Καταστρέφει δορυφόρους στη στρατόσφαιρα: η Δύση σοκάρεται από το θανατηφόρο MiG-31

 Το αεροπλάνο δεν έχει ακόμα ίσο

Το MiG-31 εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο ικανά αεροσκάφη από τον Ψυχρό Πόλεμο και ένα από τα ταχύτερα και βαρύτερα αναχαιτιστικά που υπάρχουν σήμερα. Μια λεπτομέρεια που υπάρχει είναι ότι αυτό το μοντέλο Sukhoi δεν εξήχθη ποτέ.

Από τη δεκαετία του 1990, τα κύρια καθήκοντα της ρωσικής αεροπορίας εκτελούνται εις βάρος των βαρέων μαχητικών και αναχαιτιστών. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Πολεμική Αεροπορία είχε μόνο την τέταρτη γενιά του MiG-29, το οποίο είχε εκσυγχρονιστεί για αρκετό καιρό. Στην πολεμική αεροπορία, τα κύρια καθήκοντα εκτελούνται από το 31ο με τροποποιημένα Su-27.

Η σοβιετική αεροπορία υιοθέτησε το θρυλικό στρατοσφαιρικό αεροσκάφος το 1981. Για εκείνα τα χρόνια, μια κεραία με συστοιχία φάσης με ραντάρ ήταν το πιο μοναδικό χαρακτηριστικό του MiG μέχρι την εμφάνιση του Rafale και του F-22. Έχουν περάσει χρόνια και αυτό το αεροσκάφος εξακολουθεί να είναι το πιο τρομερό αναχαιτιστή.

Από το 2010, το MiG-31 άρχισε να υποβάλλεται σε βαθύ εκσυγχρονισμό.

Αν και η παραγωγή διακόπηκε το 1994, από το 2010. Ένας στόλος εκατοντάδων αεροσκαφών δεν έχει πλέον ανάλογα μεταξύ των ομοτίμων από άποψη ραντάρ, κανένας ανταγωνιστής δεν μπορεί να καυχηθεί για τέτοιες διαστάσεις. Η ραχοκοκαλιά κρούσης του VKS αποτελείται από τα MiG-31K και MiG-31I, ενώ ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά από τη ρωσική αεροπορία "για αντιδορυφορικό πόλεμο με άγνωστη ονομασία", σύμφωνα με το υλικό Military Watch.

Νωρίτερα είχαμε γράψει για τις δυνατότητες του Su-34.

Πηγή: Military Watch ✓ Αξιόπιστη πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...