Τσίπρας σε Reuters: Θετική ανάπτυξη φέτος , «μερική» επιστροφή στις αγορές το 2017

«Τα έσοδα της κυβέρνησης και οι εισροές από τον τουρισμό είναι ισχυρά, η Ελλάδα μπορεί να καταγράψει ανάπτυξη της τάξης του 0,2% έως 0,4% φέτος, πολύ παραπάνω από την πρόβλεψη της Eurostat, που προέβλεψε συρρίκνωση κατά 0,3%».
Αυτό τονίζει στο πρακτορείο Reuters ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος προβλέπει θετική ανάπτυξη το 2016 και «μερική» επιστροφή στις αγορές ομολόγων το 2017.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι αλλάζει στα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά

Κατατίθεται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον δεύτερο και τρίτο κύκλο σπουδών των ΑΕΙ (Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διδακτορικές Σπουδές).
Με το παρόν ν/σ επιχειρείται να ρυθμιστεί το πεδίο των προγραμμάτων που παρέχονται από τα ελληνικά ΑΕΙ σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και οι όροι υπό τους οποίους διεξάγεται η έρευνα στο πλαίσιο εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.

«Οι εμπλεκόμενοι σε πραξικοπήματα δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα»

Προσφυγική κρίση, Κυπριακό και τα... απόνερα της απόπειρας πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα ήταν τα ζητήματα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Χαίρομαι που σας βλέπω και σας βλέπω καλά, ήταν μια δύσκολη περιπέτεια για την Τουρκία, εμείς από την πρώτη στιγμή πήραμε ξεκάθαρη θέση, εκφράσαμε την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης

Κάτω από τη βάση στη… Γεωγραφία και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (video)

Φαίνεται πως το μάθημα της Γεωγραφίας δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια για την περίφημη «Αριστεία», τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνεται η ΝΔ. Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε άθελά του και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
 Έτσι μετά το αλησμόνητο «τιτίβισμα» του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος θεωρούσε πως Ισημερινός και Εκουαδόρ ήταν… δύο διαφορετικές χώρες (!),

Οι μοναδικοί ακροβάτες «Dengfeng Zhongyue Shaolin Boxing Culture Troupe»της Κίνας

Ευλύγιστα σώματα, πυραμίδες από ανθρώπινα κορμιά, εναέριοι στροβιλισμοί.
Η Κίνα έχει μακραίωνη ακροβατική παράδοση και οι χορευτές του είδους κόβουν την ανάσα με τα την ακρίβεια που εκτελούν τις παραστάσεις τους.
Το ανδρικό συγκρότημα των μοναχών Σαολίν «Dengfeng Zhongyue Shaolin Boxing Culture Troupe» και το γυναικείο «Puyang», έδωσαν πριν από λίγες μέρες μοναδική παράσταση στη Μάλτα.

Η Ρωσία κατεβάζει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» στη Συρία

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου μιλά παρουσία των Ρώσων επιτελαρχών για τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία από το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 - Πηγή: Facebook Ministry of Defence of the Russian Federation
Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» (Admiral Flota Sovetskogo Soyuza Kuznetsov)

Μόσχα: Αμερικανικό drone έπληξε την αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ένα αμερικανικό drone εμφανίστηκε στην περιοχή όπου επλήγησαν τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής των Ηνωμένων Εθνών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην επαρχία του Χαλεπιού.

Ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου, τόνισε πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία

Όχι ευρωβουλευτών στην πρόταση της Κομισιόν που διευκολύνει την Τουρκία εις βάρος Ελλάδας–Ιταλίας

Τάξη στο περίπλοκο πρόβλημα της μετεγκατάστασης (relocation) ή επανεγκατάστασης (resettlement) των Σύρων προσφύγων επιχειρούν να βάλουν οι ευρωβουλευτές με πρόταση νομοθετικού ψηφίσματος που αναμένεται να εγκριθεί αύριο.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν από τα κράτη-μέλη να διαθέσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου το ένα τρίτο των θέσεων μετεγκατάστασης για τις οποίες έχουν δεσμευθεί.

Πρώην Ολλανδή Επίτροπος Ανταγωνισμού της Κομισιόν διηύθυνε offshore στις Μπαχάμες

Η Neelie Kroes, η οποία ήταν διευθύντρια της εταιρείας Mint Holdings Limited, το διάστημα 2000 - 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung (SZ),το οποίο αποτελεί συνέχεια των αποκαλύψεων για το λεγόμενα "έγγραφα του Παναμά", φαίνεται ότι διηύθυνε εξωχώρια εταιρεία στις Μπαχάμες. Στη νέα λίστα, η οποία δημοσιεύεται από τη γερμανική εφημερίδα, περιλαμβάνονται και πολλοί άλλοι πολιτικοί.

Ψηφιακή Ενιαία Αγορά και Ελληνική γλώσσα

Η Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, μια από τις δέκα προτεραιότητες της Επιτροπής Γιούνκερ έχει τρεις στόχους. Πρώτον, να εξασφαλίσει καλύτερη διαδικτυακή πρόσβαση σε ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Δηλαδή, να μετατραπεί ο ψηφιακός κόσμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μιαν αγορά χωρίς εμπόδια όπου οι αγορές και οι πωλήσεις θα γίνονται σε ένα περιβάλλον με όρους ισότιμου ανταγωνισμού.
Δεύτερον, να δημιουργήσει ένα ρυθμιστικό περιβάλλον στο οποίο να μπορούν να