Το ΚotinosVR, μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που σε μεταφέρει στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ελληνική start up δημιουργεί την πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή Virtual Reality με θέμα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Για πρώτη φορά ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία της Ελλάδας μπορεί να γίνει επισκέψιμο από όλους με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Και τη δική σας.

Το ΚotinosVR είναι μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που σε μεταφέρει στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, σε ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης

Η νομαδική φυλή Raute που ζει πρωτόγονα βαθιά στα δάση του Νεπάλ Δείτε φωτογραφίες

Κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες ήταν οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που ακόμα δεν είχε αναπτυχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία.
Αλλά βαθιά στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα δάση του Νεπάλ, η νομάδες της φυλής Raute ζει ακόμα όπως τότε, τρώγοντας άγρια ζώα- κυρίως μαϊμούδες-και μαζεύοντας καρπούς.

Το διαστημικό σκάφος Juno πάει βόλτα στον Δία

Το διαστημικό σκάφος Juno φιλοδοξεί να αποκαλύψει, με τα οκτώ επιστημονικά όργανά του και την έγχρωμη κάμερά του, τι κρύβεται κάτω από την μέχρι σήμερα αδιαπέραστη ατμόσφαιρα του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, του Δία. Η ατμόσφαιρα αυτή είναι διάσημη για τις τεράστιες θύελλες που μαίνονται σε αυτήν, με πιο γνωστή την λεγόμενη «μεγάλη ερυθρά κηλίδα»,

Μεγάλη συμμορία με λεία 2.000.000 ευρώ στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά σε ληστείες και κλοπές, από σπίτια σε όλη την Αττική, τουλάχιστον από το 2010, κατάφερε να εξαρθρώσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι αλλοδαποί και στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπήκοοι Γεωργίας.

Οι 6 επενδυτικές προτάσεις που συζήτησαν Τσίπρας – Κετσιάνγκ

Έξι ελληνικές επενδυτικές προτάσεις, με την κινεζική πλευρά να δείχνει ιδιαίτερα θετική, αποτέλεσαν τη βάση της συζήτησης στην κατ' ιδίαν, τη διευρυμένη αλλά και στη συνέχεια της συζήτησης στο γεύμα, των δυο πρωθυπουργών Ελλάδας και Κίνας, Αλέξη Τσίπρα και Λι Κετσιάνγκ.
Συγκεκριμένα οι ελληνικές προτάσεις αφορούν:

«Ναι» από τη ΔΗΜΑΡ στον εκλογικό νόμο - Αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ

Στην ΔΗΜΑΡ σταθερά έχουμε την θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής. Πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση αυτή είναι και 1 από τις 50 θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία αποφασίσθηκε στην πρόσφατη Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Μαΐου. Αυτή η θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών θα υποστηριχθεί καθώς αποτελεί θέση μας».

Αιφνιδιαστική παραίτηση Φάρατζ

Με μία «πομπώδη» ανακοίνωση για τα πεπραγμένα του έως τώρα, ο απερχόμενος επικεφαλής του ακροδεξιού UKIP Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα πως προτίθεται να αποσυρθεί από την ηγεσία του κόμματός του, προσθέτοντας ότι δεν ήταν ποτέ στις φιλοδοξίες του να γίνει πολιτικός καριέρας.

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος-Έτσι έφυγα από το "Πρώτο Θέμα"

Η περιπέτεια των 5 αμαρτωλών εκατομμυρίων του Θέμου Αναστασιάδη, για τα οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη τελεσίδικα ότι αποκτήθηκαν παράνομα, είναι η σταγόνα μιας δύσοσμης ιστορίας, οι προεκτάσεις της οποίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ρωγμές, τόσο στο επιχειρηματικό όσο και στο τραπεζικό κατεστημένο.

Τι δώρο έκαναν στο Ελληνικό Δημόσιο Αυστριακοί βουλευτές;

Δείγμα της έμπρακτης βοήθειας Αυστριακών βουλευτών προς την Ελλάδα αποτελεί η διοργάνωση από την αυστριακή «Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Αυστρία-Ελλάδα», της δωρεάς ενός ασθενοφόρου που θα παραδοθεί στην αυστριακή ανθρωπιστική οργάνωση «Ελληνική Βοήθεια», που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως στην κοινοβουλευτική ομάδα, συμμετέχουν όλα τα κόμματα της αυστριακής Βουλής.

Ούτε ο Ωνάσης δεν απαίτησε όσα ο Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιο- Προσφυγή του δήμου Μεγανήσου στο ΣτΕ

«Τηλεβόες» κατά «Μυκηναίων» εν έτει 2016: Μία εντελώς ασυνήθιστη «ναυμαχία» θα δούμε σύντομα στα... χωρικά ύδατα του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τα μάτια ενός «ψαρά» (όπως μεταφράζεται μέρος του το ονόματος Ριμπολόβλεφ) και του πιο πρόσφατου "αλιεύματός" του (αξίας 100 εκατ. ευρώ, κατά τα φημολογούμενα), του Σκορπιού.

Στοιχεία-φωτιά από το μυστικό αυτοκίνητο του YπΟικ: 1 στα 3 πρατήρια «πιάστηκε» να κλέβει

Σε έξαρση βρίσκεται πάλι η απάτη με την «κλοπή της μάνικας» και ήδη οι πρώτοι έλεγχοι που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντόπισαν ένα στα τρία πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Η Ρωσική αρκούδα βρυχάται άγρια και στέλνει το μεγαλύτερο της πλοίο να ισοπεδώσει τον ISIS (Photos)

Έτοιμοι να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον ISIS, είναι οι Ρώσοι και στέλνουν το καμάρι του στόλου τους, το μεγαλύτερο τους πλοίο, με απίστευτη δύναμη πυρός στα ανοιχτά της Συρίας.

 Την εντολή να κατέβει το Κουζνέτσοφ τη Μεσόγειο και να φτάσει στη Συρία, έδωσε προσωπικά ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λίγες ώρες μετά τα χτυπήματα του ISIS, σε Βαγδάτη και Μπαγκλαντές με εκατοντάδες νεκρούς.

Πάνω από 50 εκατ. ευρώ φαίνεται να επενδύει ο Β.Μαρινάκης για τηλεοπτικό σταθμό με πρωταγωνιστικό ρόλο

Κοινό μυστικό αποτελεί η απόφαση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες. Οι πληροφορίες που θέλουν τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού να συμμετέχει στο διαγωνισμό του Αυγούστου

«Κεραυνοί» Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν θα μας πείτε τι θα κάνουμε στην πατρίδα μας»

Επιτρόπου Γκίντερ Εντινκερ προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των αρμοδίων υπουργών σε ότι αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και τις αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών όπου η Κομισιόν ζητά εξηγήσεις, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, διεμήνυσε πως οι ανώτατοι δικαστές "δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις"

Tαυτότητες με «ουδέτερο» φύλο ετοιμάζει ο Καναδός Πρωθυπουργός

Η κυβέρνηση του Καναδά μελετά το ενδεχόμενο στις ταυτότητες των μελών της κοινότητας LGBT να τοποθετηθεί στο μέλλον στην ένδειξη του γένους η λέξη «ουδέτερο».

Το ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες

Τις προηγούμενες μέρες ήταν ο εκλογικός νόμος. Σήμερα, η διαπλοκή και οι τηλεοπτικές άδειες" τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις άδειες των ιδιωτικών καναλιών.

EURO- 4 Ιουλίου 2004: η μέρα του ελληνικού θριάμβου

Μπορεί για τους Αμερικανούς η 4η Ιουλίου να είναι η ημέρα της ανεξαρτησίας, αλλά για την Ελλάδα μετά το 2004 είναι η ημερομηνία σταθμός, για την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Γιατί αυτό που κατάφερε η εθνική ποδοσφαίρου με οδηγό τον Όττο Ρεχάγκελ θα μνημονεύεται πάντα, ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην αθλητική ιστορία.

4η Ιουλίου: Οι ΗΠΑ γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάζουν σήμερα την 240η ημέρα της ανεξαρτησίας τους, η οποία υπογράφτηκε στις 4 Ιουλίου 1776, στη Φιλαδέλφια.
Συντάχθηκε από τους Τόμας Τζέφερσον και Βενιαμίν Φραγκλίνο, ενώ η συμβολική της έγκριση έγινε στις 4 Ιουλίου 1776- από το Κογκρέσο. Θεωρείται ως η πράξη ίδρυσης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθώς και της ανεξαρτητοποίησής τους από τη Βρετανική αποικιοκρατία. 

CNN.GR.NEWS- Δεν αμφισβητεί τη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών η Κομισιόν

Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η διαδικασία επί παραβάσει που εκκίνησε κατά της Ελλάδας σε σχέση με τον τομέα τηλεπικοινωνιών, δεν συνδέεται με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα τηλεπικοινωνιών, Ναταλί Bαντιστάντ.

Τηλεοπτικές άδειες: 11 οι μνηστήρες - 4 οι νύφες

Κατατέθηκαν οι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες..
Συνολικά 11 φάκελοι κατατέθηκαν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος έληξε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Οι φάκελοι που κατατέθηκαν αφορούν τα εξής επιχειρηματικά σχήματα:

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές των καναλιών

Τα νομικά τους επιχειρήματα διασταύρωσαν ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημοσίου  στη διάρκεια της συζήτησης των προσφυγών κατά των τηλεοπτικών αδειών και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων. Οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών

EURO 2016: εντυπωσιακή πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά, 5-2 την Ισλανδία

Το όμορφο παραμύθι της Ισλανδίας έλαβε τέλος στο Παρίσι και στο Stade de France. Μπροστά στο κοινό της και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, η οικοδέσποινα Γαλλία, πολύ καλά διαβασμένη, έδωσε μια όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση βάζοντας 4 γκολ στο πρώτο 45λεπτο και κλείνοντας ραντεβού με τον "αιώνιο" αντίπαλο τους, την Γερμανία, στον ημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης.