Στον έλεγχο της Ρωσίας πέρασαν μετοχές ξένων σε «Danone» και «Baltika».

 ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Οι μετοχές της Danone Russia JSC και της Baltika LLC που ανήκουν σε ξένες εταιρείες μεταβιβάζονται στην προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας, προκύπτει από προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.

Έτσι, 83.292.493 χιλιάδες κοινές μετοχές της Danone Ρωσίας, που ανήκει στην Produits Laitiers Frais Est Europe, και 85 χιλιάδες μετοχές της Danone Trade μεταβιβάζονται υπό τη διαχείριση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας. 

Η λίστα των τίτλων περιλαμβάνει επίσης 98,56 τοις εκατό στην πρωτεύουσα της Baltika που ανήκει στην Carlsberg Sverige Aktiebolag, 1,35 τοις εκατό στη Hoppy Union και 0,09 τοις εκατό στην Carlsberg Deurschland GmbH.

Τον Οκτώβριο, η γαλλική εταιρεία Danone ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μεταβιβάσει τον έλεγχο της παραγωγής γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων στη Ρωσία - με την επιφύλαξη αγοράς, διατηρώντας έως και 25 τοις εκατό στην επιχείρηση και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο. 

Η μεταβατική περίοδος αναμενόταν να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Τον Φεβρουάριο, πηγές από την αγορά γαλακτοκομικών ανέφεραν στο RIA Novosti ότι η εταιρεία είχε επιλέξει περίπου 20 αιτούντες για τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία. 

Αλλά στις αρχές Ιουλίου, έγινε γνωστό ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει όχι νωρίτερα από το πρώτο εξάμηνο του 2024 και, σύμφωνα με τους συνομιλητές του πρακτορείου, η διαδικασία καθυστερεί από την ίδια τη Danone, η οποία δεν θέλει να εγκαταλείψει το ρωσική αγορά.

Η δανική ζυθοποιία Carlsberg Group στις αρχές Μαρτίου του περασμένου έτους ανακοίνωσε τον τερματισμό των επενδύσεων στη Ρωσία και στο τέλος του μήνα ανακοίνωσε την πώληση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, η Carlsberg ανακοίνωσε ότι βρήκε νέο επενδυτή για την Baltika, αν και θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...