Διασώθηκαν ύστερα από περιπέτεια... πέντε μηνών στον Ειρηνικό Ωκεανό (pics&vid)

Πέντε μήνες κράτησε η περιπέτεια δύο Αμερικανίδων και των σκύλων τους, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ακυβέρνητο σκάφος στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν η Τζένιφερ Άπελ, η Τάσα Φουιάμπα και τα σκυλιά τους, ξεκίνησε από τη Χαβάη και είχε προορισμό την Ταϊτή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η μηχανή του πλοίου χάλασε με αποτέλεσμα οι άνεμοι να το παρασύρουν 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ναυτικού «δύο μήνες μετά κι ενώ δεν είχαν φτάσει στην Ταϊτή, άρχισαν να εκπέμπουν SOS», χωρίς αποτέλεσμα.

Τουρκία: Προφυλάκιση του προέδρου του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του προέδρου του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ανέφερε το παράρτημα της οργάνωσης στην Τουρκία, μερικές ώρες αφότου ένα άλλο δικαστήριο αποφυλάκισε υπό όρους τη διευθύντρια του παραρτήματος.
Ο πρόεδρος Τανέρ Κιλίτς κρατείτο από τον Ιούνιο σε φυλακή στην επαρχία της Σμύρνης κατηγορούμενος για τρομοκρατία. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι κατέβασε στο κινητό τηλέφωνό του το ByLock, μια εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων που

«Μπλόκο» twitter στις διαφημίσεις Russia Today και Sputnik

Το twitter μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik. 
Η εταιρία ανακοίνωσε πως η απόφασή της να μην καταχωρεί διαφημίσεις «τίθεται άμεσα σε ισχύ»

Τουρκία: Ελεύθερος αφέθηκε Γερμανός ακτιβιστής

Ελεύθερος αφέθηκε ο Γερμανός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πέτερ Στόιντερ, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία και κρατείτο για σχεδόν 100 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Σηλυβρίας, κατηγορούμενος για συμμετοχή ή υποστήριξη ενόπλων τρομοκρατικών ομάδων.
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε το βράδυ της Τετάρτης την υπό όρους απελευθέρωση οκτώ αγωνιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων ο Βερολινέζος Πέτερ Στόιντερ και ο Σουηδός συνάδελφός του Αλί Γκαραβί, σε μια δίκη για «τρομοκρατία» που ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα.

Τα νερά της Φοντάνα ντι Τρέβι βάφτηκαν κόκκινα (pics&vid)

Τα νερά του εμβληματικού σιντριβανιού Φοντάνα ντι Τρέβι, βάφτηκαν κόκκινα. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική έκφραση διαμαρτυρίας του καλλιτέχνη-ακτιβιστή Γκρατσιάνο Τσεκίνι, ο οποίος είχε κάνει το ίδιο το 2007, διαμαρτυρόμενος για το κόστος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το κόκκινο χαλί της διοργάνωσης. Μετά από 10 χρόνια, ο Γκρατσιάνο διαμαρτύρεται για τη «διαφθορά» που επικρατεί στη Ρώμη, «ξαναματώνοντας» το σιντριβάνι.

Μια τεράστια γαλανόλευκη καλύπτει το δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Μια τεράστια γαλανόλευκη σημαία σκεπάζει εδώ και μερικές ώρες το δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, με εντολή του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου η πρόσοψη του Δημαρχείου καλύφθηκε με την γαλανόλευκη.
«Nαι η μεγαλύτερη σημαία είναι στον Δήμο μας!

Η Καταλονία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της

«Κηρύσσουμε την Καταλανική δημοκρατία, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, νόμιμο, δημοκρατικό και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος», αναφέρει η διακήρυξη του καταλανικού κοινοβουλίου.

Οι Καταλανοί ανακήρυξαν ανεξαρτησία από την Ισπανία

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιφέρειας από την υπόλοιπη Ισπανία με την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης να απαντά με την υπερψήφιση του άρθρου 155 που αναστέλλει τις εξουσίες της περιοχής.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας θα προχωρήσει σε έκτακτο διάγγελμα το απόγευμα ανακοινώνοντας την άμεση καθαίρεση του ηγέτη της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν.

Ήττα για τον εξαιρετικό Γιάννη από τους Σέλτικς

Οι Μπακς δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Σέλτικς, γνωρίζοντας την ήττα με 89-96, αλλά έχοντας για ακόμα ένα ματς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε πολύ καλό βράδυ.
Ο «Greek Freak», μπορεί να μην πλησίασε το ρεκόρ καριέρας που σημείωσε πριν λίγες μέρες, ωστόσο σε 42 λεπτά συμμετοχής, σημείωσε 28 πόντους (8/18 διπ., 2/3 τριπ., 6/7 β.), ενώ τελείωσε το παιχνίδι... διπλός μαζεύοντας και 10 ριμπάουντ. Επίσης, έδωσε 7 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο, ενώ έκανε και 3 λάθη. Τον ακολούθησε ο Μίντλετον και ο Μπρογκντόν με 15 πόντους.

Το πρώτο live demo δικτύου 5G στην Ελλάδα από την COSMOTE

Τις απεριόριστες δυνατότητες του 5G παρουσίασε, πρώτη στην Ελλάδα, η COSMOTE. Σε ζωντανή επίδειξη που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τη Nokia, η COSMOTE πέτυχε ταχύτητες έως 4,5Gbps και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να ζήσει την εμπειρία 5G μέσα από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.
«Το 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και η COSMOTE παρουσιάζει πρώτη στην Ελλάδα τις δυνατότητές του.

Οι Μινωικές Γραμμές πωλούν το 100% της Hellenic Seaways στον Ομιλο Attica

Την πώληση του 100% των μετοχών της Hellenic Seaways στον όμιλο Attica αποφάσισαν οι Μινωικές Γραμμές, συμφερόντων του Ομίλου Γκριμάλντι.
Ο Εμμάνουελ Γκριμάλντι συμφώνησε με τον Όμιλο Αttica να του πουλήσει το 48,5% που διέθετε μέσω των Μινωϊκών Γραμμών στην HSW. Ετσι, πλέον ο όμιλος Attica -που τον Αύγουστο είχε αγοράσει από την Τράπεζα Πειραιώς το 50,3% της Hellenic Seaways αποκτά πλέον τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Οι θεσμοί έδωσαν «πράσινο φως» για τις συντάξεις χηρείας -Κυβερνητικό στέλεχος: Θα διασωθεί και ο ΕΔΟΕΑΠ

«Κλείδωσε» το θέμα με τις συντάξεις χηρείας στη σημερινή συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, οι θεσμοί δέχθηκαν να τεθεί κατώτατο όριο για τις περιπτώσεις με 20ετή ασφάλιση στα 384 ευρώ τον μήνα και 360 ευρώ σε περίπτωση σύνταξης χηρείας με 15 χρόνια ασφάλισης. Μάλιστα, διευκρινίζουν ότι στην περίπτωση που υπάρχουν και τέκνα-δικαιοδόχα μέλη, θα χορηγούνται επιπλέον 384 ευρώ (ή 360 ευρώ) στα τέκνα,

«Πέφτουν» οι υπογραφές για την έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Την ερχόμενη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2, στο Ιόνιο Πέλαγος στην κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ.
Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας, για την οποία η σύμβαση είχε μονογραφηθεί το Μάρτιο, ακολούθησε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ μετά την υπογραφή η σύμβαση θα κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση.