Λ. Μπολτρίνι: Η Ελλάδα απέδειξε ότι απέτυχαν οι υφεσιακές πολιτικές στην Ευρώπη

«Οι υφεσιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη απέτυχαν, όπως αποδεικνύουν οι τελευταίες εξελίξεις και στην Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολτρίνι, σε ομιλία της στην Μπολόνια.

Παραλήρημα Σ.Θεοδωράκη, Φ.Γεννηματά και ΝΔ: Απειλούν με ... δίκη και εκτέλεση επί "εσχάτη προδοσία" τον Α.Τσίπρα!

Παραλήρημα του Σταύρου Θεοδωράκη επικεφαλής του Ποταμιού και της Φώφης Γεννηματά προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πριν από λίγο.
Ο πρώτος αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, βγήκε και μίλησε για "προδοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αν βγούμε απο το ευρώ".

Σφοδρή επίθεση στην Γερμανία από ΗΠΑ με "φαρμακερό" tweet των NY Times για την διαγραφή του γερμανικού χρέους: "Οι υποκριτές ξέχασαν την ιστορία τους"!

Η εφημερίδα NY Times στην "γραμμή" του Α.Τσίπρα και στα όσα είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απαλλαγή των χρεών της Γερμανίς το 1953, ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία που τα λέει όλα...

Πάρα πολύ σκληρό και υπενθυμίζει την διαγραφή χρέους της Γερμανίας το 1953 από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

«Συναγερμός» στο Λευκό Οίκο: Έκτακτη σύσκεψη Μ.Ομπάμα με Τ. Λιού για να αποτραπεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Ευρεία έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσει στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα προκειμένου να επιστεί το Βερολίνο και οι "ρεβανσιστική" ομάδα της κυβέρνησης Μέρκελ (κατά τους Αμερικανούς υπάρχει μια ομάδα υιών και εγγονών των ναζιστών του Β΄ΠΠ που εποιυμούν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα του Β'ΠΠ και να εξαπλώσουν την γερμναική κυριαρχία στην Ευρώπη".

Ο πρωθυπουργός στο ευρωκοινοβούλιο, πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών λαών (-vid)

Στο Στρασβούργο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις εξελίξεις και συνολικά για το ελληνικό ζήτημα. «Οι προτάσεις μας δεν έχουν στόχο να επιβαρύνουν τον ευρωπαίο φορολογούμενο» δήλωσε ο πρωθυπουργός και επιβεβαίωσε ότι σήμερα θα κατατεθεί το αίτημα της Ελλάδας στον ΕSM.

Το φιλελληνικό πρωτοσέλιδο της Liberation: Ελλάδα, ένα γαλλικό πάθος

«Ελλάδα, ένα γαλλικό πάθος» είναι ο κύριος τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation.
Ο υπότιτλος της εφημερίδας τονίζει πως «η παλιά στοργή που ενώνει Ελλάδα και Γαλλία κάνει τους Γάλλους λιγότερο αυστηρούς και περισσότερο ανήσυχους σχετικά με την ελληνική κρίση σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.

«Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2015», πλούσιο το φετινό πρόγραμμα

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικοποιητικές βραδιές, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ρεσιτάλ πιάνου, παραστάσεις χοροθεάτρου, μιούζικαλ, όπερα για νέους, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, διαδραστική παράσταση για παιδιά, κυνήγι παραλίας κ.ά. συνθέτουν τις εκδηλώσεις του δήμου Ηρακλείου με τίτλο «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2015».

Ιαπωνία: Με πτώση 3,14% έκλεισε το χρηματιστήριο

Με πτώση άνω του 3% ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, λόγω των ανησυχιών από την βουτιά των κινεζικών αγορών και της ελληνικής κρίσης.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε σε ποσοστό 3,14% και διαμορφώθηκε για πρώτη φορά από τις 18 Ιουνίου κάτω από τις 20.000 μονάδες στις 19.737,64.
Σχετική είδηση: Άνοιγμα με πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 10:30 η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ΕΡΤ1 (ERT1) TV

Στο Στρασβούργο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περίπου στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδος, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις και συνολικά για το ελληνικό ζήτημα.

Στο Ευρωκοινοβούλιο θα συζητηθούν επίσης και τα συμπεράσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης καθώς και του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου.
Στη συζήτηση, στην οποία θα προεδρεύσει ο Μάρτιν Σούλτς, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τραγικός θάνατος ελληνίδας ερευνήτριας από ελέφαντα στη Ζάμπια

Τραγικό θάνατο βρήκε η 29χρονη ελληνίδα ερευνήτρια Ζωολογίας Μαργαρίτα Μεταλληνού, όταν ποδοπατήθηκε από εξαγριωμένο ελέφαντα στη διάρκεια έρευνας, στη Ζάμπια.
Η άτυχη ερευνήτρια βρισκόταν στο Εθνικό Πάρκο του Καφούε με δύο συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο Βιλανόβα της Πενσιλβάνια και όταν είδε τον αρσενικό ελέφαντα να πλησιάζει, πρόλαβε να προειδοποιήσει και να σώσει τους συναδέλφους της.

EΡΤ Open*** Πολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας

Κονσέρτο «Μονοπάτια, Χορόπο από τη Βενεζουέλα» με το συγκρότημα «Ensamble Jirahara». Από τις 8 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2015. Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015. Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα οργανώνει για το 2015, την Πολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας με τη συμμετοχή του διάσημου συγκροτήματος «Ensamble Jirahara», απευθείας από τη Βενεζουέλα, το οποίο σε μια εντυπωσιακή περιοδεία στην Αθήνα και τη Λευκάδα, θα προσφέρει μοναδικές μουσικές παραστάσεις στο ελληνικό κοινό, από τις 8 μέχρι τις 14 Ιουλίου.

EΡΤ Open*** 4o Φεστιβάλ Κούβα, 8 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας

Η κορυφαία καλλιτεχνική εκδήλωση λάτιν μουσικής, η μαζικότερη εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης στην Κούβα, η ετήσια συνάντηση των φίλων της Κούβας στην Ελλάδα, το Cuba Festival, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιούλη 2015, στο Θέατρο ΠΕΤΡΑΣ στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Το Φεστιβάλ που ξεκίνησε ως «Calles de Cuba» (Δρόμοι της Κούβας) έβγαλε τη μουσική του νησιού στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας και την έφτασε μέχρι τις μεγάλες συναυλίες και εκδηλώσεις.

EΡΤ Open*** Imam Baildi Live στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 9 Ιουλίου

Imam Baildi Live στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 9 Ιουλίου

IMAM  BAILDI LIVE ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ  ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9

EΡΤ Open*** Εμπάργκο τώρα στα χουντοκάναλα!

Το εμπάργκο το έχουν κάνει ήδη οι πολίτες, δεν είναι σωματικό, είναι ψυχικό και συναισθηματικό. Τα έβλεπαν τα ιδιωτικά κανάλια στην προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος, πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει σε τόσο κρίσιμη περίοδο. Τα έβλεπαν μεν, τα έβριζαν δε. Αγανακτούσαν, βλαστημούσαν, ξεσηκώνονταν μπροστά στην ανελέητη προπαγάνδα, που όμοιά της δεν είχαμε ξαναδεί, ούτε στο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου το 1973 τέτοιος τρόμος.

Αλ. Τσίπρας: Με όπλο μας την ετυμηγορία του λαού συνεχίζουμε για συμφωνία και έξοδο από την κρίση (Video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής τις ελληνικές προτάσεις, όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στόχος μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη για Ελλάδα και Ευρωζώνη.

Τα κανάλια συνεχίζουν την καμπάνια του ''ναι'' και ας ψιχαλίζει (Video)

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την προεκλογική καμπάνια τους για το ναι, τα κανάλια επιχειρούν να ακυρώσουν το ΟΧΙ του λαού, είτε διαστρεβλώνοντας το νόημά του, είτε μεταστρέφοντας το σε ναι. Παρουσιάζουν τον κόσμο του ΟΧΙ του 61,3%, σαν να μην ήξερε τι ψήφιζε, (οι καημένοι οι φτωχοί σύμφωνα με την κ. Λυμπεράκη), αναμασώντας τα λόγια των δανειστών, μεταφράζοντας κατά το δοκούν την σαφή λαϊκή εντολή που δόθηκε για δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, να μην υποχωρήσει στην ακραία, αδιέξοδη λιτότητα.