Στην Αθήνα ο Βλάντιμιρ Πούτιν: Η επίσκεψή σας γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη

«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υποδεχόμενος τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε λίγο πρίν τις 17:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,

Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής, τέταρτο πιο επικερδές στον κόσμο

“Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής είναι μια μάστιγα για πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας, αλλά και μια κερδοφόρα επιχείρηση που εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη” αναφέρει στην ιστοσελίδα της η WWF. “Κάθε χρόνο, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων παγκοσμίως ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια φυτά και ζώα, ενώ ο τζίρος από τις παράνομες δραστηριότητες υπολογίζεται σε περίπου 22 δις δολάρια,

H Gisele μια θαλάσσια χελώνα για τα Ηνωμένα Έθνη

Κάτω από την πασαρέλα της μόδας και μπροστά στα φώτα του ακτιβισμού, η Ζιζέλ Μπούντχεν ακολουθεί τα χνάρια του πρώην της, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, και υπερασπίζεται ένα καλύτερο κόσμο για όλους. Κυρίως για τα άγρια ζώα, στόχος του παράνομου εμπορίου που σφαγιάζει είδη και φέρνει την καταστροφή στην πανίδα του πλανήτη.

«Κλειδωμένα» χαμηλά επιτόκια από ESM και EFSF προς όφελος της Ελλάδας

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) έχουν «κλειδώσει» τα σημερινά χαμηλά επιτόκια με ορισμένες μακροχρόνιες εκδόσεις ομολόγων τους τελευταίους μήνες, προς όφελος της Ελλάδας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ESM, Άνεβ Γιάνσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο MNI.

Στην Χιροσίμα σήμερα ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πάει σήμερα την Χιροσίμα, ως ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που επισκέπτεται το σημείο που έπεσε η ατομική βόμβα, σε μια κίνηση που τόσο η Ουάσινγκτον όσο και το Τόκιο ελπίζουν ότι θα αποτελέσει δείγμα συμφιλίωσης και απόρριψης των πυρηνικών όπλων.

Έφτασε ο Πατριάρχης Κύριλλος στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, προκειμένου να πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος.
Το αεροσκάφος που τον μετέφερε κατέφθασε στις 10:45 και τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά,

Επίσκεψη Πούτιν : Οι φημισμένοι «κομάντο» της Σπετσνάζ, οι θωρακισμένες λιμουζίνες και τα «βαλιτσάκια»

Φρούριο» θα θυμίζει σήμερα Παρασκευή η Αθήνα για την άφιξη του «νούμερο 2» πιο ισχυρού πολιτικού άνδρα του πλανήτη, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, που εδώ και περίπου ένα μήνα προετοιμάζονται για την επίσκεψη του Πούτιν στην Ελλάδα.

Με 9 υπουργούς και πλήθος επιχειρηματιών φτάνει το μεσημέρι ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνα.

Ένα χρόνο περίπου μετά την διπλή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη Αλέξης Τσίπρας και Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται να βάλουν και πάλι στο τραπέζι όλα τα θέματα της Ελληνορωσικής ατζέντας και να διευρύνουν τη  συνεργασία των δυο πλευρών.
AdTech Ad
Όλη την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου με την συμμετοχή του Πάνου Σκουρλέτη,

Με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Πούτιν δηλώνει ηχηρό «παρών» στην ευρύτερη περιοχή

Η επίσκεψη στην Ελλάδα του ισχυρού όσο και πλέον αμφιλεγόμενου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αυτονόητα έντονη συμβολική σημασία, αφήνει περιθώρια συνεργασίας κυρίως στον τομέα της ενέργειας υπό προϋποθέσεις «αλλά μέχρι εκεί», όπως είπε χαρακτηριστικά στο zougla.gr ρωσική πηγή.

Με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Πούτιν δηλώνει ηχηρό «παρών» στην ευρύτερη περιοχή,