Η Σαουδική Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης πετρελαίου σε άλλα νομίσματα

 Ενώ οι BRICS κινούνται σταδιακά προς την αποδολαριοποίηση , ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς συμμάχους της Ουάσιγκτον κάνει το ίδιο.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, έχει αναγνωρίσει δημοσίως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το αργό του σε άλλα νομίσματα , όχι μόνο σε δολάριο ΗΠΑ.

Οι BRICS «αναπτύσσουν ένα δικαιότερο σύστημα νομισματικής ανταλλαγής» για να αμφισβητήσουν την «κυριαρχία του δολαρίου», αποκάλυψε η Νότια Αφρική.

 Το διεθνές οικονομικό σύστημα κυριαρχούνταν για δεκαετίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτή η χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική σπάει γρήγορα με τη δημιουργία νέων θεσμών στον Παγκόσμιο Νότο.

Το μπλοκ BRICS της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής εργάζεται «για την ανάπτυξη ενός δικαιότερου συστήματος νομισματικών συναλλαγών», για να αμφισβητήσει την «κυριαρχία του δολαρίου», αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής.

Βραζιλία και Αργεντινή προετοιμάζουν νέο νόμισμα της Λατινικής Αμερικής για να «μειώσουν την εξάρτηση από το δολάριο ΗΠΑ»

 Οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας και της Αργεντινής κάνουν σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος για τη Λατινική Αμερική, που ονομάζεται Sur («νότος» στα αγγλικά), σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times .

Άλλες χώρες της περιοχής θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα.

NetEase: Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δίνει παρεμπιπτόντως στη Ρωσία στοιχεία για το πώς να νικήσει τη Δύση

 Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, πρότεινε κατά λάθος πώς η Ρωσία θα μπορούσε να νικήσει τη συλλογική Δύση.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην NetEase, μια κινεζική ιστοσελίδα, λέει ότι η Δύση προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία με την ελπίδα ότι θα πρέπει να πολεμήσει μόνο για τα συμφέροντά της. Ωστόσο, η Ρωσία κέρδισε την υποστήριξη της Κίνας και οι δύο χώρες άρχισαν να αναπτύσσουν συνεργασία.

Ο πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι Αρέστοβιτς παραδέχεται ότι η Ουκρανία δεν θα κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία

 Ο Oleksiy Arestovych, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να κερδίσει στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι Αρέστοβιτς παραδέχεται ότι η Ουκρανία δεν θα κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Το βίντεο δείχνει μαχητές PMC Wagner σε υπόγεια αλατωρυχεία Soledar

 Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Simonov δημοσίευσε ένα βίντεο με μαχητές της PMC Wagner να διεξάγουν επιχειρήσεις καθαρισμού μπουντρούμια και αλατωρυχεία της πόλης Soledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR).

Τα ρωσικά στρατεύματα αναλαμβάνουν τον έλεγχο του χωριού Krasnopolye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ

 Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του οικισμού Krasnopolye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR), δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov, επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Τα ρωσικά στρατεύματα αναλαμβάνουν τον έλεγχο του χωριού Krasnopolye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ

Σύμφωνα με τον Konashenkov, δεν είναι μόνο τακτικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και «εθελοντές αποσπασμάτων εφόδου» που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον έλεγχο του χωριού.

Russia's Foreign Minister Sergey Lavrov arrives in Pretoria, South Africa.

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ φτάνει στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Εδώ ξεκινά η επίσκεψή του στη Νότια Αφρική και μια ευρύτερη αφρικανική περιοδεία.

Russia's Foreign Minister Sergey Lavrov arrives in Pretoria, South Africa.

Here his visit to South Africa and a broader African tour begin.

Λαβρόφ: Ανόητο να συνομιλούμε με το Κίεβο - Η Δϋση αποφασίζει

 Σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο η ρωσική ηγεσία απέκλεισε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με την ουκρανική ηγεσία, υποστηρίζοντας ότι δεν αποφασίζει το Κίεβο αλλά η Δύση.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών στην ετήσια απολογιστική συνέντευξη τύπου επεσήμανε μάλιστα ότι η Μόσχα δεν συζητά με την Ουάσινγκτον σε κλίμα «ας γίνουμε φίλοι» και απαντά σοβαρά μόνον σε σοβαρές προτάσεις»

«Αυτό που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα πολυετούς προετοιμασίας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να ξεκινήσουν έναν παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο κατά της

Πακιστάν: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές από εκτεταμένες διακοπές

 Νέες εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σήμερα το πρωί στο Πακιστάν εξαιτίας σοβαρής δυσλειτουργίας στο εθνικό δίκτυο, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Ενέργειας.

Περίπου στις 04:34, ώρα Ελλάδας, το εθνικό δίκτυο υπέστη απώλεια συχνότητας, η οποία προκάλεσε σοβαρή βλάβη. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του συστήματος, ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε πρακτικά  σε  όλες τις μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους στο Καράτσι, στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, στη Λαχώρη και στην Πεσάβαρ.

Σαρλ Μισέλ: Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας από πόρους της ρωσικής κεντρικής τράπεζας

 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ παροτρύνει τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων των 27 να προχωρήσουν τις συζητήσεις για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν πόροι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας οι οποίοι έχουν δεσμευτεί, αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

Μεντβέντεφ: Πιθανός σχηματισμός νέας στρατιωτικής συμμαχίας, από «χώρες εκνευρισμένες» από τους Δυτικούς

 «Η συνάντηση στο Ramstein και η προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εχθροί μας θα συνεχίσουν επ’ αόριστον τις προσπάθειές τους να μας σπάσουν ή ακόμα και να μας καταστρέψουν. Και έχουν αρκετά όπλα για αυτό.

 Θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να παράγουν νέα (όπλα), αν χρειαστεί», έγραψε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφστο «Telegram». 

Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση παρατεταμένης σύγκρουσης, κάποια στιγμή θα μπορούσε να σχηματιστεί μια νέα στρατιωτική συμμαχία, η οποία θα αποτελείται από «χώρες εκνευρισμένες από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους». 

Ρωσικό πολεμικό πλοίο με υπερηχητικούς πυραύλους θα συμμετάσχει σε γυμνάσια με Κίνα και Ν. Αφρική

 Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, το οποίο φέρει υπερηχητικούς πυραύλους Κρουζ νέας γενιάς, θα συμμετάσχει τον Φεβρουάριο σε κοινά γυμνάσια με σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας και αυτού της Νότιας Αφρικής, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

 Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αναφορά στη συμμετοχή στα κοινά γυμνάσια της φρεγάτας ονόματι Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Γκαρσκόφ, η οποία φέρει πυραύλους Zircon.