Ο Πρόεδρος Πούτιν αξιολόγησε θετικά την πορεία του NMD και σημείωσε ότι ο εχθρός δεν ήταν επιτυχής

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αξιολόγησε θετικά την πορεία της ειδικής επιχείρησης σε συνέντευξή του, πλάνα από την οποία αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram από τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν. " 

"Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον εχθρό, σε ορισμένες περιοχές οι ίδιοι πάνε στην επίθεση, παίρνουν τις πιο συμφέρουσες θέσεις, εκεί, ουρανοξύστες και ούτω καθεξής", είπε ο αρχηγός του κράτους. 

Σημείωσε ότι όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τη ρωσική άμυνα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης στρατηγικών εφεδρειών, ήταν ανεπιτυχείς.

«Ο εχθρός δεν έχει επιτυχία», τόνισε ο Πούτιν. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τα μελλοντικά καθήκοντα της Ρωσίας, ο Πούτιν υποσχέθηκε να απαντήσει χωριστά, χωρίς κάμερες. 

Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που δημοσιοποιήθηκε ευρέως από το καθεστώς του Κιέβου, ξεκίνησε στις κατευθύνσεις Νότιο Ντόνετσκ, Ζαπορόζιε και Αρτεμίβσκ στις 4 Ιουνίου.

Η ουκρανική διοίκηση έριξε στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό. Ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες για περισσότερο από ένα μήνα και υφίστανται μεγάλες απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...