Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πήραν σκληρή εκδίκηση από την Ουκρανία για την απόπειρα επίθεσης στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

 Σήμερα το πρωί, 5 Δεκεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε να διαπράξει δολιοφθορά σε στρατιωτικά αεροδρόμια που βρίσκονται στις περιοχές Ριαζάν και Σαράτοφ. Τα UAV που πετούσαν σε χαμηλό ύψος έφτασαν στο Ντιαγκίλεβο και στο Ένγκελς και στη συνέχεια αναχαιτίστηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, αρκετοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης. 

Η Kabaeva για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό βγήκε και έκανε θραύση (φωτογραφία)

 Η Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική Alina Kabaeva σπάνια εμφανίζεται στο κοινό. Πρόσφατα όμως η Ολυμπιονίκης άλλαξε τις αρχές της. Νέες φωτογραφίες και βίντεο από την Kabaeva δημοσιεύτηκαν στο κοινωνικό δίκτυο από ένα άλλο αστέρι της ρυθμικής γυμναστικής, Yana Batyrshina .

Καταστρέφει δορυφόρους στη στρατόσφαιρα: η Δύση σοκάρεται από το θανατηφόρο MiG-31

 Το αεροπλάνο δεν έχει ακόμα ίσο

Το MiG-31 εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο ικανά αεροσκάφη από τον Ψυχρό Πόλεμο και ένα από τα ταχύτερα και βαρύτερα αναχαιτιστικά που υπάρχουν σήμερα. Μια λεπτομέρεια που υπάρχει είναι ότι αυτό το μοντέλο Sukhoi δεν εξήχθη ποτέ.

Απόλυτα άτρωτο: οι ΗΠΑ τρομοκρατήθηκαν από τις δυνατότητες του Su-34

 Ο βασιλιάς της τακτικής αεροπορίας έγινε διάσημος στο εξωτερικό

Το Su-34 δεν είναι μόνο ένα αερομαχικό όχημα μεγάλης εμβέλειας που έχει παραχθεί μαζικά για περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά και ένα εξαιρετικά αποδοτικό αερομεταφερόμενο σύστημα με ισχυρό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, γράφει το Military Watch Magazine.

Ο Πεσκόφ εξήγησε γιατί ο Πούτιν οδηγούσε μια Mercedes στη γέφυρα της Κριμαίας

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε στις 5 Δεκεμβρίου γιατί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν οδηγούσε μια Mercedes στη γέφυρα της Κριμαίας.

«Υπήρχε ακριβώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο στο σημείο απλά. Για να μην οδηγήσω?  », αναφέρει ο Πεσκόφ σύμφωνα με το TASS .

Οι Ευρωπαίοι χλεύασαν την πρόβλεψη του Κουλέμπα για το μέλλον της ουκρανικής σύγκρουσης

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. 

Οι χρήστες του Twitter γελοιοποίησαν τη δήλωση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για την «ήττα της Ρωσίας».

"Αγαπητοί πολιτικοί, εμπειρογνώμονες, μέσα ενημέρωσης και επιστήμονες. Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς δυσκολεύονται να φανταστούν μια νίκη για το Κίεβο, αλλά είμαστε στο δρόμο προς αυτήν. Είναι καλύτερα να προετοιμαστούμε τώρα για την ήττα της Ρωσίας παρά να προσπαθήσουμε να εξηγήστε γιατί η Ουκρανία δεν μπορεί ή δεν πρέπει να κερδίσει», τόνισε ο διπλωμάτης.

Ο Καντίροφ απευθύνθηκε στον Ζελένσκι με στίχους

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. 

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, απευθύνθηκε στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε στίχους στο κανάλι του στο Telegram . 

«Ο κλόουν μπέρδεψε τους ρόλους, / Γελώντας με τον εαυτό του ... / Σαν ο τελευταίος αλκοολικός, / Συχνά τρελαίνοντας στη ζέστη της στιγμής», έγραψε.

Συγκλονίστηκε η Βρετανία από το «δώρο» της Ουάσιγκτον στον Ζελένσκι

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. 
Οι αναγνώστες των Financial Times αντέδρασαν αρνητικά στην απόφαση της βρετανικής εφημερίδας να απονείμει στον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky τον τίτλο του «Πρόσωμου της Χρονιάς».
Πολλοί θεώρησαν ότι ο Ουκρανός ηγέτης απλά δεν άξιζε τέτοια ρεγάλια.
"Πόσα σας πλήρωσε ο Ζελένσκι; Ή, πιο συγκεκριμένα, πόσο κόστισε αυτό το δώρο στην Ουάσιγκτον;" ρώτησε ένας από τους χρήστες.

Θύμωσε η Ευρώπη κι έκοψε τ’... @ρχίδι@ της

 Τσαντίστηκε, λέει, ο πρεζιντάντ Μακρόν με τον παππού Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον και του ’βαλε τις φωνές. Ξύπνησε, που λέτε, το τζιμάνι μας και κατάλαβε, με ελαφριά (διανοητική) καθυστέρηση, αυτό που κάποιοι γραφικοί φωνάζουμε από την πρώτη μέρα - ότι δηλαδή ο μόνος κερδισμένος από τον ουκρανικό πόλεμο είναι οι ΗΠΑ, που κερδοσκοπούν πουλώντας στην Ευρώπη όπλα (για να αντικαταστήσουν εκείνα που χάρισαν μαζικά στην Ουκρανία) και υγροποιημένο γκάζι (για να υποκαταστήσουν το πάμφθηνο και ουσιαστικά ανεξάντλητο ρωσικό αέριο) σε αστρονομικές τιμές.

«Χαστούκι» από τον Άρειο Πάγο στους επτά κατηγορούμενους για το σκάνδαλο του «Ναυαγίου»

 Και με τη βούλα του Αρείου Πάγου, πλέον, παραπέμπονται για κακούργημα οι επτά συντελεστές του συμβολαίου με το οποίο, τον Μάιο του 2014, πουλήθηκαν παράνομα 14.500 στρ. πάνω από το «Ναυάγιο» Ζακύνθου στη μεσιτική εταιρεία PimanaS.A. από τον Γεώργιο Χάρο – χωρίς να του ανήκει ούτε εκατοστό…

Με μια απόφαση-καταπέλτη, στις 14 Νοεμβρίου 2022, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παν. Σ. Παναγιωτόπουλος απέρριψε τις αιτήσεις «περί αναιρέσεως του υπ’ αριθμ. 3189/2022 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών,

Dictator Zelensky Bans 70% of Ukrainian Orthodox Churches!!

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ (Νίκος Σταματάκης) Προειδοποιώ για αυτό εδώ και πολύ καιρό… Αφού απαγόρευσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κάθε αντιπολιτευτικό τύπο, μετά την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας (μητρική στο 30% των Ουκρανών και ομιλείται από το 50%), ο δικτάτορας Zelensky απαγόρευσε σε όλες της Εκκλησίες που συνδέονται με τη Ρωσία!… Έχουμε σημειώσει πολλές φορές ότι το 70% των προπολεμικών Ουκρανών Ορθοδόξων ήταν αυτόνομες υπό την ομπρέλα του Πατριαρχείου Μόσχας…

Οι Έλληνες του Ντονμπάς μάχονται με τους Ρώσους ενάντια στους Ουκρανούς Ναζί…

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ. Λίγα πράγματα με στεναχώρησαν περισσότερο από το να κρύψω την αλήθεια σχετικά με την ελληνική μειονότητα των 150.000 ατόμων στην Ανατολική Ουκρανία. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας επισκέφθηκε την Ουκρανία πριν από λίγους μήνες και προσποιήθηκε ότι συζήτησε τη στήριξή τους με τους λάθος ανθρώπους, την κυβέρνηση του Κιέβου.

Georgia Meloni uses the Greek Word “Meraki” To Explain Her Program

 Η Τ.Μελόνι εξυμνεί τους Έλληνες για τη λέξη «μεράκι»: «Εξαιρετική λέξη – Να κάνεις κάτι με την ψυχή σου»

Τι ανέφερε στο οικονομικό συνέδριο του ιδρύματος Γκουίντο Κάρλι

Στην πολύτιμη σημασία της ελληνικής λέξης «μεράκι» αναφέρθηκε, ως παράδειγμα προς μίμηση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά την παρέμβασή της στο οικονομικό συνέδριο του ιδρύματος Γκουίντο Κάρλι.

Το Μπλόκο στα Προσφυγικά της Πάτρας

 Τόπος θυσίας είναι η συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας, καθώς σε αυτήν πραγματοποιήθηκε το Μπλόκο των κατοχικών δυνάμεων το 1943.

Μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, αλλά οι μνήμες δεν έσβησαν, αντίθετα η ιστορική εμπειρία μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές, μέσα από εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Η ιστορία της Μεραρχίας Πινερόλο στην Ελλάδα – Έκδοση βιβλίου και στην Ιταλία

 Η Μεραρχία Pinerolo, δεν παραδόθηκε στους Γερμανούς, συνεργάστηκε, με τη βρετανική στρατιωτική αποστολή και την Ελληνική Αντίσταση. Το βιβλίο του Χαράλαμπου Αλεξάνδρου κυκλοφόρησε και στην Ιταλία.

Μετά από επίπονη και πολυετή προσπάθεια προχώρησε στην Ιταλία, η έκδοση του βιβλίου του Χαράλαμπου Αλεξάνδρου, της ιστορίας της Μεραρχίας Πινερόλο στην Ελλάδα, κατά τον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο.