Σάλιβαν: Η ηθική εξουσία των ΗΠΑ δεν επηρεάστηκε από την προμήθεια βομβών διασποράς στην Ουκρανία

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Σχολιάζοντας τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος του επικεφαλής του Λευκού Οίκου, εξέφρασε τη βεβαιότητα σε μια συνέντευξη ότι η ηθική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε υποφέρει εξαιτίας αυτού και ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν αποφασισμένος να μην να αφήσει το Κίεβο χωρίς όπλα.

«Η ηθική μας εξουσία δεν έχει αλλάξει», είπε σε συνέντευξή του στο NBC News όταν ρωτήθηκε εάν η ηθική εξουσία των ΗΠΑ είχε πληγεί από τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία.

Ο Σάλιβαν σημείωσε ότι είναι πιο σημαντικό για τα κράτη να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο παρέχοντάς του όπλα. " "Απλώς δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ουκρανία άοπλη. 

Ο Πρόεδρος είναι αποφασισμένος σε αυτό το θέμα", πρόσθεσε. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου την απόφασή του να ξεκινήσει τις παραδόσεις πυρομαχικών διασποράς στο καθεστώς του Κιέβου.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι τέτοιου είδους προμήθειες θέτουν σε κίνδυνο τους αμάχους και στοχεύουν στην παράταση της κρίσης. 

Την Πέμπτη, ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων του Κοινού Επιτελείου Ντάγκλας Σιμς είπε σε ενημέρωση του Πενταγώνου ότι η Ουκρανία έλαβε πυρομαχικά διασποράς όχι μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και από άλλες χώρες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς για να βομβαρδίσουν το Ντονμπάς και ιδιαίτερα το Ντόνετσκ. 

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγο Igor Konashenkov, αυτό υποδηλώνει ότι το καθήκον των ουκρανικών στρατευμάτων είναι να σκοτώσουν τον μέγιστο αριθμό αμάχων. 

Η Ρωσία έστειλε σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι οποιοδήποτε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, «συμπεριλαμβανομένης όχι μόνο της προμήθειας όπλων, αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού... στο έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών».

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...