Αποκάλυψη συνομιλίας-σοκ από τους New York Times: "Οταν ο Β.Σόιμπλε έδωσε εντολή στην ΕΚΤ να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες"!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν αυτός που πήρε την απόφαση για επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times!
Οπως αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα σε ένα μεγάλο άρθρο της όπου περιγράφει το παρασκήνιο της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση για το δημοψήφισμα και την ΕΚΤ στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών:

Δημοψήφισμα: Ο Στίγλιτς καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν «ΟΧΙ»

Αιχμηρή κριτική στους δανειστές για τη στάση τους στο ελληνικό ζήτημα ασκεί ο νομπελίστας οικονομολόγος και υποστηρίζει πως αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα ευθύνεται η Γερμανία και η αδιάλλακτη στάση της.
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», χαρακτηρίζει «κολοσσιαίο λάθος» να ασκούνται πιέσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες υπέρ του ελληνικού ΟΧΙ - Παρών και ο Μ. Γλέζος

Πάνω από 5000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος μίλησε στο πλήθος, λέγοντας ότι η Ευρώπη ανήκεςι στους λαούς και όχι στις αγορές, διαβεβαιώνοντας το συγκεντρωμένο πλήθος ότι το ΌΧΙ θα υπερισχύσει την Κυριακή.

Ακτιβιστές διέκοψαν την ομιλία της Μέρκελ - σηκώνοντας το ΟΧΙ - ΦΩΤΟ

Ακτιβιστές εισέβαλαν στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο και διέκοψαν την ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "όχι".

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι περίπου

Παρέμβαση ΗΠΑ στο ΔΝΤ: «Aποτύχατε και είστε υπεύθυνοι! Βοηθήστε την Ελλάδα αλλιώς…Βέτο»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ-Γερμανίας αφού το Κογκρέσο των ΗΠΑ με επιστολή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα έστειλε την πρώτη προειδοποίηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ και κατ” επέκταση στην Καγκελάριο Α. Μέρκελ. 

Βουλευτές της Ιταλίας έβαλαν ελληνικές σημαίες στα έδρανα τους

Οι βουλευτές του ιταλικού κόμματος Αριστερά και Ελευθερία θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς την χώρα μας τοποθετώντας ελληνικές σημαίες στα έδρανά τους, στην βουλή της Ρώμης, επισημοποιώντας, παράλληλα, την υποστήριξή τους προς το "όχι" στο δημοψήφισμα.

Διογκώνεται η διεθνής υποστήριξη στο ΟΧΙ του ελληνικού λαού (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Αυξάνουν συνεχώς τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Πλήθος πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, καλλιτεχνών και επιστημόνων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο συντάσσονται με το μέρος του ελληνικού λαού στον κρίσιμο αγώνα που δίνει εναντίον της πολιτικής της λιτότητας.

Της Δικαιοσύνης Ηλιε Νόητε – Λέμε ΟΧΙ στην υποτέλεια

....

Συγκλονιστική λήψη του συλλαλητηρίου με drone (VIDEO)

To Russia Today παρουσιάζει με έναέρια λήψη ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, το οποίο επιχειρούν να κρύψουν τα κανάλια και προκάλεσε πανικό στα γραφεία της ΕΕ του ΔΝΤ αλλά και στα ελληνικά κόμματα της υποτέλειας.

Γεωργιάδης: Εγώ πρότεινα στους Γερμανούς να κλείσουν τις τράπεζες

«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». Αυτή ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στους εκπροσώπους των δανειστών μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Πέφτουν οι μάσκες: Ο Σουλτς ζητάει να «δοθεί τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ»

«Πρέπει να διοριστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών» διατυμπανίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
Ο κ. Σουλτς, αφού πρώτα απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τώρα αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην «εποχή ΣΥΡΙΖΑ»

Η Αθήνα ψήφισε «όχι»

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση του Συντάγματος, στηρίζοντας την επιλογή της κυβέρνησης για το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Η πρωτοφανής συγκέντρωση θύμισε παλαιότερες εποχές, όπως και τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων από το πρόσφατο παρελθόν.

Στους "4" του κόσμου Η Εθνική Εφήβων επικράτησε της Ισπανίας με 59-70

Στους "4" του κόσμου η Ελλάδα! Η Εθνική Εφήβων επικράτησε της Ισπανίας με 59-70 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19 όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (4/7, 20:30)!
Η Εθνική Εφήβων δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στην Ισπανία, αφού επικράτησε με 59-70 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19 που διεξάγεται στο Ηράκλειο όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (4/7, 20:30).