμερα υπό τον Τζο Μπάιντεν».

Η πρώτη ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook μετά τον αποκλεισμό του: «Επέστρεψα» (φωτό) Η πρώτη του ανάρτηση ήρθε λίγες ώρες μετά την αποκατάσταση του καναλιού του στο YouTube

 Την πρώτη ανάρτηση στο Facebook μετά τον αποκλεισμό του από την πλατφόρμα, έκανε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος για το χρίσμα με τους Ρεπουμπλικάνους, Ντόναλντ Τραμπ.

Έλον Μασκ: «Εάν συλλάβουν τον Τραμπ τότε θα επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ με θριαμβευτικό ποσοστό» Τι ανέφερε για την πιθανή σύλληψη του πρώην Αμερικανού προέδρου

 Η ανακοίνωση του πρώην Αμερικανού πρόεδρου Ν.Τραμπ ότι αναμένεται να συλληφθεί την Τρίτη στο Μανχάταν δείχνοντας την πλευρά Μπάιντεν ότι κρύβεται πίσω από όλα αυτά και μάλιστα κάνοντας χρήση αριστερών παρακρατικών, έχει προκαλέσει αίσθηση όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά δε όλο τον κόσμο.

Ο Έλον Μασκ δεν μπόρεσε φυσικά να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός.

Σχολιάζοντας  την είδηση της επικείμενης σύλληψης Τραμπ είπε:

Ντόναλντ Τραμπ: Θα με συλλάβουν την ερχόμενη Τρίτη για την υπόθεση πληρωμών στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

 Ότι θα συλληφθεί την ερχόμενη Τρίτη υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέχεια της έρευνας για το ποσό που φέρεται να είχε καταβληθεί στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλιστεί η σιωπή της.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θα συλληφθεί για τους ισχυρισμούς ότι πλήρωσε την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να μη μιλήσει για την υποτιθέμενη σχέση τους.

Μ. Ζαχάροβα: Για 60 και όχι για 120 ημέρες η παράταση για τα σιτηρά

 Η Ρωσία ενημέρωσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας ότι η συμφωνία έλαβε παράταση για 60 ημέρες, σύμφωνα με το RBC το οποίο επικαλείται την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την παράταση της συμφωνίας, αλλά δεν διευκρίνισαν τη διάρκειά της. Ωστόσο, ένας υπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπρακόφ είπε ότι η παράταση ισχύει για 120 ημέρες.


Ρωσικά Shahed-136 έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Λβιβ

 Τρία ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 έπληξαν μη οικιστικά κτίρια στην περιοχή Γιαβορίβ της περιφέρειας Λβιβ τη νύχτα της 18ης Μαρτίου και άλλα τρία καταρρίφθηκαν από δυνάμεις αεράμυνας, δήλωσε ο Μακσίμ Κοζίτσκι, επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Λβιβ.

«Γύρω στη 01:00, η περιοχή μας δέχτηκε επίθεση από drones καμικάζι Shahed-136. Οι προκαταρκτικές αναφορές αναφέρουν ότι ήταν έξι από αυτά.

Ο Σ.Σόιγκου απένειμε βραβείο στου πιλότους που ενεπλάκησαν με το MQ-9 Reaper: «Αποτρέψατε παραβίαση»

 Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου απένειμε βραβεία στους πιλότους του Su-27 μετά το περιστατικό συντριβής του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου, προκαλώντας οργή στο αμερικανικό Πεντάγωνο εν μέσω αλληλοκατηγοριών για την προχθεσινή πτήση.

 «Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, έκανε απονομή των κρατικών βραβείων τους πιλότους του αεροσκάφους Su-27, οι οποίοι απέτρεψαν την παραβίαση, από το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9, των εναερίων συνόρων στην περιοχή του προσωρινού καθεστώτος  του ουκρανικού εναέριου χώρου, που έχει δημιουργηθεί λόγω του πολέμου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ρωσικό ΤΟΜΑ συντρίβει ουκρανικές θέσεις σε πολυκατοικία με πυρά πυροβόλου των 30χλστ. (βίντεο) Αναγκαία η ύπαρξη πυρών υποστήριξης

 Τα πυρά υποστήριξης στο ουκρανικό έχουν την “τιμητική” τους και το κύριο σύστημα που έχει χρήση εκατέρωθεν είναι το πυροβόλο 2Α42 των 30χλστ.

Έτσι εδώ πυροβόλο του τύπου από ρωσικό ΤΟΜΑ ΒΜΡ-2 εντοπίζει και συντρίβει την ουκρανική αντίσταση με συνεχή πυρά επί πολυκατοικίας όπου βρίσκονται οχυρωμένοι.

Παιδεραστής ο αδερφός του εισαγγελέα της του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εξέδωσε το ένταλμα κατά του Β.Πούτιν Αποφυλακίστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες!

 Ο Karim Ahmad Khan είναι ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο οποίος εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Khan, Πακιστανικής καταγωγής, εργαζόταν στο παρελθόν ως Βρετανός δικηγόρος και ειδικός στο διεθνές ποινικό δίκαιο και στο διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συνταγματάρχης ε.α. Ντ.ΜακΓκρέγκορ: «Οι Ρώσοι μας ικέτευαν να σεβαστούμε την ουδετερότητα της Ουκρανίας – Τους αγνοήσαμε» «Βαδίσουμε προς χρεωκοπεία – Δεν θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε ένα πόλεμο»

 Αποκαλυπτικός -για ακόμη μια φορά- για την κατάσταση  σε Ρωσία και Ουκρανία ήταν ο συνταγματάρχης ε.α. Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ ο οποίος μιλώντας στον Τάκερ Κάρλσον του  FOX News σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ανήμπορες να διεξάγουν ένα ταυτόχρονο πόλεμο κατά της Ρωσίας και της Κίνας την ώρα που η οικονομία τους βαδίζει σε χρεωκοπεία.

«Οι Ουκρανοί συντρίβονται. Ακόμη και οι ΝΥΤ και η WP αρχίζουν να λένε την αλήθεια,. Οι απώλειές τους είναι τρομερές. Βλέπουμε τους Ρώσους να καταστρέφουν τρεις στρατιές που είχαν συγκροτήσει οι Ουκρανοί.

Η Ρωσία απαντά στο «ένταλμα σύλληψης» Β.Πούτιν από το ΔΠΔ με εντάλματα σύλληψης της Αμερικανίδας και των δικαστών που το εξέδωσαν! «Θα εντοπίσουμε τους δικαστές και τους υπευθύνους της έκδοσης και θα τους συλλάβουμε»!

 Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Β.Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin να διατάσσει έρευνα για «την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», σημειώνει το Tass.