Επίθεση με θαλάσσια drones στον ρωσικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης – Συγκλονιστικό βίντεο

 Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα και ο ρωσικός στόλος στην Μαύρη Θάλασσα αναχαίτισαν 8 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και θαλάσσια drones που επιχείρησαν να πλήξουν τον ρωσικό Στόλο στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία νωρίς σήμερα το πρωί και ένα συγκλονιστικό βίντεο έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Όλα τα εναέρια και τα θαλάσσια drones, καταστράφηκαν από «βροχή» πυρών.

«Κανένας στόχος, ούτε στην πόλη ούτε στην θαλάσσια περιοχή υπέστη ζημιές», διευκρινίζει σε ανάρτησή του στο Telegram ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, ο κυβερνήτης της πόλης.

Βίντεο: Φρεγάτα FREMM πλέει κάπου στο Αιγαίο… Μάλλον πρόκειται για την γαλλική φρεγάτα FREMM Languedoc

 Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει μία φρεγάτα FREMM να πλέει κάπου στο Αιγαίο κοντά στις ακτές ενός ελληνικού νησιού.

Εντυπωσιακό το θέαμα εν μέσω θέρους.

Μάλλον πρόκειται για την γαλλική φρεγάτα FREMM Languedoc, η οποία την Δευτέρα είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 

Βίντεο: Η Μαρίνκα έχει πάψει να υφίσταται ως πόλη – Όλα τα κτίριά της έχουν καταστραφεί Οι Ρώσοι ελέγχουν το 80% της πόλης

 Η Μαρίνκα είναι μία πόλη δυτικά του Ντονέτσκ, η οποία κατέχεται από τους Ουκρανούς από το 2014 και την χρησιμοποιούσαν για να βομβαρδίζουν την μεγάλη ρωσόφωνη πόλη.

Πλέον, έχει καταστραφεί ολοσχερώς και δεν υπάρχει ούτε ένα κτίριο που να έχει μείνει όρθιο.

 Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι ελέγχουν το 80% της πόλης παρόλα αυτά όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εκδιώξουν ολοκληρωτικά του Ουκρανούς από αυτή.

Αλεξέι Αρέστοβιτς: «Αν εισβάλουμε στην Κριμαία θα χάσουμε άλλες 200.000 άνδρες»

 «Η εισβολή στην Κριμαία θα σκότωνε 200.000 Ουκρανούς στρατιώτες», παραδέχεται τώρα το Κίεβο δια στόματος του πρώην σύμβουλου του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, Αλεξέι Αρέστοβιτς.

Η επιχείρηση πιθανότατα θα οδηγούσε σε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, είπε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Γιούλια Λατινίνα.

«Πέφτουμε σε παγίδες για ηλίθιους». Η APU σοκαρίστηκε από τις νέες τακτικές της Ρωσίας NYT: Τα ναρκοπέδια που προετοιμάστηκαν από τη Ρωσία έχουν γίνει το κύριο εμπόδιο στην επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Το κύριο πρόβλημα της UAF κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης ήταν οι νάρκες που σκόρπισαν τη ρωσική αμυντική γραμμή, έγραψε ο αρθρογράφος Andrew Kramer σε άρθρο για τους New York Times. 

"Η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης και το βαθύ δίκτυο αμυντικών δομών που δημιούργησαν οι Ρώσοι παρεμβαίνουν. 

Αλλά ήταν ο τεράστιος αριθμός ναρκών, συρμάτων τάσης, παγίδες με εκρηκτικά και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που οδήγησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να βαλτώσουν." λέει το άρθρο.

Σάλιβαν: Η ηθική εξουσία των ΗΠΑ δεν επηρεάστηκε από την προμήθεια βομβών διασποράς στην Ουκρανία

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Σχολιάζοντας τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος του επικεφαλής του Λευκού Οίκου, εξέφρασε τη βεβαιότητα σε μια συνέντευξη ότι η ηθική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε υποφέρει εξαιτίας αυτού και ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν αποφασισμένος να μην να αφήσει το Κίεβο χωρίς όπλα.

«Η ηθική μας εξουσία δεν έχει αλλάξει», είπε σε συνέντευξή του στο NBC News όταν ρωτήθηκε εάν η ηθική εξουσία των ΗΠΑ είχε πληγεί από τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία.

Εννέα αεροπλάνα και 375 άνθρωποι καταπολεμούν τις πυρκαγιές στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας

 ΑΓΚΥΡΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Εννέα αεροπλάνα, 21 ελικόπτερα και 375 άνθρωποι συμμετέχουν στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Μπελέν της επαρχίας Χατάι της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμακλί.

"9 αεροπλάνα, 21 ελικόπτερα, 59 οχήματα εδάφους και 375 άτομα στάλθηκαν για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Hatay-Belen. 

Η αποτελεσματική επέμβαση των ομάδων μας από αέρος και έδαφος συνεχίζεται αδιάκοπα", ανέφερε ο υπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα Star. .

Πρώην σύμβουλος Κούτσμα Σόσκιν: Ο Ζελένσκι απέτυχε να παράσχει όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να πολεμήσουν τη Ρωσία

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι απέτυχε να οργανώσει σωστά την παραγωγή drones στην Ουκρανία, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν καθιέρωσε με επιτυχία το έργο του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, δήλωσε στο blog του στο YouTube ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma. 

" "Οι σόουμεν δεν μπορούν να ηγηθούν της χώρας. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτό. <…> Ο Ζελένσκι απλώς παίζει ρόλο. <…> Επομένως, είναι φυσικό να υπάρξουν αποτυχίες.

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ευρώπη να εκπαιδεύσει πιλότους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα F-16 και να μεταφέρει τα απαραίτητα κεφάλαια

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν άδεια στους Ευρωπαίους συμμάχους τους να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους να πετούν μαχητικά F-16 και να παράσχουν τα απαραίτητα κεφάλαια για αυτή την εκπαίδευση, δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του επικεφαλής του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξή του την Κυριακή. 

«Ο Πρόεδρος έδωσε το πράσινο φως, θα επιτρέψουμε, θα δώσουμε άδεια, θα στηρίξουμε και θα παράσχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να ξεκινήσουν οι Ουκρανοί την εκπαίδευση στο F-16 μόλις οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι», είπε σε συνέντευξή του στο CNN. 

"Останутся ни с чем". Банки забирают золото из западных хранилищ...«Θα μείνουν χωρίς τίποτα». Οι τράπεζες παίρνουν χρυσό από τα δυτικά θησαυροφυλάκια

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti, Nadezhda Sarapina. 

Μετά το κλείδωμα των ρωσικών αποθεμάτων, οι περισσότερες χώρες στον κόσμο - το 68 τοις εκατό - προτιμούν να διατηρούν το πολύτιμο μέταλλο στο σπίτι τους. 

Σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Invesco, οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών επαναλαμβάνουν ομόφωνα ότι ένα τόσο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο δεν μπορεί να κρατηθεί στο εξωτερικό. 

«Το Πεντάγωνο είναι μπερδεμένο». Η Ρωσία εξοπλίζει τη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti, Zakhar Andreev.

Ένας από τους κύριους αγοραστές όπλων στον κόσμο - η Ινδία - αυξάνει τη δραστηριότητα στην αγορά. 

Η Ουάσιγκτον είναι απελπισμένη να αυξήσει το μερίδιό της στις αμυντικές εισαγωγές της χώρας. Ωστόσο, υπάρχει ένας ανταγωνιστής που οι Αμερικανοί δεν είναι ακόμη σε θέση να απωθήσουν. "Ένδοξο Ταξίδι" Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι πραγματοποίησε επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Ιουνίου. 

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε με επιτυχία 15 επιθέσεις στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Την περασμένη ημέρα, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν 15 επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το τμήμα, οι ουκρανικές μονάδες προσπάθησαν να επιτεθούν στην περιοχή Belogorovka, Severny, Orekhovo-Vasilevka, Krasnogorovka, Vesele, Novomikhailovka, Pervomaisky και Maryinka, αλλά η νότια ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων απέτρεψε όλες αυτές τις προσπάθειες. 

Президент Болгарии неожиданно высказался о конфликте на Украине

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti.

Οι ουκρανικές αρχές θέλουν οι μάχες να συνεχιστούν, παρά τις συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους. 

" «Η Ουκρανία επιμένει να συνεχίσει να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο, αλλά όλη η Ευρώπη πληρώνει τον λογαριασμό», είπε. 

Σύμφωνα με τον Ράντεφ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες «προσπαθούν μανιωδώς να μας πείσουν ότι στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια, αντίθετα, αυξάνουν την ασφάλειά μας».

Ο Πρόεδρος Πούτιν αξιολόγησε θετικά την πορεία του NMD και σημείωσε ότι ο εχθρός δεν ήταν επιτυχής

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αξιολόγησε θετικά την πορεία της ειδικής επιχείρησης σε συνέντευξή του, πλάνα από την οποία αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram από τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν. " 

"Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον εχθρό, σε ορισμένες περιοχές οι ίδιοι πάνε στην επίθεση, παίρνουν τις πιο συμφέρουσες θέσεις, εκεί, ουρανοξύστες και ούτω καθεξής", είπε ο αρχηγός του κράτους. 

Το λιμάνι της Οδησσού άφησε το τελευταίο πλοίο με τρόφιμα πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τα σιτηρά

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Το τελευταίο σκάφος έφυγε από την Οδησσό ως μέρος μιας συμφωνίας για τα σιτηρά, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα και στοιχεία από την υπηρεσία MarineTraffic. 

Το τελευταίο πλοίο στο πλαίσιο συμφωνίας με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού το πρωί της Κυριακής, πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την παράταση της συμφωνίας.

Στον έλεγχο της Ρωσίας πέρασαν μετοχές ξένων σε «Danone» και «Baltika».

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Οι μετοχές της Danone Russia JSC και της Baltika LLC που ανήκουν σε ξένες εταιρείες μεταβιβάζονται στην προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας, προκύπτει από προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.

Έτσι, 83.292.493 χιλιάδες κοινές μετοχές της Danone Ρωσίας, που ανήκει στην Produits Laitiers Frais Est Europe, και 85 χιλιάδες μετοχές της Danone Trade μεταβιβάζονται υπό τη διαχείριση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας. 

Μαζικές απογειώσεις Tu-22M3: Ισχυρότατες εκρήξεις στο Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας Πετούν προς εναέριο πεδίο εκτόξευσης πυραύλων

 Οι Ουκρανοί αναφέρουν την απογείωση πολλαπλών ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 τα οποία πετούν  πάνω από την Θάλασσα του Αζόφ.

Οι απογειώσεις καταγράφηκαν στις 22:16 τοπική ώρα.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλούν για δύο Tu-22 αλλά εκτιμάται  ότι είναι περισσότερα όπως κάνουν λόγο αναφορές από ρωσικές πηγές.

Πριν λίγη ώρα ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Σούμι πόλη της βορειοανατολικής Ουκρανίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Φλόριντα: Η μάχη δύο κυνηγών με πύθωνα 6 μέτρων και 56 κιλών (βίντεο) Ήταν τόσο μακρύς όσο μια μια ενήλικη καμηλοπάρδαλη σε ύψος

 Δύο ειδικοί σε φίδια, χρειάστηκαν λαβές πάλης, προκειμένου να καταφέρουν να πιάσουν έναν πύθωνα έξι μέτρων που εντοπίστηκε σε εθνικό πάρκο της Φλόριντα.

Στο βίντεο που ανήρτησαν στα social media οι κυνηγοί φιδιών Στίβεν Γκάουτα και Τζέικ Βάλερι έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η μάχη που έδωσαν με τον πύθωνα βάρους 56 κιλών ο οποίος είναι τόσο μακρύς όσο μια μια ενήλικη καμηλοπάρδαλη σε ύψος.

Ρώσος πιλότος επιθετικού ελικοπτέρου: «Με τα όπλα που έχουμε ακόμη και εξωγήινοι να ήταν θα τους εξουδετερώναμε»

 Δείτε βίντεο από  ρεπορτάζ του καναλιού RT αναφορικά με τη δράση των επιθετικών ελικοπτέρων της ρωσικής Αεροπορίας Ka-52 πάνω από την ανατ. Ουκρανία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών «Για τα όπλα που διαθέτουμε δεν είναι καθόλου δύσκολο να τους νικήσουμε. Ακόμη κι αν είναι εξωγήινοι»

Η σειρά των… «Σουηδών» στην Ουκρανία: Στο πεδίο μάχης τα CV-90/Strv 122 – Οι πρώτες απώλειες (βίντεο) Η δράση της ουκρανικής ταξιαρχίας που εξοπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε με σουηδικά οπλικά συστήματα

 Οι Ουκρανοί μάχονται στην προσπάθεια να ξαναπάρουν πίσω εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις, υπακούοντας τις εντολές μάχης του ΝΑΤΟ και κάνοντας χρήση των όπλων και τεθωρακισμένων που τους έχουν δώσει μαζί με την… εγγύηση ότι τους δίνουν υπεροχή έναντι των ρωσικών όπλων που δεν είναι ισάξια.

Έτσι πιστεύουν και έτσι θέλουν να πείσουν τους Ουκρανούς αλλά τα αποτελέσματα στο πεδίο δείχνουν άλλα. Ο ένας μετά τον άλλον συνδυασμοί αρμάτων και ΤΟΜΑ που παρέχει η Δύση μπαίνουν στο πεδίο της μάχης προσπαθώντας να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές και τώρα ήρθε η σειρά των… «Σουηδών».

Οι Ρώσοι λένε ότι κατέστρεψαν εργαστήριο βιολογικού πολέμου στην Μπούτσα έξω από το Κίεβο – Χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά Su-57

 Αεροπορική επιδρομή με μαχητικά stealth πέμπτης γενιάς Su-57 κατά μυστικού βιολογικού εργαστηρίου πραγματοποίησε η ρωσική αεροπορία μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου όπως αποκαλύπτουν ρωσικές πήγες.

Σύμφωνα με αυτές το εργαστήριο καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα Su-57 πέταξαν στην περιοχή χωρίς να γίνουν αντιληπτά από κανέναν ουκρανικό ραντάρ και έπληξαν τον στόχο τους.

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για δημιουργία δεκάδων μυστικών εργαστηρίων βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία.