«Πέφτουμε σε παγίδες για ηλίθιους». Η APU σοκαρίστηκε από τις νέες τακτικές της Ρωσίας NYT: Τα ναρκοπέδια που προετοιμάστηκαν από τη Ρωσία έχουν γίνει το κύριο εμπόδιο στην επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Το κύριο πρόβλημα της UAF κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης ήταν οι νάρκες που σκόρπισαν τη ρωσική αμυντική γραμμή, έγραψε ο αρθρογράφος Andrew Kramer σε άρθρο για τους New York Times. 

"Η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης και το βαθύ δίκτυο αμυντικών δομών που δημιούργησαν οι Ρώσοι παρεμβαίνουν. 

Αλλά ήταν ο τεράστιος αριθμός ναρκών, συρμάτων τάσης, παγίδες με εκρηκτικά και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που οδήγησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να βαλτώσουν." λέει το άρθρο.

Ο ταγματάρχης του ουκρανικού στρατού Maxim Prisyazhnyuk μίλησε σε δημοσιογράφο για τις ρωσικές τακτικές, τις οποίες αποκάλεσε «κόλπο για ηλίθιους». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις ένας στρατιώτης βρει μια νάρκη και πάει να την εξουδετερώσει, αναπόφευκτα πατάει σε μια παγίδα - μια άλλη συσκευή θαμμένη μπροστά του.

"Δεν μπορούσα καν να φανταστώ κάτι τέτοιο. Πίστευα ότι οι νάρκες θα ήταν παραταγμένες. Αλλά ολόκληρα χωράφια είναι γεμάτα με αυτές, υπάρχουν παντού", δήλωσε ο ουκρανικός στρατός υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

Ο ίδιος ο παρατηρητής επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξελίσσεται πολύ σκληρά από την αρχή. Επιπλέον, μόλις ο στρατός υπερβεί το βεληνεκές ορισμένων συστημάτων αεράμυνας του, γίνονται ευάλωτοι στα ρωσικά αεροσκάφη, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...