Συνελήφθη στέλεχος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας για κατάχρηση

 Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συνελήφθη για κατάχρηση περίπου 36 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία προορίζονταν για την αγορά οβίδων πυροβολικού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, το στέλεχος αυτό, που δεν κατονομάστηκε, κατηγορείται ότι «οργάνωσε ένα σύστημα κατάχρησης» όταν υποβάλλονταν οι δημόσιες προσφορές, καταφέρνοντας να αποκομίσει 1,5 δισεκατομμύριο χρίβνια.

Κολομβία: Δολοφονήθηκαν δήμαρχος και πέντε αυτόχθονες – Ανάμεσά τους μια 15χρονη

 Δήμαρχος και άλλοι πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους κορίτσι δεκαπέντε ετών, δολοφονήθηκαν σε δυο χωριστές επιθέσεις στη νοτιοδυτική Κολομβία, όπου οι παράνομες καλλιέργειες κόκας εξαπλώνονται, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Έλμερ Αμπονία Ροδρίγκες, ο δήμαρχος της Γκουατσενέ, στον νομό Κάουκα, δολοφονήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, γνωστοποίησε η εισαγγελία της Κολομβίας μέσω X (του πρώην Twitter), διευκρινίζοντας πως κινητοποίησε «ειδικευμένη ομάδα για να εξιχνιαστεί» η δολοφονία του αιρετού, ο οποίος ήταν Αφροκολομβιανός.

Αργεντινή: Χρέωσε στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές το κόστος της κινητοποίησης των δυνάμεων ασφαλείας

 Οι διοργανωτές της πρώτης διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης του νέου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα που συνδέονται με την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας.

Το κόστος για την κινητοποίηση μονάδων από τέσσερις υπηρεσίες –ομοσπονδιακή αστυνομία, δημοτική αστυνομία, ασφάλεια των αεροδρομίων και χωροφυλακή– υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια πέσο, δηλαδή περίπου 73.000 δολάρια με βάση την επίσημη ισοτιμία.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφυλακίστηκαν οι Κροάτες ναζί χωρίς την παραδειγματική τιμωρία των δραστών

 Σε δήλωση για την απελευθέρωση των 105 Κροατών ναζί χούλιγκαν προχώρησαν ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Κώστας Μπάρκας και ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρουν οι κύριοι Μπάρκας και Σαρακιώτης:

«Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ο προκλητικός εμπαιγμός στην πλάτη των πολιτών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν τέλος.

Ανασκόπηση - Οι απώλειες του 2023: 50 προσωπικότητες που «αποχαιρετήσαμε» μέσα στη χρονιά

 Φτωχότερος έγινε ο κόσμος των τεχνώντων γραμμάτων και όχι μόνο, αφού εντός του 2023 έφυγαν από τη ζωή σπουδαίες προσωπικότητες που η καθεμία διέγραψε τη δική της πορεία τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η είδηση των θανάτων ονομάτων της διεθνούς σκηνής στον κινηματογράφο, το τραγούδι, τη μόδα και τις εκδόσεις, σκόρπισε θλίψη σε παγκόσμιο επίπεδο στους απανταχού θαυμαστές τους.

Στη gallery του CNN Greece μπορείτε να δείτε ορισμένους από τους ανθρώπους που «έφυγαν» το 2023 στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι άγνωστες πτυχές της εμπορίας κοκαΐνης και της εμπλοκής του Λιμενικού

 Οι κατηγορούμενοι προετοιμάζονται για την απολογία τους την Παρασκευή (22/12) και διαπιστώνουν από την δικογραφία που έχουν παραλάβει πόσο καιρό οι Αρχές ερευνούσαν την υπόθεση. Μάλιστα, στον έναν από τους δύο Λιμενικούς προσδίδουν βασικό ρόλο:

«Ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών. Λόγω της ιδιότητας του, καθώς υπηρετούσε σε επιχειρησιακό τμήμα του Λιμενικού Σώματος με κύρια αποστολή την καταστολή της εγκληματικής δράσης κακοποιών που κατά κύριο λόγο διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες,

Στόλτενμπεργκ: Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την Ουκρανία - «Έρχονται άσχημα νέα»

 «Για άσχημα νέα» από το ουκρανικό μέτωπο πρέπει να είναι έτοιμο το ΝΑΤΟ , προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ και υπογράμμισε πως «πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία και στις καλές και στις κακές στιγμές» ζητώντας επιπλέον «να είμαστε προετοιμασμένοι για άσχημα νέα» επεσήμανε σε συνέντευξή του το Σάββατο (2/12) στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.


Κύκλωμα εμπόρων κοκαΐνης σε Ισπανία - Πορτογαλία: Το καρτέλ της Κολομβίας και η αλβανική μαφία

 Διεθνές κύκλωμα εμπορίας κοκαΐνης εξαρθρώθηκε από τις ισπανικές αρχές σε συνεργασία με την Europol και την αμερικανική DEA. 

Εννιά πρόσωπα που φέρονται να συμμετείχαν σε ευρύ κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών συνελήφθησαν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, όπου κατασχέθηκαν δυο τόνοι κολομβιανής κοκαΐνης, όπως ανακοίνωσε  την Παρασκευή 22/12 η ισπανική αστυνομία.

Η επιχείρηση, την οποία συντόνισε η Europol κι έγινε σε συνεργασία με τη DEA, την υπηρεσία